Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following DOES NOT describe how far each element in WBS should be broken down

View Answer

Answer: Is done by one person

Q2: Which of the following does not form part of an employer’s common law duty to take care

View Answer

Answer: Competent fellow employees

Q3: Which of the following elements does not belong in the close of a routine request

View Answer

Answer: An explanation of the importance of the request

Q4: Which of the following elements is not normally common in projects

View Answer

Answer: No defined end point

Q5: Which of the following emerged when individuals realised the strength they could gain by joining together to negotiate with employers

View Answer

Answer: Trade Unions

Q6: Which of the following enables management trainees to work full-time analyzing and solving problems in other departments

View Answer

Answer: action learning

Q7: Which of the following enhances the security of a firm’s database management system by specifying the type of information that a user can obtain

View Answer

Answer: access matrix

Q8: Which of the following equations represents GDP for a closed economy

View Answer

Answer: Y = C + I + G

Q9: Which of the following equations represents GDP for an open economy

View Answer

Answer: Y = C + I + G + NX

Q10: Which of the following equations will always represent GDP in an open economy

View Answer

Answer: Y = C + I + G + NX

Q11: Which of the following events could explain a decrease in interest rates together with an increase in investment

View Answer

Answer: The government reduced the tax rate on savings

Q12: Which of the following events could explain an increase in interest rates together with a decrease in investment

View Answer

Answer: The government budget went from surplus to deficit

Q13: Which of the following events could explain an increase in interest rates together with an increase in investment

View Answer

Answer: The government institutes an investment tax credit

Q14: Which of the following expressions must be equal to national saving for a closed economy

View Answer

Answer: Y – C – G

Q15: Which of the following expressions represent the second-order derivative of the function?assignment mcq

View Answer

Answer: c)assignment mcq

Q16: Which of the following factors affects the design of any pay plan

View Answer

Answer: all of the these —s/b—All of these—a. union b. company policy c. equity d. all of these

Q17: Which of the following factors can definitely make a project fail

View Answer

Answer: The project team fails to communicate and build up working relation with the customer

Q18: Which of the following factors does not increase the bargaining power of a supplier

View Answer

Answer: A buyer is important to the supplier

Q19: Which of the following factors is one of the environmental factors affecting job description

View Answer

Answer: Employee availability and abilities

Q20: Which of the following factors is the MOST likely reason consumers change providers of a service

View Answer

Answer: core service failure

Q21: Which of the following factors may influence compensation

View Answer

Answer: all of these—a) Healthcare costs b) The cost of living c) Taxation d) all of these

Q22: Which of the following factors plays the greatest role in determining the best medium for a job advertisement

View Answer

Answer: skills needed for the job

Q23: Which of the following force makes an individual eligible to make decisions, give orders and directing work activities of others

View Answer

Answer: Authority

Q24: Which of the following formulae is used to determine how many people to include in the original sampling

View Answer

Answer: Desired sample size/Proportion likely to respond

Q25: Which of the following functions is most unlikely in a purchase section of an organization

View Answer

Answer: Production planning

Q26: Which of the following functions is most unlikely in a university

View Answer

Answer: marketing

Q27: Which of the following functions is the most unlikely in an insurance Company

View Answer

Answer: Giving loans

Q28: Which of the following generally cannot be done in qualitative studies conducted in the field

View Answer

Answer: Having full anonymity rather than just confidentiality

Q29: Which of the following goals is the focus of diversity training

View Answer

Answer: all of these.—A) to create cross-cultural sensitivity B) to foster harmonious working relationships C) to improve interpersonal skills

Q30: Which of the following has as one of its characteristics the ability and intent to communicate on an interactive basis

View Answer

Answer: Direct marketing

Q31: Which of the following has improved the ability of executive recruiters to find potential candidates

View Answer

Answer: Internet-based databases

Q32: Which of the following in an AON network diagram designate activities

View Answer

Answer: activity-on-node

Q33: Which of the following in not one of the key threats to internal validity

View Answer

Answer: Temporal change

Q34: Which of the following include manufacturing overhead as a component

View Answer

Answer: Work in process, cost of goods sold, finished goods

Q35: Which of the following includes examples of quantitative variables

View Answer

Answer: age, temperature, income, heightb. grade point average, anxiety level, reading performance—both a and b

Q36: Which of the following independent variables cannot be manipulated in a research study

View Answer

Answer: Genderb. Ethnicityc. Intelligence and other traits—None of ht above can be manipulated in a research study

Q37: Which of the following inputs belongs to Resource Planning

View Answer

Answer: Scope statementB. Resource pool descriptionC. Organizational policiesD. Historical information—all of these are inputs to Resource Planning

Q38: Which of the following instruction-driven interfaces allows a customer to enter a question about a given product

View Answer

Answer: natural language

Q39: Which of the following instruction-driven interfaces is built around a widely accepted command language that can be used by the user to invoke actions

View Answer

Answer: a language-based syntax

Q40: Which of the following internet business models does Amezon.com use

View Answer

Answer: Transaction broker

Q41: Which of the following involves a trainer in a central location teaching groups of employees at remote locations via television hookups

View Answer

Answer: teletraining

Q42: Which of the following involves financial intermediation

View Answer

Answer: a bank makes a loan

Q43: Which of the following involves the studying of multiple cases in one research study

View Answer

Answer: Collective case study

Q44: Which of the following is (are) common errors on data flow diagrams

View Answer

Answer: a process with no inputsa data flow from an external agent to a data store

Q45: Which of the following is a basic assumption of PERT

View Answer

Answer: There is only one complete route from the start of a project to the end of a project

Q46: Which of the following is a business benefit of a Data Warehouse

View Answer

Answer: Decision makers will be able to make more decisions each day

Q47: Which of the following is a certificate of indebtedness

View Answer

Answer: bonds but not stocks

Q48: Which of the following is a characteristic of qualitative research

View Answer

Answer: Design flexibilityb. Inductive analysisc. Context sensitivity—all of these

Q49: Which of the following is a common multicriteria selection model

View Answer

Answer: Both A and C are correct—s/b—Both—A) Checklist C) Weighted criteria model

Q50: Which of the following is a common tool to assess employee reasons for leaving

View Answer

Answer: Exit interview

Q51: Which of the following is a communication barrier that often exists between people

View Answer

Answer: Differences in perception

Q52: Which of the following is a complex sentence

View Answer

Answer: Although the company lost money last year, prospects for next year look promising

Q53: Which of the following is a component of a job requirements matrix

View Answer

Answer: Job context

Q54: Which of the following is a component of GIS

View Answer

Answer: All of these—A network capable of global communicationA global databaseinformation sharing technologies

Q55: Which of the following is a definition of liquidated damages

View Answer

Answer: Damages where the amount is specified in the contract

Q56: Which of the following is a deliverable of the system implementation phase in a formal system development process

View Answer

Answer: technical hardware and software solution for the business problem

Q57: Which of the following is a direct responsibility of the project manager

View Answer

Answer: All of these—s/b—All of these—a. ensuring that all necessary activities are finished in the proper sequence and on time b. keeping the project within budget c. making sure that the people assigned to the project receive the motivation, direction, and information needed to do their jobs

Q58: Which of the following is a disadvantage of quantitative research (compared to qualitative research)

View Answer

Answer: It is harder to get in-depth answers

Q59: Which of the following is a disadvantage of using an executive recruiter

View Answer

Answer: unfamiliar with company perceptions of ideal candidate

Q60: Which of the following is a fact about resumes

View Answer

Answer: Your resume probably has less than 45 seconds to make an impression

Q61: Which of the following is a factorial design where different participants are randomly assigned to the levels of one independent variable but participants take all levels on another independent variable

View Answer

Answer: Factorial design based on a mixed model

Q62: Which of the following is a financial intermediary

View Answer

Answer: a mutual fund

Q63: Which of the following is a financial-market transaction

View Answer

Answer: A saver buys a bond a corporation has just issued so it can purchase capital

Q64: Which of the following is a form of research typically conducted by teachers, counselors, and other professionals to answer questions they have and to specifically help them solve local problems

View Answer

Answer: action research

Q65: Which of the following is a function of Directing’

View Answer

Answer: issue job assignments and instructions

Q66: Which of the following is a function of inventory

View Answer

Answer: all of these are functions of inventory—s/b—All of these—a. to decouple or separate parts of the production process b. to provide a stock of goods that will provide a selection for customers c. to take advantage of quantity discounts

Q67: Which of the following is a function of theory

View Answer

Answer: Integrating and summarizing current knowledgeb. Making predictionsc. Explaining phenomena—all of these are important functions of theory

Q68: Which of the following is a generic strategy option

View Answer

Answer: Differentiation

Q69: Which of the following is a good objective

View Answer

Answer: Lay 200 bricks by tomorrow

Q70: Which of the following is a graphical network model that depicts a project’s tasks and the relationships between those tasks

View Answer

Answer: PERT chart

Q71: Which of the following is a key element of relationship marketing

View Answer

Answer: all of these — A) Customizing the relationship to the individual customer. B) Pricing in a manner to encourage loyalty. C) Augmenting the core service or product with extra benefits. D) Marketing to employees so that they will perform well for customers

Q72: Which of the following is a key HR role

View Answer

Answer: Business ally

Q73: Which of the following is a limitation of PERT and CPM

View Answer

Answer: There is inherent danger of too much emphasis being placed on the critical path

Q74: Which of the following is a main PRINCE project aim

View Answer

Answer: All of these—a. Stay within budget. b. Meet specified quantity. c. Deliver on schedule. d. Meet specified quality

Q75: Which of the following is a major criticism of a monopoly as a cause of allocative inefficiency

View Answer

Answer: A monopolist fails to expand output to the level where the consumers’ evaluation of an additional unit is just equal to its opportunity cost

Q76: Which of the following is a major function of the strategic management model

View Answer

Answer: It depicts the sequence and relationships of the major components of the strategic management process

Q77: Which of the following is a method for quantifying qualitative data in order to minimize the effect of personal prejudice on source selection

View Answer

Answer: Weighting system

Q78: Which of the following is a non-personal form of promotion that is delivered through selected media outlets that, under most circumstances, require the marketer to pay for message placement

View Answer

Answer: Advertising

Q79: Which of the following is a not a reason to reduce project completion time

View Answer

Answer: Eliminate project critical path

Q80: Which of the following is a potential benefit associated with voluntary employee turnover

View Answer

Answer: savings from not replacing an employee

Q81: Which of the following is a primary goal of college recruiters

View Answer

Answer: attracting good candidates

Q82: Which of the following is a primary threat to the interrupted time-series design

View Answer

Answer: History effect

Q83: Which of the following is a property of all linear programming problems

View Answer

Answer: alternate courses of action to choose from

Q84: Which of the following is a recommended activity in your search for employment

View Answer

Answer: All of these are recommended activities in your search for employment—Stay abreast of business and financial news.Research specific companies.Network with people in your field

Q85: Which of the following is a recommended method for HR departments to protect employee data

View Answer

Answer: performing random background checks on employees with HR database access

Q86: Which of the following is a right of each participant according to the AERA

View Answer

Answer: Freedom to withdraw

Q87: Which of the following is a service that provides short-term specialized recruiting to support specific projects without the expense of retaining traditional search firms

View Answer

Answer: on-demand recruiting services

Q88: Which of the following is a source of increased customer profitability over time

View Answer

Answer: all of these — A) increased sales volume B) lower costs C) referrals D) price premium

Q89: Which of the following is a special human trait that we need to sharpen and use very often in CRM

View Answer

Answer: Forecast and foresee

Q90: Which of the following is a strategy for a low-cost producer

View Answer

Answer: competing in an industry on the basis of product or service cost to the consumer

Q91: Which of the following is a suggestion for conducting an appropriate exit interview

View Answer

Answer: The interviewer should prepare for each interview by reviewing the interview format and the interviewee’s personnel file

Q92: Which of the following is a systematic method for teaching job skills that involves presenting questions or facts, allowing the person to respond, and giving the learner immediate feedback on the accuracy of his or her answers

View Answer

Answer: programmed learning

Q93: Which of the following is a tool or technique used in integrated change control

View Answer

Answer: Performance measurement

Q94: Which of the following is a tool used to depict the sequence and variation of screens that occur during a user session

View Answer

Answer: state transition diagram

Q95: Which of the following is a true statement regarding network diagrams

View Answer

Answer: all of these — A) The critical path of a network diagram is represented by the sequence of connected activities that produce the longest overall time period. B) Nodes not on the critical path can be delayed (for some amount of time) without delaying the final completion of the project. C) All activities with a slack time equal to zero are on the critical path

Q96: Which of the following is a true statement regarding the IS plan

View Answer

Answer: All of these—A) Projects from the short-term plan are specific steps to fill the gap between current and desired systems or respond to dynamic business conditions. B) Projects from the long-term plan tend to build a foundation for later projects. C) The short- and long-term development needs identified in the plan are typically expressed as a series of projects

Q97: Which of the following is a type of criterion-related validity evidence

View Answer

Answer: Concurrent evidenceb. Predictive evidence—Both a and b are correct answers

Q98: Which of the following is a weakness of mixed research

View Answer

Answer: It is more time consuming and expensive

Q99: Which of the following is a weakness of qualitative research

View Answer

Answer: The results are more easily influenced by the researcher’s personal idiosyncrasies

Q100: Which of the following is a weakness of quantitative research

View Answer

Answer: The researcher’s categories that are used might not reflect local constituencies’ understandings