Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the represents the different channels of communication

View Answer

Answer: Upward, downward, and lateral

Q2: Which of the software evaluation criteria refers to how long it takes the software package to respond to the user’s requests in an interactive session

View Answer

Answer: response time

Q3: Which of the speculator applies for new issues with a view to prompt resale

View Answer

Answer: bull

Q4: Which of the speculators expects the price of securities to rise in the near Future

View Answer

Answer: lame duck

Q5: Which of the tests is a final system test performed by end users using real data over an extended period of time

View Answer

Answer: systems acceptance test

Q6: Which of the three ethics approaches says research ethics should be a matter of the individual’s conscience

View Answer

Answer: Ethical skepticism

Q7: Which of the three necessary conditions for cause and effect is almost always problematic in nonexperimental research

View Answer

Answer: Condition 3: The relationship between variable A and Variable B must not be due to some confounding extraneous variable”

Q8: Which of these are critical practices for performance-based project management

View Answer

Answer: b, c, and d—s/b—Both—b. defect tracking against quality targets c. empirical cost estimation d. formal risk management

Q9: Which of these are potential sources of conflict

View Answer

Answer: All of these–Power strugglesCompetition for scarce resourcesPoor communication

Q10: Which of these are strategies for using transitional elements

View Answer

Answer: All of these—Use connecting words: nevertheless, however, in addition.Echo a word or phrase from a previous paragraph or sentence.Use a pronoun that refers to a noun used previously

Q11: Which of these basic questions should a vision statement answer

View Answer

Answer: What do we want to become? D

Q12: Which of these best describes the term ‘hard’ HRM

View Answer

Answer: A cost-centred, rational, approach to managing people

Q13: Which of these domains is restricted to qualified organizations

View Answer

Answer: .com

Q14: Which of these is a form of strategic control in which managers are encouraged to be proactive in improving all operations of the firm

View Answer

Answer: Continuous improvement

Q15: Which of these is NOT a factor in successful project portfolio management

View Answer

Answer: emphasis on quality

Q16: Which of these is not a method of data collection

View Answer

Answer: Experiments

Q17: Which of these is NOT a mode of formality identified by Mintzberg

View Answer

Answer: Functional

Q18: Which of these is NOT a procedure for improving self-efficacy

View Answer

Answer: Avoidance behavior

Q19: Which of these is not a sales promotion technique

View Answer

Answer: Questionnaire

Q20: Which of these is not a type of listening

View Answer

Answer: Integrative listening

Q21: Which of these is NOT characteristic of a project

View Answer

Answer: Traditional process management functions of planning, organizing, and controlling do not apply to project management

Q22: Which of these is NOT true about the behavioral effect of strategic management

View Answer

Answer: Gaps and overlaps in activities among individuals and groups are increased to ensure the checks and balance

Q23: Which of these is usually positively correlated with the cost, comprehensiveness, accuracy and success of planning

View Answer

Answer: Greater formality

Q24: Which of these managers tries to identify and secure the most profitable and promising market segment

View Answer

Answer: Business managers

Q25: Which of these methods can be used for training needs analysis for the organization

View Answer

Answer: An analysis of longer term objectives and the skills and knowledge required to meet them

Q26: Which of these policy objectives is concerned with the country’s external balance

View Answer

Answer: maintaining a balance of payments equilibrium

Q27: Which of these prefatory parts is least likely to be used

View Answer

Answer: Title fly

Q28: Which of these processes is NOT in Rotter’s equation to predict how an individual behaves in a particular situation

View Answer

Answer: Personality coefficient

Q29: Which of these questions does not need to be asked about visual aids

View Answer

Answer: Does the visual show primary rather than secondary information?

Q30: Which of these refers to short-term, narrow scoped plans that detail “means” or activities that a company will use to achieve short-term projects

View Answer

Answer: Functional tactics

Q31: Which of these sections does not belong in the body of a proposal

View Answer

Answer: Overview of approach

Q32: Which of these sentences is the least likely to establish an image of confidence in your audience

View Answer

Answer: It seems to me that.

Q33: Which of these software characteristics are used to determine the scope of a software project

View Answer

Answer: information objectives, function, performance

Q34: Which of these software characteristics is not a factor contributing to project coordination difficulties

View Answer

Answer: performance

Q35: Which of these statements about internal rate of return analysis is best

View Answer

Answer: If net outflows follow a period of net inflows, IRR may give conflicting results

Q36: Which of these statements about valuation models is NOT correct

View Answer

Answer: IRR is a more robust determinant of project viability than NPV

Q37: Which of these statements does not apply to an organization’s formal communication network (that is, the organization’s flow chart)

View Answer

Answer: Communication moves only up or down, not across

Q38: Which of these statements is not a disadvantage of the Learning Organization

View Answer

Answer: The Learning Organization concept lays too much stress on explicit forms of learning

Q39: Which of these terms apply to identifying quality standards and how to satisfy them

View Answer

Answer: Quality planning

Q40: Which of these topics is not included in the introduction of a formal proposal

View Answer

Answer: Proposed approach

Q41: Which of these would most accurately be a problem of evaluating training

View Answer

Answer: On the job training can be difficult to assess sometimes due to an often informal approach

Q42: Which of type of entrepreneur as per Kerl wasper

View Answer

Answer: All of these—a. Sole-self employed entrepreneurs b. Worforce builders c. Product innovatiors d. Pattern multipliers

Q43: Which on-the-job training method is used for managerial positions

View Answer

Answer: all of these.—A) job rotation B) coaching C) outside seminars

Q44: Which one is a method of performance appraisal

View Answer

Answer: All of these—a. Check list method b. Man-to-man comparison method c. Straight ranking method d. Graphic rating scale

Q45: Which one is NOT a category of problems represented by the PIECES framework

View Answer

Answer: technology

Q46: Which one is NOT a common fact-finding technique

View Answer

Answer: reverse engineering

Q47: Which one is NOT a phase of the systems development life cycle

View Answer

Answer: post-implementation review

Q48: Which one is NOT a project management activity

View Answer

Answer: assess risks

Q49: Which one is NOT an example of a tangible benefit

View Answer

Answer: better decision making

Q50: which one of the following act controlled take over management of the industry

View Answer

Answer: IDRA

Q51: Which one of the following actions by an entrepreneur is most likely to contribute to creative destruction

View Answer

Answer: Development of a new product

Q52: Which one of the following approaches to creating an ethical and socially responsible workplace is likely to be the most powerful

View Answer

Answer: Top management acting as models of the right behavior

Q53: Which one of the following becomes a creative factor in production

View Answer

Answer: Human resources

Q54: Which one of the following best represents a pure good

View Answer

Answer: Salt

Q55: Which one of the following best represents a pure service

View Answer

Answer: Bank loans

Q56: Which one of the following best supports the theory that the stock Exchange is a Secondary market

View Answer

Answer: An existing holder of securities can dispose of the holdings to another investor who intends to buy them

Q57: Which one of the following categories has a positive impact on customer retention

View Answer

Answer: Complaints expressed and resolved

Q58: Which one of the following categories refers the customers who are loyal with product family name

View Answer

Answer: Loyalty towards Brands

Q59: Which one of the following companies would most likely use process costing

View Answer

Answer: Anheuser-Busch Incorporated

Q60: Which one of the following concepts refers to suggest related products (accessories) to customers for buying with the major product

View Answer

Answer: Personal selling

Q61: Which one of the following correctly represents the inventory accounts that appear on the balance sheet

View Answer

Answer: Work in Process, Finished Goods, Raw Materials

Q62: Which one of the following does not constitute the purpose of setting up SEBI

View Answer

Answer: To regulate the global securities markets

Q63: Which one of the following fact-finding techniques is an inexpensive means of gathering data from a large number of individuals

View Answer

Answer: none of these—observations work sampling interviews proxemics

Q64: Which one of the following in not a major method of data collection

View Answer

Answer: Questionnairesb. Interviewsc. Secondary datad. Focus groups—all of these are methods of data collection

Q65: Which one of the following in NOT the propriety of handling handicap customers

View Answer

Answer: Making the customer realize his or her handicap

Q66: Which ONE of the following in not the requirement for managing customer

View Answer

Answer: Measurement of least growth potential of product or customer

Q67: Which one of the following international market entry methods has maximum risk but maximum potential reward

View Answer

Answer: Foreign Direct Investment

Q68: Which one of the following is a “line service’ in hospital marketing

View Answer

Answer: Intensive care

Q69: Which one of the following is an example of an informal code

View Answer

Answer: A social teacher deciding whether a pupil is a nuisance

Q70: Which one of the following is an example of model-driven approaches

View Answer

Answer: None of these —A). structured design, rapid application development, CASEB). information engineering, CASE, joint application designC). object-oriented design, joint application, and rapid application developmentD). structured design, information engineering, CASE

Q71: Which one of the following is not a business driver for an information system

View Answer

Answer: proliferation of networks and the Internet

Q72: Which one of the following is not a part of process of human resource planning

View Answer

Answer: Recruitment

Q73: Which one of the following is NOT a part of sales applications

View Answer

Answer: Opportunity and Pipeline Management

Q74: Which one of the following is not a step in nonexperimental research

View Answer

Answer: Determine research problem and hypothesesb. Analyze datac. Interpret results—All are steps

Q75: Which one of the following is not a typical CRM application

View Answer

Answer: Proposal preparation systems

Q76: Which one of the following is not an important feature of effective training plan

View Answer

Answer: Going far-flung include

Q77: Which one of the following is NOT an interactive segment of a firm’s external environment

View Answer

Answer: Functional

Q78: Which one of the following is not in vogue now

View Answer

Answer: Advances licences

Q79: Which one of the following is NOT the advantage of Workforce Diversity

View Answer

Answer: Decreased problem-solving skills

Q80: Which one of the following is not the element of entrepreneurship

View Answer

Answer: Accounting

Q81: Which one of the following is the argument for mandatory product modification

View Answer

Answer: country’s regulations

Q82: Which one of the following is the same amount as cost of goods manufactured on the cost of goods manufactured schedule

View Answer

Answer: The amount transferred from Work in Process Inventory to Finished Goods during the period

Q83: Which one of the following options drives the utility of product

View Answer

Answer: Customer and consumer

Q84: Which one of the following purposes is not a common use of a direct marketing database

View Answer

Answer: Reduce competitive loyalty by up to 50 percent

Q85: Which one of the following responsibilities is specifically associated with the HR function of employee relations

View Answer

Answer: Conducting attitude surveys

Q86: Which one of the following statements about the direct approach is not true

View Answer

Answer: It undermines your credibility

Q87: Which one of the following statements describes the shape of the graph of the function? assignment mcq, at the point, x = -1

View Answer

Answer: Tangent slopes upwards and graph bends upwards

Q88: Which one of the following statements is TRUE about the retention of customers

View Answer

Answer: Retaining customers is one tenth the cost of acquiring new customers

Q89: Which one of the following terms deals with the same product availability in different weights

View Answer

Answer: Proliferation of Brand

Q90: Which one of the following would most likely use a process cost system

View Answer

Answer: A home builder which builds custom homes

Q91: Which one of the tests is performed on a subset of a program

View Answer

Answer: stub test

Q92: Which one of these forces DOES NOT determine how much formality is needed in strategic management

View Answer

Answer: Country of origin

Q93: Which one of these is NOT the major area on which customer relationship management focuses

View Answer

Answer: Gaining new customers, no focus on existing ones

Q94: Which organization is responsible for the enforcement of the Health and Safety at Work Act 1974

View Answer

Answer: The Health and Safety Executive

Q95: Which organizational development application involves methods like performance appraisals, reward systems, and diversity programs

View Answer

Answer: human resource management

Q96: Which personality theorist questioned the stability of personality traits across situations

View Answer

Answer: Mischel

Q97: Which personnel association uses the idea of bundles of integral HRM practices

View Answer

Answer: Chartered Institute of personnel and development

Q98: Which phase of decision making finds or recognizes a problem

View Answer

Answer: Intelligence

Q99: Which process does QA provide and umbrella for

View Answer

Answer: Continuous process improvement

Q100: Which process involves assessing the company’s strategic needs, appraising the current performance of managers, and developing the managers

View Answer

Answer: management development