Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The value of 1.25 as cost performance index indicates

View Answer

Answer: C the cost is under control for the reporting period

Q2: The variable the researcher matches to eliminate it as an alternative explanation is called a(n)___variable

View Answer

Answer: Matching

Q3: The vision and mission statement can often be found

View Answer

Answer: in annual reports

Q4: The vision statement answers which question

View Answer

Answer: What is our business?

Q5: The ward tactic is most likely to be associated with

View Answer

Answer: Operational strategy

Q6: The way airline tickets are marketed is an example of

View Answer

Answer: Selling orientation

Q7: The way airline tickets are marketed is an example of: Select correct option

View Answer

Answer: Product orientation

Q8: The way of searching for new customer is need of very marketer. Which concept is the most appropriate explanation of given definition

View Answer

Answer: Prospecting

Q9: The WBS can be used for which of the followings

View Answer

Answer: Communicating with the customers

Q10: The WBS helps the team of FOCUS! It is an excellent tool for communications and the basic for developing realistic estimates.You can best describe a WBS as a tool for the tracking of the

View Answer

Answer: project scope

Q11: The WBS is

View Answer

Answer: A task oriented family tree of the project

Q12: The WBS usually

View Answer

Answer: Make it easier to assign resources to activity

Q13: The welfare loss of monopoly is also called

View Answer

Answer: Deadweight loss

Q14: The Wheeler-Lea Act gives the Federal Trade Commission the power to regulate

View Answer

Answer: unfair and deceptive acts or practices

Q15: The wholesaler who dont provide credit and transport facility are called as___

View Answer

Answer: cash and carry wholesaler

Q16: The word “supervisor” is an example of gender bias

View Answer

Answer: False – Answer

Q17: The work breakdown structure is an output of what phase

View Answer

Answer: Scope definition

Q18: The work breakdown structure which is an output of scope definition is

View Answer

Answer: A deliverable-oriented grouping of project components that organizes and defines the total scope of the project

Q19: The work measurement method that eliminates the need for time studies is

View Answer

Answer: The predetermined data approach

Q20: The work measurement method that is most often used for setting time standards for a job is

View Answer

Answer: The time study method

Q21: The work measurement method that is not usually used for setting standards for repetitive, well-defined jobs is

View Answer

Answer: The work sampling method

Q22: The work performed , responsibility involved and the skill and training required is present with

View Answer

Answer: Development plans

Q23: The work that must be done in order to deliver a product with the specified features and functions is

View Answer

Answer: Project scope

Q24: The working capital limit for small sale industrial units stands enhanced as a result of increase in turnover limit from Rs 4 crores to

View Answer

Answer: Rs 5.5 crores

Q25: The workload approach to set sales force size is outdated

View Answer

Answer: Wrong – False

Q26: The Workplace Safety and Health Act is an essential part of the new framework to cultivate good safety habits in all individuals so as to engender a strong safety culture in our workplace

View Answer

Answer: Correct – True

Q27: The written and unwritten rules that specify appropriate group behavior are called___

View Answer

Answer: Norms

Q28: The. most popular method of recruiting applicants to jobs is___

View Answer

Answer: Corporate website

Q29: There are 4 people in the project team, and the project managers add 5 more. How many channels of communication are there now

View Answer

Answer: 36

Q30: There are a multitude of consequences if we do not risk management such as : significant cost overruns; schedule delays; inability to achieve stated technical objective (s); project descoping; fines and penalties etc. What are the downsides or negative to doing risk management

View Answer

Answer: Both A and B are correct

Q31: There are a number of estimating levels of accuracy, which one is defind as the budget estimate

View Answer

Answer: -10percent to +25percent

Q32: There are a number of ways in which confounding extraneous variables can be controlled. Which control technique is considered to be the best

View Answer

Answer: Random assignment

Q33: There are a variety of methods to select a projects. Which of the following is not a project selection criteria method

View Answer

Answer: Value analysis

Q34: There are advantages to preparing your visual aids before you write the text of a report

View Answer

Answer: True – Answer

Q35: There are precisely___to Effective business writing

View Answer

Answer: 5Cs

Q36: There are several mechanisms for effective conflict management. These include the following EXCEPT___

View Answer

Answer: litigation

Q37: There are three basic approaches that people tend to adopt when considering ethical issues in research. Which one of the following is not one of the approaches

View Answer

Answer: Ontology

Q38: There are three outputs that are common to scope, schedule and cost control processes. Which of the following is not a common output to these control processes

View Answer

Answer: Process adjustments

Q39: There are three projects:
Project A has an investment of USD3,000,000 and NPV of USD300,000
Project B has an investment of USD2,000,000 payback period of 2 years and NPV of USD200,000
Project C has an investment of USD1,000,000 payback period of 2 years and NPV of USD100,000
Which project should be selected if Net Present Value criteria is used for selection

View Answer

Answer: Project A

Q40: There are two types of decision model,comparative and constrained that can be used for the project selection during the initiation process.Of the following decision model examples, which one are categorized as benefit measurement or scoring/ rating models

View Answer

Answer: Criteria profiling, weighted factor,Q shorting,and Delphi technique?

Q41: There are well-established and proven links between training, organizational productivity, and profit

View Answer

Answer: Wrong – False

Q42: There are___steps in doing a job analysis

View Answer

Answer: six

Q43: There can be no feasible solutions to a problem when the constraints are too restrictive

View Answer

Answer: Correct – True

Q44: There has been a change to the scope of your project, which may adversely impact the project schedules and cost. You have updated the technical and planning documents, and now you are required to

View Answer

Answer: Notify stakeholders

Q45: There has been a tremendous change in the views of quality over the last century

View Answer

Answer: Correct – True

Q46: There have been too many disagreements within two team-members in your project regarding the design of a particular product. You would like to incorporate the best features of the two designs – and want to create an environment that avoids conflicts and emphasis similarities. The conflict-handling mode you would like to emphasize is

View Answer

Answer: Smoothing

Q47: There is a logical approach to designing a selection process. Which is the correct order of stages in which a personnel selection and validation process should occur

View Answer

Answer: Job analysis, identification of selection criteria, choice of selection method, implementation of selection method, evaluation

Q48: There is a set of churches in the U.S. where part of the service involves snake handling. The researcher wants to find out why the people attending these churches do this and how they feel and think about it. In this case, the primary purpose of the study is

View Answer

Answer: Exploration

Q49: There is money remaining in your project budget at completion. You are pleased as there is another piece of work with the customer on the horizon. Your customer suggests that you and he uses the remaining funds to review the results while visiting a weekend resort. He states that his wife will be accompanying him and suggest that your spouse also attends. He indicates that you should charge the expenditure under administrative closeout

View Answer

Answer: Decline the offer and schedule the review at the office or at a local alternative place of business

Q50: There is no one theory of learning that can be applied to any training programme. The social learning theory has been used successfully in many settings and can be broken down into component parts involving observation, practise, and feedback. Bandura found that various factors also enhanced training such as

View Answer

Answer: all of the below.—s/b—All of these—b. models perceived to be friendly and helpful. c. high status models. d. models being the same race and gender as the trainee

Q51: There is no such thing as a project team

View Answer

Answer: with an on-going, non-specific purpose

Q52: There is strong evidence of cultural variation in attitudes towards aggression. What can we deduce from this

View Answer

Answer: That there is a clear learning component in expressing one’s aggression

Q53: There is___to say that a company socially responsible actions significantly hurt its long-term economic performance

View Answer

Answer: little evidence

Q54: These are good strategies for overcoming resistance except

View Answer

Answer: ignoring it until it goes away

Q55: These considerations make a case for the convenience and cost-effectiveness of

View Answer

Answer: internal evaluations

Q56: These employees are well-educated, well-trained professionals who work to build and maintain long-term customer relationships by listening to their customers, assessing customer needs, and organizing the company’s efforts to solve customer problems. Who are these employees

View Answer

Answer: All of these—a. Managers. b. Missionary salespeople. c. Salespeople. d. Sales managers

Q57: The___allows determination of the early start, early finish, late start and late finish

View Answer

Answer: Critical path method

Q58: The___analysis is a tool of environment analysis

View Answer

Answer: SWOT

Q59: The___approach to formal corporate ethics initiatives focuses on meeting required behavior norms or obeying the letter of the law

View Answer

Answer: Compliance

Q60: The___approach to formal corporate ethics initiatives is proactive and inspirational

View Answer

Answer: Values

Q61: The___approach to instruction has tremendous potential for training county Extension agents

View Answer

Answer: Internet

Q62: The___aspects of the equipment and system components involved in video conferencing

View Answer

Answer: technical and practical

Q63: The___assigns a quantitative score to each job based on its decision-making, skilled activity, physical activity, equipment operation, and information-processing characteristics

View Answer

Answer: position analysis questionnaire

Q64: The___classifies all workers into one of 23 major groups of jobs

View Answer

Answer: Standard Occupational Classification

Q65: The___comprises economic and social conditions, political priorities and technological developments, all of which must be anticipated, monitored, assessed and incorporated into the executive’s decision making

View Answer

Answer: Remote external environment

Q66: The___consists of the economy and the technological, socio-cultural, and political/legal trends that indirectly affect all organizations

View Answer

Answer: general environment

Q67: The___design rules out history by demonstrating that the dependent variable response reverts back to the baseline when the treatment is withdrawn

View Answer

Answer: A-B-A design

Q68: The___documents the characteristics of the product or service that the project was undertaken to create

View Answer

Answer: Project description

Q69: The___gives an opportunity to an employee to showcase his talent to the fullest and make his reach to the other departments also

View Answer

Answer: Job rotation

Q70: The___holds that consumers will favor products that are available and highly affordable

View Answer

Answer: production concept

Q71: The___is a decision-making approach focuses on being objective and orderly in testing ideas before accepting them

View Answer

Answer: scientific method

Q72: The___is a major stakeholder in a training program

View Answer

Answer: trainee

Q73: The___is a philosophy of customer service and mutual gain

View Answer

Answer: marketing concept

Q74: The___is given the authority to make its own strategic decision within corporate guidelines as long as it meets corporate activities

View Answer

Answer: Strategic business unit

Q75: The___is often the preferred measure of central tendency if the data are severely skewed

View Answer

Answer: Range

Q76: The___is the value you calculate when you want the arithmetic average

View Answer

Answer: Mean

Q77: The___method is an information gathering method in which the responses of groups which are similar–except on the characteristic being tested–are compared

View Answer

Answer: experimental

Q78: The___method of project screening generates overall project scores that can be compared meaningfully against each other

View Answer

Answer: Analytical Hierarchy Process (AHP)

Q79: The___of the product mix refers to how closely related the various product lines are in end use, production requirements, distribution channels, or some other way

View Answer

Answer: consistency

Q80: The___process includes improving the firm’s future performance and make sense in terms of the firm’s strategy and goals

View Answer

Answer: management development

Q81: The___reflects the view that the intangible aspects of products are becoming the key features that differentiate the product in the marketplace

View Answer

Answer: Service marketing

Q82: The___run by the U.S. Department of Labor enables public employment agency counselors to advise applicants about local and national job openings

View Answer

Answer: National Job Bank

Q83: The___screening method may arrive at multiple solutions, which is one reason it issued less widely than the net present value technique

View Answer

Answer: internal rate of return (IRR)

Q84: The___stage of the PLC generates most sales revenue for the firm

View Answer

Answer: Maturity

Q85: The___states that employees of one sex may not be paid wages at a rate lower than that paid to employees of the opposite sex for doing roughly equivalent work

View Answer

Answer: Equal Pay Act

Q86: The___task relationship is defined by the activity duration

View Answer

Answer: Start-to-startB. Finish-to-finishC. Start-to-finish—None of the above

Q87: The___theory is a method to determine the amount of risk, management will tolerate on a project

View Answer

Answer: Utility

Q88: Thinking of the target market first, then designing the supply chain backward from that point is called demand chain planning

View Answer

Answer: Correct – True

Q89: This frequently used approach for analyzing and interpreting marketing research data shows the relationship of answers to two different questions

View Answer

Answer: Cross-tabulation

Q90: This is the difference between a sample statistic and the corresponding population parameter

View Answer

Answer: Sampling error

Q91: This is the process of transforming qualitative research data from written interviews or field notes into typed text

View Answer

Answer: Transcription

Q92: This method involves teaching by a superior about the knowledge and skills of a job to the junior or subordinate

View Answer

Answer: Correct – True

Q93: This pricing policy permits subsidiary of affiliate managers to establish whatever price they feel is most desirable under the circumstances

View Answer

Answer: polycentric

Q94: This sentence illustrates age bias: John Smith, age 36, has accepted the position of associate vice president

View Answer

Answer: True – Answer

Q95: This sentence is an example of the passive voice: John has already rented the office to a client

View Answer

Answer: False – Answer

Q96: This test is used to find out the candidate’s intelligence

View Answer

Answer: intelligence test

Q97: This type of control is based on beliefs that are strongly held and widely shared throughout a company

View Answer

Answer: Concretive

Q98: This type of design is one where all participants participate in all experimental treatment conditions

View Answer

Answer: Repeated measures design

Q99: This type of longitudinal research studies the same individuals over an extended period of time

View Answer

Answer: Panel study

Q100: This type of research tests hypotheses and theories in order to explain how and why a phenomenon operates as it does

View Answer

Answer: Explanatory research
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }