Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The group interview is useful for judging interpersonal skills

View Answer

Answer: True – Answer

Q2: The group that does not receive the experimental treatment condition is the___

View Answer

Answer: Control group

Q3: The group that receives the experimental treatment condition is the___

View Answer

Answer: Experimental group

Q4: The hardware component known as an input device is

View Answer

Answer: keyboard

Q5: The hardware component known as an output device is

View Answer

Answer: monitor

Q6: The hardware component used for permanent storage of data and applications is

View Answer

Answer: hard-disk

Q7: The hardware component used for temporary storage of data and applications for processing is

View Answer

Answer: RAM

Q8: The hardware component used to control the operation of a computer system is

View Answer

Answer: processor

Q9: The Hart Delvin debate was about

View Answer

Answer: The intersection of law and moral

Q10: The Hawley Committee recommendation that dealt with information information auditing was

View Answer

Answer: the identification of information assets

Q11: The Hawley Committee recommendation that dealt with information security was

View Answer

Answer: the protection of information from theft, loss, unauthorized access and abuse

Q12: The heaviest weight in most compensation plans is directed toward

View Answer

Answer: salary

Q13: The heavy industry strategy of the Mahalanobis model was initiated in

View Answer

Answer: Second plan

Q14: The HR activity most frequently outsourced is

View Answer

Answer: EAP/wellness program

Q15: The HR manager who recruits for a vacant job is typically the one who is responsible for supervising the performance of that position

View Answer

Answer: Wrong – False

Q16: The HR professional’s legal compliance responsibilities do NOT include

View Answer

Answer: new employee orientation

Q17: The HR specialist usually starts the orientation

View Answer

Answer: Correct – True

Q18: The human resource management functions aims at

View Answer

Answer: helping the Organisation deal with its employees in different stages of employment

Q19: The human resources are___in nature

View Answer

Answer: multidimensional

Q20: The Hungarian Method is an algorithm used to solve assignment problems

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: The hypothesis that an analyst is trying to prove is called the

View Answer

Answer: alternative hypothesis

Q22: The idea that the more times a research finding is shown with different sets of people, the more confidence we can place in the finding and in generalizing beyond the original participants is known as___

View Answer

Answer: Replication logic

Q23: The idea that when selecting between two different theories with equal explanatory value, one should select the theory that is the most simple, concise, and succinct is known as___

View Answer

Answer: rule of parsimony

Q24: The ideal length of a vision statement is

View Answer

Answer: one sentence

Q25: The ideal strategic management team includes decision makers from

View Answer

Answer: All three company levels (corporate, business and functional)

Q26: The identity that shows that total income and total expenditure are equal is

View Answer

Answer: Y = C + I + G + NX

Q27: The IDRA was passed during

View Answer

Answer: 1950

Q28: The impartiality characteristic of a good systems analyst is represented by which of the following statements

View Answer

Answer: Your role is to find the best solution to a business problem or opportunity

Q29: The income that households have left after paying their taxes and paying for their consumption is known as___

View Answer

Answer: private saving

Q30: The independence of two events in which the occurrence of one is not related to the occurrence of the other is called

View Answer

Answer: statistical independence

Q31: The indirect approach is usually best for refusing claims for adjustment

View Answer

Answer: True – Answer

Q32: The indirect approach is usually manipulative and unethical

View Answer

Answer: False – Answer

Q33: The indirect approach should always be used to send bad-news messages

View Answer

Answer: False – Answer

Q34: The indirect provision of funds by savers to borrowers is accomplished by

View Answer

Answer: banks and other financial intermediaries

Q35: The infomercial-selling champ of all time is___

View Answer

Answer: Ron Popeil

Q36: The informal network that is known as the “grapevine”

View Answer

Answer: is used by savvy managers to spread and receive informal messages

Q37: The informal, intuitive and limited approach to strategic management associated with owner-managers of smaller firm refers to the___mode of formality, according to Mintzberg

View Answer

Answer: Entrepreneurial

Q38: The Information Management School of information management of Marchand et al. (2002) has focus on

View Answer

Answer: managing the information lifecycle for different types of information

Q39: The information resulting from job analysis is used for writing___

View Answer

Answer: job descriptions

Q40: The Information Technology School of information management of Marchand et al. (2002) has focus on

View Answer

Answer: selecting appropriate technology to support decision making

Q41: The information, tools and connections to enable them to define and effectuate a career path that is a good fit between individual and job

View Answer

Answer: Correct – True

Q42: The initial goal and technical specifications of the project are developed during the planning stage

View Answer

Answer: Wrong – False

Q43: The inputs to a transformation process include all of the following except

View Answer

Answer: Assembly

Q44: The inputs to Cost Budgeting includes all of the following except

View Answer

Answer: Cost baseline (Cost baseline is an output of Cost Budgeting)

Q45: The intangibility of services has implications for the choice of___

View Answer

Answer: Brand elements

Q46: The integrated direct marketing campaign begins with a(n)

View Answer

Answer: paid ad with a response channel

Q47: The Integrated system model is also known as___

View Answer

Answer: Harvard Model

Q48: The Integrated System Model of Strategic Human Resource Manaqement acknowledges the existence within the organisation of___

View Answer

Answer: multiple stakeholders

Q49: The intended outcome of strategy/projects integration is

View Answer

Answer: A, B, and C are all correct —s/b—All of these—A) Clear organization focus B) Best use of scarce organization resources C) Improved communication across projects and departments

Q50: The interest rate that is usually reported is the nominal interest rate

View Answer

Answer: Correct – True

Q51: The interest rate will and the quantity of loanable funds invested will when the government decreases the budget deficit

View Answer

Answer: fall, increase

Q52: The Internet is an excellent source for primary data, but not secondary data

View Answer

Answer: Wrong – False

Q53: The Internet is less useful for products that must be touched or examined in advance

View Answer

Answer: Correct – True

Q54: The Internet is most useful for products and services when the shopper seeks greater___or lower costs

View Answer

Answer: ordering convenience

Q55: The Internet is___

View Answer

Answer: A global network of computers networks

Q56: The Internet offers different services. Which one listed below is incorrect

View Answer

Answer: Off line shopping

Q57: The interpretation of nonverbal signals is similar in all cultures

View Answer

Answer: False – Answer

Q58: The interpretation of Quality can vary from person to person due to differences in

View Answer

Answer: all of these— a. Culture b. Nationality c. Economic background

Q59: The interrupted time-series design can also be viewed as a(n)

View Answer

Answer: A-B design

Q60: The introduction and development of tax credits have expanded and transformed support for working people with___

View Answer

Answer: low income

Q61: The Introduction section of the research plan

View Answer

Answer: Gives an overview of prior relevant studiesb. Contains a statement of the purpose of the studyc. Concludes with a statement of the research questions and, for quantitative research, it includes the research hypothesis—all of these

Q62: The Introduction section should not be labeled

View Answer

Answer: Correct – True

Q63: The IRR for a project is the initial fixed investment in the project divided by the estimated annual net cash inflows from the project

View Answer

Answer: Wrong – False

Q64: The IS strategy tool that reviews the current and future importance of IS is

View Answer

Answer: McFarlans strategic grid

Q65: The items at the lowest level of the WBS are called

View Answer

Answer: Work packages

Q66: The Job Characteristics Model is one of the most influential attempts to___

View Answer

Answer: design jobs with increased motivational properties

Q67: The job context component of a job description does not___

View Answer

Answer: address pay scales

Q68: The job specification takes the job description and answers the question,___

View Answer

Answer: What human traits and experience are required to do this job well

Q69: The jurisdiction of the MRTP Commission with respect to monopolistic trade practices is not exercisable upon /under

View Answer

Answer: its own knowledge or information

Q70: The key output(s) from performance reporting process includes

View Answer

Answer: A performance reportsB change requests—a and b

Q71: The key reason to use a WBS is to

View Answer

Answer: Organize the work F) Prevent work from slipping through the cracks G) Provide a basis for estimating the project—All of these

Q72: The kind of reduction made to those buyers who buy large volumes of products is classified as

View Answer

Answer: quantity discount

Q73: The KSAO portion of a job requirements matrix may be___

View Answer

Answer: converted to a job specification

Q74: The language of contracts sometime generates misunderstanding and creates situations that adversely affect project complition .During the planning stages a relatively first and informal method for removing the obstacles to progress should be planned for.One such method is to submit the issue in question in to a impartial third party of resolution.The process is known as

View Answer

Answer: alternative dispute resolution

Q75: The largest association for businesses interested in interactive and database marketing is the

View Answer

Answer: Direct Marketing Association

Q76: The last stage in the selling process is the___stage

View Answer

Answer: follow-up

Q77: The last stage of the transition curve model of response to change is

View Answer

Answer: acceptance

Q78: The last step in the e-selection process is___

View Answer

Answer: train the employees that will be responsible for the administration of the process

Q79: The last thing your manager wants is to have someone ruin a customer relationship because he or she is pushing too hard to close a deal. Instead, companies are designing compensation plans that reward salespeople for building customer relationships and growing the long-run value of each customer

View Answer

Answer: Correct – True

Q80: The learner’s skills and knowledge are___before the training program

View Answer

Answer: assessed

Q81: The learning curve for using technology can impact the operational feasibility

View Answer

Answer: False – Answer

Q82: The LEAST effective form of communication for complex situations is

View Answer

Answer: verbal – face to faceC. formal—A and CWhy would formal communication be least effective?

Q83: The legal environment includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Indian contract act b. The partnership act c. Negotiable instrument act d. The sale of good act

Q84: The length of time until a bond matures is called the

View Answer

Answer: term

Q85: The Lerner index is defined as

View Answer

Answer: (price – cost)/price

Q86: The letter of authorization acknowledges the assignment to conduct the study and to prepare the report

View Answer

Answer: False – Answer

Q87: The letter of transmittal is more formal than the rest of the report

View Answer

Answer: False – Answer

Q88: The level of authority of the project manager

View Answer

Answer: Is dependent on corporate policies.b. Varies considerably from company to company.c. Is delegated by senior management.–all of these

Q89: The likelihood that an individual in a specific job will exhibit one of the five movement behaviours is known as___

View Answer

Answer: transitional probabilities

Q90: The Lilliefors test is used to test for normality

View Answer

Answer: Correct – True

Q91: The list of quantities of components, ingredients, and materials required to produce a product is the

View Answer

Answer: Bill-of-materials

Q92: The Listserv is a means of electronic communication similar to an E-mail distribution list

View Answer

Answer: Correct – True

Q93: The loyalists who divide their loyalty among few available brands are falls in which of the following category

View Answer

Answer: The soft core

Q94: The loyalists who divide their loyalty among few available brands fall in which one of the following categories

View Answer

Answer: The soft core

Q95: The loyalists who maintain undivided loyalty with regard to their brand choice are known as

View Answer

Answer: Hardcore loyalists

Q96: The main aim of Competition Act is

View Answer

Answer: free trade practicesimproving competition

Q97: The main difference between the two types (ADM and PDM) of the critical path method (CPM) of scheduling is the

View Answer

Answer: Placement of the activity on the logic diagram line

Q98: The main elements in the “trade-relations mix” are price policies, conditions of sale,___, and specific services to be performed by each party

View Answer

Answer: territorial rights

Q99: The main function of central advisory is

View Answer

Answer: the development of scheduled industries

Q100: The main function of development council is

View Answer

Answer: the development of scheduled industries