Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Inputs to information distribution does not include

View Answer

Answer: A project planB communication management planC work results—none of the above

Q2: Inputs to Integrated Change Control include

View Answer

Answer: Project plan, performance reports and change request

Q3: Inputs to overall change control include

View Answer

Answer: Project plan, performance reports, change requests

Q4: Inputs to overall change control include all of the following except

View Answer

Answer: Corrective action

Q5: Inputs to procurement planning include

View Answer

Answer: Scope statement, Product description, Procurement resources, market conditions, other planning outputs, constraints and assumptions

Q6: Inputs to quality planning include

View Answer

Answer: Quality policy, product description, scope statement, product description standards and regulations

Q7: Inputs to scope definition include

View Answer

Answer: Scope statements, constraints, assumptions, other planning outputs, historical information

Q8: Inputs to scope verification include the following

View Answer

Answer: Work results, product documentation, work breakdown structure, scope statement, and project plan

Q9: Inputs to Staff Acquisition include all of the following except

View Answer

Answer: Resource Histogram

Q10: Inputs to Team Development include all but

View Answer

Answer: Reward and recognition systems

Q11: Inseparability of services results in

View Answer

Answer: the customers being coproducers of the service

Q12: Inspection is used for both Scope Verification and Quality Control. But first deals with — of the work while second deals with — of the product

View Answer

Answer: Acceptance, correctness

Q13: Inspection, scrap, and repair are examples of

View Answer

Answer: Internal costs

Q14: Institutions that help to match one person’s saving with another person’s investment are collectively called the

View Answer

Answer: financial system

Q15: Insufficient information sharing among stakeholders would result as: Select correct option

View Answer

Answer: Poor Communications

Q16: Integrated direct marketing is a direct-marketing campaign that uses multiple vehicles and multiple stages to improve response rates and profits

View Answer

Answer: Correct – True

Q17: Integrated strategic management is an organizational development method of developing and implementing a strategic change plan

View Answer

Answer: Correct – True

Q18: Intensive distribution consists of the manufacturer placing the goods or services in as many outlets as possible

View Answer

Answer: Correct – True

Q19: Interest rates fall and investment falls. Which of the following could explain these changes

View Answer

Answer: The government repeals an investment tax credit

Q20: Interface classes are a means through which the application will interface with the database

View Answer

Answer: False – Answer

Q21: Interior-point algorithms have unlimited capabilities for what-if analysis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q22: Intermediaries normally achieve superior efficiency in making goods widely available and accessible to target markets

View Answer

Answer: Correct – True

Q23: Intermediaries normally achieve___in making goods widely available and accessible to target markets. Through their contact, experience, specialization, and scale of operation, intermediaries usually offer the firm more than it can achieve on its own

View Answer

Answer: superior efficiency

Q24: Intermediaries who buy, take title to, and resell the merchandise are called___

View Answer

Answer: merchants

Q25: Internal environment includes___

View Answer

Answer: None of these—a. Raw material suppliers b. Customers c. Competitors d. All of these

Q26: Internal environment of an organization includes___

View Answer

Answer: International laws

Q27: Internal marketers face special challenges. They must figure out what products to introduce to other countries

View Answer

Answer: Wrong – False

Q28: Internal marketing describes the programmes that instil and maintain a strong service mentality in the mindset of___

View Answer

Answer: employees

Q29: Internal perspective of Balanced score card consists of

View Answer

Answer: processes, decisions and actions that workers make

Q30: Internal rate of return is

View Answer

Answer: The interest rate that equates the present value of expected future net cash inflows to the initial cost outlet

Q31: Internal rate of return is preferable to net present value because IRR employs a weighted average cost of capital discount rate that reflects potential reinvestment

View Answer

Answer: Wrong – False

Q32: Internal recruitment has the potentiality to increase the___of the employees

View Answer

Answer: Misunderstanding

Q33: Internal strengths and weaknesses are usually referred to as

View Answer

Answer: Controllable activities within an organization

Q34: Internal system users include customers, suppliers, and partners

View Answer

Answer: False – Answer

Q35: Internal validity refers to which of the following

View Answer

Answer: The ability to infer that a casual relationship exists between 2 variables

Q36: Internet application is

View Answer

Answer: all of these—World wide webE-mailvoice calling

Q37: Interoperability is the___issue for standardization

View Answer

Answer: basic key

Q38: Interpersonal skills include not only how we communicate with others, but also our confidence and our ability to listen and understand

View Answer

Answer: Correct – True

Q39: Interviewing is highly dependent on the systems analyst’s human relations skills

View Answer

Answer: True – Answer

Q40: Interviews often include questions about___

View Answer

Answer: All of these—a. supervisory responsibilities b. job duties c. education d. experience

Q41: Introduction of a new service at a high price

View Answer

Answer: skimming pricing

Q42: Introduction of a new service at low price

View Answer

Answer: penetration pricing

Q43: Inventory record accuracy can be improved by

View Answer

Answer: All of these—s/b—All of these—a) cycle counting b) reorder points c) ABC analysis

Q44: Inventory record accuracy would be decreased by

View Answer

Answer: Increasing stockroom accessibility

Q45: Investment counselling is

View Answer

Answer: a consultancy service

Q46: Investment in project development prevention is most often borne by the

View Answer

Answer: Performing organization

Q47: involves clarification and mutual agreement on the structure and requirements of the contract prior to the signing of the contract

View Answer

Answer: Contract Negotiation

Q48: In___, random assignment to groups is never possible and the researcher cannot manipulate the independent variable

View Answer

Answer: causal-comparative and correlational research

Q49: In___, trainees learn by making realistic decisions in simulated situations

View Answer

Answer: management games

Q50: In___training, duplicate machinery is set up in the training centre to get a feel environment

View Answer

Answer: Vestibule training

Q51: IPR stands for

View Answer

Answer: Industrial Policy Resolution

Q52: IRB is an acronym for which of the following

View Answer

Answer: Institutional Review Board

Q53: IRR is often mistaken as the reciprocal of the payback period

View Answer

Answer: Wrong – False

Q54: Irving R. Associates is granted a patent for a new product for which there are no close substitutes. Which of the following must be true at the profit-maximizing quantity

View Answer

Answer: Marginal revenue is positive

Q55: is an example of a pure good

View Answer

Answer: Coal mining

Q56: Is any evidence linking the level of testosterone to being aggressive

View Answer

Answer: Yes. Males show higher levels of overt aggression than females

Q57: IS can be used to reduce cycle time by

View Answer

Answer: Increased efficiency of individual processes

Q58: is concerned with tracking a strategy as it is being implemented, detecting problems or changes in its underlying premises and making necessary adjustments

View Answer

Answer: Strategic control

Q59: Is it appropriate to perform a paired-comparison t-test in this case? Explain why or why not

View Answer

Answer: A two-sample, not paired-sample, procedure should be used because there is no evidence of pairing

Q60: is the average of the errors made by the forecast over a period of time without considering the direction of error

View Answer

Answer: Mean Absolute Deviation

Q61: Is the following qualitative research purpose statement “well stated” or “poorly stated”? “The focus of the present study was to explore distressing and nurturing encounters of patients with caregivers and to ascertain the meanings that are engendered by such encounters. The study was conducted on one of the surgical units and the obstetrical/gynecological unit of a 374-bed community hospital.”

View Answer

Answer: It is a well stated

Q62: is the task of developing and maintaining an overall company strategy for long-run survival and growth

View Answer

Answer: Strategic planning

Q63: Ishikawa diagram is used to identify, explore, and depict problems and the causes / effects of those problems

View Answer

Answer: True – Answer

Q64: ISI Agmark can be reiterative only in

View Answer

Answer: Part A of register

Q65: ISO 9000 seeks standardization in terms of

View Answer

Answer: Procedures to manage quality

Q66: Issues to top up supply to pre-fixed levels of items are:-

View Answer

Answer: Imprest issues

Q67: It can be accurately said of the “task dimension” component of a job description that it___

View Answer

Answer: is a grouping of similar tasks

Q68: It develops employee capabilities and leads to better customer satisfaction

View Answer

Answer: Decentralization of authority

Q69: It does not matter that a message is well organized as long as its point is eventually made

View Answer

Answer: False – Answer

Q70: It ensures that all essential organizational tasks are assigned to one or more jobs and that the tasks receive the attention they need

View Answer

Answer: Departmentalization

Q71: It helps managers determine the need for strategic change

View Answer

Answer: SWOT analysis

Q72: IT infrastructureis organisation in the present day is an expansion of over___of evolution in computing platforms

View Answer

Answer: five decades

Q73: It is a good idea to include information if it creates goodwill even if adding information of this sort lengthens your message

View Answer

Answer: True – Answer

Q74: It is a method in which various products are combined at the same price

View Answer

Answer: Product bundle pricing

Q75: It is acceptable to conduct pre-employment drug testing for a drug or alcohol dependency in a public service or federally regulated workplace

View Answer

Answer: False – Answer

Q76: It is acceptable to dress casually for a job interview with a company where interviewers dress casually

View Answer

Answer: False – Answer

Q77: It is always better to use the indirect approach in bad-news messages

View Answer

Answer: False – Answer

Q78: It is best to use a written channel in the following situations except when

View Answer

Answer: you need a permanent written record. you need immediate feedback

Q79: It is best to use an oral channel in the following situations except when

View Answer

Answer: your message is complex and requires further explanation

Q80: It is best to use the method of working multiple hypotheses when___

View Answer

Answer: You are planning your research study

Q81: It is claimed that a secondary advantage of mutual funds is that

View Answer

Answer: they give ordinary people access to the skills of professional money managers

Q82: It is claimed that mutual funds have two advantages. The first is that mutual funds allow people with small amounts of money to diversify. The second is that mutual funds provide the skills of professional money managers who buy stocks they believe will be the most profitable and thereby increase the return that mutual fund depositors earn on their savings

View Answer

Answer: Economists strongly agree with the first claim, but are skeptical of the second

Q83: It is easy to take feedback in___method as there is no invoicement of external agencies and the training is given by the employee working in the same organization

View Answer

Answer: Coaching method

Q84: It is essential that you evaluate the quality of internet resources because information obtained via the internet ranges from very poor to very good

View Answer

Answer: Correct – True

Q85: It is important for the company to select their channel members carefully because to the customers, the channels___the company

View Answer

Answer: are

Q86: It is in this section that you fully interpret and evaluate your results

View Answer

Answer: Discussion

Q87: It is most likely, during a takeover attempt, for a firms managers to face an ethical issue because

View Answer

Answer: their duties to the firms owners may conflict with their personal interests

Q88: It is not necessary to first get someone’s permission before using that person’s name as a reference

View Answer

Answer: False – Answer

Q89: It is not possible to measure the benefits of information in monetary terms

View Answer

Answer: Correct – True

Q90: It is possible to adjust the transportation simplex method to maximize profit instead of minimize cost

View Answer

Answer: Correct – True

Q91: It is possible to identify different levels of strategy in an organisation, these are

View Answer

Answer: Corporate; strategic business unit; operational

Q92: It is recommended that job analysis should be quite comprehensive to gather a detailed account of the job requirements. Which of the following is not a typical source of job analysis data

View Answer

Answer: Participant observation where the researchers become involved in the job role themselves

Q93: It is recommended to use the whole population rather than a sample when the population size is of what size

View Answer

Answer: 100 or less

Q94: It is the function of an ethics code to

View Answer

Answer: set standardsB. apply sanction—both

Q95: It is the job of the marketing manager to ask for the right information in the right form

View Answer

Answer: Correct – True

Q96: It is the job of the MIS specialist to ask for the right information in the right form

View Answer

Answer: Wrong – False

Q97: It is unethical to omit information if the omission misleads your audience

View Answer

Answer: True – Answer

Q98: It is useful to look up on Human resource department as providing three types of assistance

View Answer

Answer: Specific services, advice and coordination

Q99: It isn’t necessary for marketing managers to be involved with marketing research specialists, since research requires statistical skills which managers usually don’t have

View Answer

Answer: Wrong – False

Q100: It occurs in highly cohesive groups when group members feel intense pressure to agree with each other so that the group can approve a proposed solution

View Answer

Answer: c. Procrastination