Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The condition where the methods and/or attributes defined in an object class can be reused by another object class is known as

View Answer

Answer: none of the

Q2: The constant need for___and demonstration of added value as pressures grow for justification of all non-core organizational activities in the face of increasing competition

View Answer

Answer: low-cost solutions

Q3: The construction of a residential home will cost a certain amount per square foot of living space. This is an example of what type of estimating

View Answer

Answer: Parametric modeling

Q4: The contemporary view of conflict is that

View Answer

Answer: conflict is often beneficial

Q5: The contingency allowances established to cover unforeseen costs on your project have been set at 8percent of total project cost. The total dollars in the contingency allowances are___as the project nears completion

View Answer

Answer: Reduced to reflect a percentage of the remaining work

Q6: The conventions of national income accounting imply that saving and investment are equal for the economy as a whole and for individual households and firms

View Answer

Answer: Wrong – False

Q7: The converse of privacy is

View Answer

Answer: openness

Q8: The core planning processes are

View Answer

Answer: Scope definition, Resource planning, Cost estimating, Schedule development, Activity definition

Q9: The core planning processes include

View Answer

Answer: Scope definition, activity duration estimating, cost budgeting

Q10: The corporate level management help each strategic business unit ot define its___

View Answer

Answer: Scope of operation

Q11: The correct sequence of an organizations supply chain from a systems perspective is

View Answer

Answer: Acquisition of resources, transformation process, delivery to customers

Q12: The correlation between intelligence test scores and grades is

View Answer

Answer: Positive

Q13: The corruption index is available on

View Answer

Answer: the TI website

Q14: The cosmetic company Aveda sells more than just a tangible product. They sell lifestyle, self-expression, exclusivity, and spirituality

View Answer

Answer: Correct – True

Q15: The cosmetic’s image, its promises and positioning, its ingredients, its name and package, the company that makes it, the stores that sell it-all become a part of the total cosmetic product. What is one thing they do not try to sell

View Answer

Answer: service-profit chain

Q16: The cost baseline is an output of what process

View Answer

Answer: Cost budgeting

Q17: The cost of computer usage is an example of fixed cost

View Answer

Answer: False – Answer

Q18: The costs of finding, evaluating, and adopting another solution are known as___

View Answer

Answer: switching costs

Q19: The country of Bienmundo does not trade with any other country. Its GDP is USD30 billion. Its government purchases USD5 billion worth of goods and services each year and collects USD6 billion in taxes. Private saving in Bienmundo amounts to USD5 billion. What are consumption and investment in Bienmundo

View Answer

Answer: USD19 billion and USD6 billion, respectively

Q20: The country of Cedarland does not trade with any other country. Its GDP is USD17 billion. Its government purchases USD5 billion worth of goods and services each year and collects USD6 billion in taxes. Private saving in Cedarland is USD5 billion. For Cedarland

View Answer

Answer: investment is USD6 billion and consumption is USD6 billion

Q21: The country of Growpaw does not trade with any other country. Its GDP is USD20 billion. Its government purchases USD3 billion worth of goods and services each year, collects USD4 billion in taxes, and provides USD2 billion in transfer payments to households. Private saving in Growpaw is USD4 billion. What is investment in Growpaw

View Answer

Answer: USD3 billion

Q22: The country of Meditor, a small country with a closed economy, uses the merit as its currency. Recent national income statistics showed that it had GDP of USD600 million merits, no government transfer payments, taxes of USD150 million merits, a budget surplus of USD40 billion merits, and investment of USD100 billion merits. What were its consumption and government expenditures on goods and services

View Answer

Answer: USD390 million merits and USD110 million merits

Q23: The country of Yokovia does not trade with any other country. Its GDP is USD20 billion. Its government collects USD2 billion in taxes. Consumption equals USD15 billion and investment equals USD2 billion. What is public saving in Yokovia, and what is the value of the goods and services purchased by the government of Yokovia

View Answer

Answer: Wrong – False

Q24: The CPI of a project is 0.8, and you have limited budget – you are trying to procure a product from the supplier, in this situation you should

View Answer

Answer: Try to find out innovative means to lower costs

Q25: The creation of applications by end users (typically based on spreadsheets and database) is

View Answer

Answer: end user development

Q26: The creation of new firms is important because these new firms contribute to economic development through benefits that include all of the following except

View Answer

Answer: Unemployment

Q27: The credibility of a sales promotion event is usually

View Answer

Answer: low

Q28: The criterion used to assess how user and business needs are met in software is

View Answer

Answer: functionalitycost

Q29: The criterion variable is

View Answer

Answer: none of these.—s/b—None of these—a) the inverse square b) the x-variable c) the horizontal axis

Q30: The Critical Path Method of scheduling is

View Answer

Answer: A technique that uses sequential network logic for schedule development

Q31: The critical path of a network is the

View Answer

Answer: longest time path through the network

Q32: The critical role of the SHRM Application Tool is to’

View Answer

Answer: Outline techniques, frameworks, and six steps that must be followed to effectively implement change in an organisation

Q33: The criticism of marketing for packaging decisions that add “only” psychological value to products rather than functional value relates to which social criticism of marketing

View Answer

Answer: high advertising and promotion costs

Q34: The cultural environment includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Religion b. Art c. Literature

Q35: The current value of a dollar at any time in the future is

View Answer

Answer: present value

Q36: The customer has decided that he wants blue walls instead of gray. You have not painted the walls yet. What should you do

View Answer

Answer: Document the change order and buy blue paint

Q37: The customer left to use the specific product because of late supplies of the product. This defection refers to which one of the following reasons

View Answer

Answer: Dissatisfied with the elements of marketing mix

Q38: The customer wants to make a major change in the project scope when project is mostly complete. The project manager should

View Answer

Answer: Inform the customer of the impact of the change

Q39: The CustomerID field in a customer table can not be left blank. This is an example of

View Answer

Answer: None of these —A). domain integrityB). logical integrityC). referential integrityD). physical integrity

Q40: The customers who are not so-well-educated are called___

View Answer

Answer: Difficult customer

Q41: The cutoff the researcher uses to decide whether to reject the null hypothesis is called the

View Answer

Answer: Significance levelb. Alpha level—Both a and b are correct

Q42: The daily lease cost for an item is USD230. To purchase the item the investment cost id USD1000 and the daily cost is USD30. When should you go for purchasing the item

View Answer

Answer: When the item is needed for more than 6 days

Q43: The data type of an attribute defines what values the attribute can legitimately take on

View Answer

Answer: False – Answer

Q44: The decision making carried out by middle management is called ‘Strategic Planning’

View Answer

Answer: Wrong – False

Q45: The decision making carried out by the most junior levels of management is called ‘Operational Planning and Control’

View Answer

Answer: Correct – True

Q46: The decision making carried out by the most senior management is called ‘Operational Planning and Control’

View Answer

Answer: Wrong – False

Q47: The degree of innovation and creativity is typically at its highest during the

View Answer

Answer: execution phase

Q48: The degree of risk associated with the project is at it highest during the Planning stage

View Answer

Answer: Wrong – False

Q49: The degree of risk associated with the project is at its highest during the___stage

View Answer

Answer: conceptualization

Q50: The degree of risk associated with the project is typically at its highest during the

View Answer

Answer: conceptualization phase

Q51: The degree to which data accurately defines real-world objects is

View Answer

Answer: inherent information quality

Q52: The degree to which interviews, tests, and other selection procedures yield comparable data over time and alternative measures is best define by

View Answer

Answer: Reliability

Q53: The degree to which participation, responsibility, authority and discretion in decision- making are specified is called

View Answer

Answer: Formality

Q54: The degree to which participation, responsibility, authority and discretion in decision-making are specified is called

View Answer

Answer: Formality

Q55: The degree to which written policies, procedures, rules, and job descriptions guide the behavior of personnel involved in projects is called

View Answer

Answer: Formalization

Q56: The degrees of freedom for the denominator of a one-way ANOVA test for 4 population means with 10 observations sampled from each population are 40

View Answer

Answer: Wrong – False

Q57: The Delete:Restrict rule of referential integrity specifies that a deletion of a record in the table must be disallowed until any matching records are deleted from a related table

View Answer

Answer: True – Answer

Q58: The deliverable of the problem analysis phase is

View Answer

Answer: system improvement objectives

Q59: The Delphi method is best suited for

View Answer

Answer: Decision-making

Q60: The demand curve a monopolist uses in making an output decision is

View Answer

Answer: The same as the market demand curve

Q61: The demand curve facing a single-price monopolist

View Answer

Answer: Is the same as its average revenue curve

Q62: The demand for a corporation’s stock is largely based on people’s perception of the corporation’s profitability in the future

View Answer

Answer: Correct – True

Q63: The demand for loanable funds comes from saving and the supply of loanable funds comes from investment

View Answer

Answer: Wrong – False

Q64: The denominator (bottom) of the z-score formula is

View Answer

Answer: The standard deviation

Q65: The denotative meaning of a word includes all the associations and feelings evoked by the word

View Answer

Answer: False – Answer

Q66: The derivative of the product of two functions is the product of their derivatives

View Answer

Answer: Wrong – False

Q67: The design in which one group of research participants is administered a treatment and is then compared, on the dependent variable, with another group of research participants who did not receive the experimental treatment is___

View Answer

Answer: Posttest-only design with nonequivalent groups

Q68: The desired span of control, of course will vary from company to company and must take into account

View Answer

Answer: All of these—a. The demand imposed on the organization by task complexity b. Available technology c. The external environment

Q69: The development of a solid foundation of reliable knowledge typically is built from which type of research

View Answer

Answer: basic research

Q70: The diagram which ranks defects in the order of frequency of occurrence, using a histogram to depict 100 percent of the defects is called

View Answer

Answer: Pareto chart

Q71: The difference between a gross material requirements plan (gross MRP) and a net material requirements plan (net MRP) is

View Answer

Answer: The net MRP includes consideration of the inventory on hand, whereas the gross MRP does not

Q72: The difference between an activity’s schedule completion and actual completion is called

View Answer

Answer: schedule variance

Q73: The difference between ethnographic research and other types of qualitative research is that ethnographers specifically use the concept of “culture” to help understand the results

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: The difference between long-term and short-term objectives is principally

View Answer

Answer: Greater specificity

Q75: The difference between the values the customer gains from owning and using a product and the costs of obtaining the product is called___

View Answer

Answer: customer value

Q76: The difference(s) between the basic EOQ model and the production order quantity model is (are) that

View Answer

Answer: The production order quantity model does not require the assumption of instantaneous delivery

Q77: The dimension of project success that is measured by both an internal and external criterion is

View Answer

Answer: impact on the customer

Q78: The dimension of project success that is realized first (chronologically) is

View Answer

Answer: efficiency

Q79: The dimension of project success that is realized last (chronologically) is

View Answer

Answer: future potential

Q80: The direct approach is best for all cultures not just Americans

View Answer

Answer: False – Answer

Q81: The direct approach is best for an audience considered either receptive or open-minded

View Answer

Answer: True – Answer

Q82: The direct approach is common for routine messages because your readers will be interested or neutral

View Answer

Answer: True – Answer

Q83: The direct approach is deductive; the main idea comes first, followed by the evidence

View Answer

Answer: True – Answer

Q84: The direct approach is used when your audience will be displeased about what you have to say

View Answer

Answer: False – Answer

Q85: The directors of a graduate program in educational research wish to see what types of jobs their graduates take after they finish their program. They randomly sample students from the program and have them fill out questionnaires with items asking about the types of jobs they have had. They also are asked to describe the roles they play in their current positions. This project is best described as having what kind of objective

View Answer

Answer: Descriptive

Q86: The division of the total task to be performed into a manageable and efficient unit is

View Answer

Answer: a job design

Q87: The document sent to vendors asking them to propose hardware and software that will meet the requirements of your new system is called a

View Answer

Answer: requirements statement

Q88: The document that describes the project’s scope baseline is

View Answer

Answer: The Work Breakdown Structure

Q89: The document which is prepared by the engineering department is :-

View Answer

Answer: Bill of material

Q90: The documents the characteristics of the product or service that the project was undertaken to create

View Answer

Answer: Product description

Q91: The dot-jobs domain is primarily used by HR managers for succession planning purposes

View Answer

Answer: Wrong – False

Q92: The doubling of EPS within 5 years with increases in each intervening year is called a(n)

View Answer

Answer: Long-term objective

Q93: The Dow Jones Industrial Average has been computed regularly since

View Answer

Answer: 1896

Q94: The Dow Jones Industrial Average is now based on the prices of the stocks of

View Answer

Answer: 30 major U.S. corporations

Q95: The downloading time for java applets is much___than that of HTML

View Answer

Answer: Higher

Q96: The downstream supply chain is

View Answer

Answer: The distribution of products or delivery of services to customers

Q97: The duration of most activities will be significantly influenced by the resources assigned to them

View Answer

Answer: Correct – True

Q98: The e-HRM is not a specific stage in the development of HRM, but a choice for an approach to HRM

View Answer

Answer: Correct – True

Q99: The earliest direct marketers were found in the mass media–specifically in radio

View Answer

Answer: Wrong – False

Q100: The earned value report BCWP at the end of the project

View Answer

Answer: = BCWSAssuming that the previous answer (BCWP=BCWS=EAC), shouldn’t the answer be d?