Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Scheduled industry means any of the industries specified in the

View Answer

Answer: first schedule

Q2: Schumpeter considered that innovative entrepreneur would

View Answer

Answer: Be absorbed within large innovative firms

Q3: Scope changes on project are inevitable, however, scope changes can be minimized by

View Answer

Answer: Asking the sponsor to actively participate in the planning

Q4: Scope definition is

View Answer

Answer: Subdividing the major project deliverables into smaller, more manageable components

Q5: Scope definition is important to the success of the project except

View Answer

Answer: It serves as the basis for future project decisions.

Q6: Scope definition is necessary to

View Answer

Answer: Improve the accuracy of cost, time, and resource estimatesb. Facilitate clear responsibility assignmentsc. Define a baseline for progress measurement and control—all of these

Q7: Scope of a project is the___total of all of a project’s products and their requirements or features

View Answer

Answer: Sum

Q8: scope of the HRM includes___

View Answer

Answer: all of these —s/b—All of above—(a) retirement and separation of employees (b) HR training and development (c) industrial relations (d) all of these

Q9: Scope planning includes alternatives identification, which can be conducted by the common technique of

View Answer

Answer: Lateral thinking

Q10: Scope planning is

View Answer

Answer: Developing a written scope statement as the basis for future project decisions

Q11: Scope verification differs from quality control in that it is primarily concerned with

View Answer

Answer: Acceptance of the work results while quality control is primarily concerned with the correctness of the work results

Q12: Scope Verification is

View Answer

Answer: Primarily concerned with acceptance of the work results

Q13: Scope verification is a part of

View Answer

Answer: Project controlling

Q14: Scope verification is concerned with

View Answer

Answer: The acceptance of the work results

Q15: Scope verification is primarily concerned with

View Answer

Answer: acceptance of results

Q16: Scoring models, comparative approaches and benefit contribution are all part of

View Answer

Answer: Benefit measurement models for selecting a project

Q17: Search engines use words or phrases to guide the search for information

View Answer

Answer: Correct – True

Q18: SEBI means

View Answer

Answer: securities exchange board of India

Q19: Secondary data from federal government sources

View Answer

Answer: is often very helpful for estimating the size of a market

Q20: Secondary data involves information that has been collected or published already

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: Secondary data is information which is already published or collected

View Answer

Answer: Correct – True

Q22: Secondary data is often available–at little or no cost–from

View Answer

Answer: all of these. —s/b—all of these—A. both private and government sources. B. the Internet. C. trade associations. D. company files. E. all of these

Q23: Secondary/existing data may include which of the following

View Answer

Answer: Official documentsb. Personal documentsc. Archived research data—all of these

Q24: Section 2 (c)of the competition act 2002 is dealing with

View Answer

Answer: cartel

Q25: section 2(a) under trade mark act 1999 deals with

View Answer

Answer: trademark

Q26: Section 28 excludes the application of the SERA 1956 are

View Answer

Answer: the government

Q27: Section 3 of the competition Act 2002 does not apply to

View Answer

Answer: copy right

Q28: section 3(c) of IDRA 1951 deals with

View Answer

Answer: factory

Q29: Section 4 of the Competition act 2002 is dealing with

View Answer

Answer: abuse of dominant position

Q30: Section 4 of the SCRA 1956 is dealing with

View Answer

Answer: recognition of stock exchange

Q31: Section 5 of the Competition act 2002 is dealing with

View Answer

Answer: regulation of combination

Q32: Section 5 of the SCRA 1956 is dealing with

View Answer

Answer: withdrawal of recognition

Q33: section 57 under trade mark act 1999 deals with

View Answer

Answer: corrections of register of the trade mark

Q34: section 58 under trade mark act 1999 deals with

View Answer

Answer: alter a register of trad3e mark

Q35: securities include

View Answer

Answer: shares

Q36: Security deposit means :-

View Answer

Answer: Amount as reserve-part kept by scarp contractor for final adjustment

Q37: Select the Blank Stock held by company represents

View Answer

Answer: Money

Q38: Select the final phase of these stages for improving information quality

View Answer

Answer: Measure the cost savings and customer satisfaction. Raising awareness of problems

Q39: Selecting representative positions to use in the job analysis is the___step in the process

View Answer

Answer: third

Q40: Selection is___

View Answer

Answer: Subjective

Q41: Selection of the candidates is done out of

View Answer

Answer: target population

Q42: Selection, either internal or external, is a deliberate effort of organizations to select a___of personnel from a large number of applicants

View Answer

Answer: fixed number

Q43: Selective distribution means severely limiting the number of intermediaries

View Answer

Answer: Wrong – False

Q44: Self regulation of ethics is

View Answer

Answer: A good way to start

Q45: Selling is most accurately described as being___communication with respect to the relationship with consumers

View Answer

Answer: two-way, personal

Q46: Selling is one of the oldest professions

View Answer

Answer: Correct – True

Q47: Selling price/unit minus the fixed cost is the

View Answer

Answer: contribution

Q48: Selling the same product at different prices is known as___

View Answer

Answer: dual pricing

Q49: Sensitivity training is also known as

View Answer

Answer: T- group training

Q50: Sensitivity training seeks to increase participants’ insight into their own behavior and the behavior of others by encouraging an open expression of feelings in a trainer guided t-group

View Answer

Answer: Correct – True

Q51: Sentence analysis technique is an aid to___

View Answer

Answer: drafting precise task statements

Q52: Service companies wanting to operate in other countries are usually welcomed with open arms. Manufacturers usually face restrictions when attempting to sell their products in another country

View Answer

Answer: Wrong – False

Q53: Service Deficiency is known as

View Answer

Answer: Identified in-sufficiency of service

Q54: Service employees that are uncaring, impolite, unresponsive, or unknowledgeable will cause consumers to switch providers for which reason

View Answer

Answer: service encounter failure

Q55: Service inseparability means that the quality of services depends on who provides them, as well as when, where, and how they are provided

View Answer

Answer: Wrong – False

Q56: Service marketers consider which of the following

View Answer

Answer: People/Participants, Physical evidence, Process

Q57: Service marketing is important

View Answer

Answer: in service sector as well as business sector

Q58: Service organizations generally

View Answer

Answer: Locate in close proximity to the customer

Q59: Services are typically produced and consumed simultaneously. This is an example of the___characteristic of services

View Answer

Answer: Inseparability

Q60: Services are typically produced and consumed simultaneously. This is an example of the___characteristics of services

View Answer

Answer: Inseparability

Q61: Services are typically produced and consumed simultaneously. This is an example of which of the following characteristic of services

View Answer

Answer: Variability

Q62: Services can be divided into four distinct categories. They are service industries and companies, service as products, customer service and

View Answer

Answer: Derived services

Q63: Services can not be stored. This describes the___characteristic of services

View Answer

Answer: Inconsistency

Q64: Services marketing is about

View Answer

Answer: promises

Q65: Set-up cost comprises of :-

View Answer

Answer: work -order cost, idle time cost

Q66: Setting call objectives is done during which of the following stages of the selling process

View Answer

Answer: preapproach

Q67: Setting call objectives usually occurs in the preapproach step of the effective selling process model

View Answer

Answer: Correct – True

Q68: Setting up a marketing information system can be valuable to marketing managers because

View Answer

Answer: most companies have much useful information, but it often isn’t available or accessible when the manager needs it

Q69: Several months ago you completed an intranet design website project .This intranet site houses sensitive company data and high-security access is crucial. You are now working on another high security project and you notice what appears to be a flaw or hole ‘in’ the security code. However the access sequence is so obscure that you are certain no one has been able to break security yet. What should you do

View Answer

Answer: Alert your senior manager and ask that someone immediately confirm your findings

Q70: Sherri pulled up to the drive-up ATM at her bank. She put her card in, and it came right back out. On the screen was a message that the machine was not operational. Sherri was not happy. Which incident type with respect to self-service technologies does this represent

View Answer

Answer: technology failure

Q71: Shopping products are less frequently purchased consumer products and services that customers compare carefully on suitability, quality, price, and style

View Answer

Answer: Correct – True

Q72: Short-term bonds are generally

View Answer

Answer: less risky than long-term bonds and so they feature lower interest rates

Q73: Shortage costs is the components of determine portability

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: Simon was dissatisfied with the meal and service he received at a restaurant, so he complained. The manager came out and was arrogant to Simon, and Simon felt like he was trying to blame him for the bad experience he had by saying he was too picky. Simon vowed never to eat at that restaurant again. Which reason for changing providers does this represent

View Answer

Answer: responses to service failures

Q75: Simple condition steps can be translated into programming language as in If test

View Answer

Answer: True – Answer

Q76: Simulated training combines the advantages of on- and off-the-job training

View Answer

Answer: Correct – True

Q77: Simulation should be thought of as a technique for

View Answer

Answer: increasing one’s understanding of a problem

Q78: Since marketing managers have to be able to evaluate research results, they should be involved in the design of research projects–even though they may not be research specialists

View Answer

Answer: Correct – True

Q79: Since you are in the preliminary stages of your project, you estimate that your project will most probably last 1. year – however, optimistic scenario is that it will get over within 6 months and pessimistic scenario is 1.8 months. This kind of estimate is also called

View Answer

Answer: Order of Magnitude

Q80: site index, site search engine, logical sequencing of facilities

View Answer

Answer: Google

Q81: Skeptics of government policy to reduce taxes on saving argue that it would primarily benefit the rich

View Answer

Answer: Correct – True

Q82: Skills contained in O*Net include___

View Answer

Answer: all of these—A. basic skills B. cross-functional skills C. sensory abilities D. all of these

Q83: Skills that include interpreting system requests and specifications, site preparation and user training, and contact point for customers best represent

View Answer

Answer: customer relations

Q84: Skyline Chili wants to finance the purchase of new equipment for its restaurants. The firm has limited internal funds, so Skyline likely will

View Answer

Answer: demand funds from the financial system by selling bonds

Q85: Slack time is equal to

View Answer

Answer: the difference between an activity’s latest and earliest expected completion time

Q86: Small agile teams have no place in modern software development

View Answer

Answer: Wrong – False

Q87: Smaller p-values indicate more evidence in support of

View Answer

Answer: the alternative hypothesis

Q88: SMART stands for: Specific, Measurable,___, Relevant and Tangible

View Answer

Answer: Achievable

Q89: Smith Industries has set a goal of recruiting minority applicants. Which of the following methods is LEAST likely to be successful for Smith Industries

View Answer

Answer: utilizing executive recruiters

Q90: SMS Stands

View Answer

Answer: Short messaging service

Q91: Snowden’s model of data information and knowledge places emphasis on which aspect of the process

View Answer

Answer: Contextualising

Q92: Social attitudes, legal requirements, industrial relations, technological and environmental changes generate the need of___

View Answer

Answer: Human resource development

Q93: Social obligation is the obligation of a business to meet its___

View Answer

Answer: economic and legal responsibilities

Q94: Social responsibility is a critical consideration for a company’s strategic decision makers since

View Answer

Answer: The mission statement must express how the company intends to contribute to the societies that sustain it

Q95: Social responsiveness refers to the capacity of a firm to adapt to changing___

View Answer

Answer: societal conditions

Q96: Societal marketing is about the needs of society as a whole

View Answer

Answer: Correct – True

Q97: Software piracy is

View Answer

Answer: downloading pirate versions of software over the Internet.client/server overuse of licences.the copying of software for use on more than one machine when the license is for single usage.software counterfeiting

Q98: Software that organizes, manages, and processes business data concerned with inventory, customers, and vendors is called___

View Answer

Answer: Data management software

Q99: Some analysts see___as the major enduring asset of a company, outlasting the company’s specific products and facilities

View Answer

Answer: brands

Q100: Some bonds have terms as short as a few months

View Answer

Answer: Correct – True