Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Promoters are those customers who

View Answer

Answer: Recommend a company to others

Q2: Promoting technical specialists to a management slot simply to give them more money can

View Answer

Answer: All of these—a. Create a poor line manager b. Turn a specialist into a generalist c. Leave a large technical gap in the line organization

Q3: Proper succession planning ensures that there is a continuous availability of qualified personnel so that the organization can run smoothly without disruption

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: Proper use of instructional aides saves time, adds interest, helps trainees learn and makes your job easier

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: Proposals are not legally binding

View Answer

Answer: False – Answer

Q6: Pros of listing in stock exchange

View Answer

Answer: ensure liquidly

Q7: Prospects can be qualified by looking at their financial ability, volume of business,___, location, and possibilities for growth

View Answer

Answer: special needs

Q8: Prototypes are used in

View Answer

Answer: accelerated systems analysis

Q9: Prototyping, a modern engineering-based approach to design, is a sequential process that limits user participation in system design, so as to increase user morale and support for the project

View Answer

Answer: False – Answer

Q10: Providing equal pay for jobs of equal nature based on job evaluation ensures___in compensation administration

View Answer

Answer: External equity

Q11: Providing information to stakeholders to inform them how resources are being used to achieve project objectives is done as part of

View Answer

Answer: Performance Reporting

Q12: Providing learning content on demand through cell phones and laptops is known as mobile learning

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: Psychological testing is used for all of the following EXCEPT

View Answer

Answer: to assist in screening applicants

Q14: Psychologists say that 50 percent of an interviewer’s decision is made within the first three to four minutes of an interview

View Answer

Answer: False – Answer

Q15: Psychologists use the term___to describe the way that individuals absorb information

View Answer

Answer: Cognitive style

Q16: Public policy and ethical issues related to direct marketing include all of the following except one. Which one

View Answer

Answer: None of the above.—a. Irritation and unfairness. b. Deception. c. Fraud. d. Invasion of privacy

Q17: Public saving is equal to national saving minus private saving

View Answer

Answer: Correct – True

Q18: Public saving is T – G, while private saving is Y – T – C

View Answer

Answer: Correct – True

Q19: Public saving is the difference between and

View Answer

Answer: tax revenue, government purchases government purchases, tax revenue

Q20: Publicizing an open job to employees through a firm’s intranet or bulletin board is known as job posting

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: Publics are organisations or individuals that have actual or potential influence on the company’s sales

View Answer

Answer: Wrong – False

Q22: Purchases of capital goods are excluded from GDP

View Answer

Answer: Wrong – False

Q23: Purchasing responsibilities can be divided into Buying, Clerical and___division

View Answer

Answer: Traffic

Q24: Purpose of planning is to facilitate later accomplishment

View Answer

Answer: Correct – True

Q25: Put a question mark at the end of a polite request phrased as a question

View Answer

Answer: False – Answer

Q26: QA function attempts to ensure that the project scope, cost, and time functions are fully integrated

View Answer

Answer: Correct – True

Q27: Quaker® produces a variety of cereals. This variety is called its product line

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: Qualification in ethics may be done by

View Answer

Answer: A putting monetary value on prospective actionsB. Comparing the value of one action with another—both A and B

Q29: Qualifications inventories can be tracked and maintained by using all of the following EXCEPT a___

View Answer

Answer: ratio analysis matrix

Q30: Qualitative data analysis is still a relatively new and rapidly developing branch of research methodology

View Answer

Answer: Correct – True

Q31: Qualitative forecasting consists of gathering opinions from a variety of people, then applying their own judgment

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: Qualitative observation is usually done for exploratory purposes; it is also called___observation

View Answer

Answer: Naturalistic

Q33: Qualitative research is often exploratory and has all of the following characteristics except

View Answer

Answer: it is typically used when a great deal is already known about the topic of interest

Q34: Qualitative research methods can be thought of as

View Answer

Answer: a preliminary stage in the research which can contribute to the development of adequate quantification

Q35: Qualitative research reports do not need a Method section

View Answer

Answer: Wrong – False

Q36: Qualitative research seeks clear yes or no answers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q37: Qualitative research seeks in-depth, open-ended responses

View Answer

Answer: Correct – True

Q38: Qualitative research seeks structured responses that can be summarized in numbers, like percentages, averages, or other statistics

View Answer

Answer: Wrong – False

Q39: Qualitative research, compared to quantitative research

View Answer

Answer: Relies on open-ended questioning

Q40: Qualitative risk analysis is the process of assessing the impact and likelihood of identified risks. What is not true about this process

View Answer

Answer: The process provides detailed information, such as probability of achieving objectives

Q41: Quality assurance is

View Answer

Answer: Prevention based

Q42: Quality Audit should not interfere following of laws and regulations

View Answer

Answer: Wrong – False

Q43: Quality audits when preformed correctly will provide the following benefit(s)

View Answer

Answer: The product of the project is fit for use and meets safety standards

Q44: Quality begins with customer needs and ends with customer satisfaction

View Answer

Answer: Correct – True

Q45: Quality can best be defined as

View Answer

Answer: Customer satisfaction

Q46: Quality control certifies that the organization’s quality objectives are being met

View Answer

Answer: Correct – True

Q47: Quality control involves monitoring specific project results to determine if they comply with relevant quality standards. To evaluate Quality Control outputs, the project team should have a working knowledge of

View Answer

Answer: Sampling and Probability

Q48: Quality controls includes a number of activities and technique within a project that ensure that the organization quality’s objective are being met. Which of the following is not considered part of the quality control process

View Answer

Answer: quality audits

Q49: Quality function Deployment is a tool used to

View Answer

Answer: Develop a better understanding of the product of the project

Q50: Quality is defined by___

View Answer

Answer: Customer

Q51: Quality oriented organization primary concern centers around

View Answer

Answer: Human resources

Q52: Quality risk refers to the chance that

View Answer

Answer: the project relies on developing new or untested technologies

Q53: Quality, schedule and cost are three important objectives of any projects. Which of the following statement is true

View Answer

Answer: Their relative importance compared to each other varies from project to project and has to be decided by the stakeholders involved

Q54: Quantification in ethics may be done by

View Answer

Answer: Putting monetary value on prospective actionsB. Comparing the value of one action with another—Both A and B

Q55: Quantitative assessment(s) of the likely costs of the resources required to complete project activities is(are) also referred to as

View Answer

Answer: Cost Estimates

Q56: Quantitative marketing research

View Answer

Answer: all of these are true —s/b—all of these—A.usually makes it easier and faster for respondents to answer the questions (compared to qualitative research). B. can use a large, representative sample. C. data can be collected by mail, e-mail, online, telephone, or personal interviews. D. makes it easier for the research analyst to summarize answers. E. all of these are true

Q57: Quantitative research

View Answer

Answer: Involves structured responses that can be summarized

Q58: Quantitative Technique is not a scientific approach to managerial decision-making

View Answer

Answer: Wrong – False

Q59: Quantity discounts reduce:-

View Answer

Answer: Procurement cost

Q60: Queen City Sausage stock is selling at USD40 per share, it has retained earnings of USD1.00 per share, and dividends of USD1.00 per share. What is the price-earnings ratio and what is the dividend yield

View Answer

Answer: 20, 2.5 percent

Q61: Quicker attention and resolution of complaints lead to___

View Answer

Answer: Stronger customer relationship

Q62: Randomly sampling ten invoices based on a given sample size would be an example of

View Answer

Answer: None of these —A). stratificationB). closed-ended samplingC). observationD). open-ended sampling

Q63: Rapid Application Development (RAD) and Rational Unified Process (RUP) are two examples of system development methodologies

View Answer

Answer: True – Answer

Q64: Rapid application development (RAD) strategy accelerates the requirements analysis and design phases through an iterative construction approach

View Answer

Answer: True – Answer

Q65: Rapid Application Development (RAD) strategy includes all of the following, except

View Answer

Answer: uses waterfall development approach to evolve system concept

Q66: Rapid application development is a system development approach that utilizes object-oriented modeling and Joint Requirement Planning to develop an information system on time and within budget constraints

View Answer

Answer: False – Answer

Q67: Raw Materials and WIP can be classified under-

View Answer

Answer: Direct Material

Q68: Realignment describes

View Answer

Answer: the change in a project portfolio with an addition of a new project

Q69: Rebecca is a single woman in her 40s. She sold her Honda Civic and bought an Acura CSX, which is considerably more expensive. She was going to her brother’s house with her mother, and she asked her mother to drive in her car instead of Rebecca’s new one. She didn’t want her brother to see that she had purchased an expensive car for herself. Rebecca was experiencing___

View Answer

Answer: consumption guilt

Q70: Rebekah was hired soon after graduation and assigned to complete a management trainee program. She will move to various jobs each month for a nine-month period of time. Her employer is utilizing the___form of training

View Answer

Answer: job rotation

Q71: Receipt of bids or proposals and application of the evaluation criteria to select a provider should be done as part of

View Answer

Answer: Source Selection

Q72: Recognize which of the following is an acronym of TCCP

View Answer

Answer: Total customer care program

Q73: Records management

View Answer

Answer: none of these— is a discipline limited to digitised paper documents. is a discipline limited to library books. is a discipline limited to paper documents. is a discipline limited to information contained in databases

Q74: Recruiters in some countries prefer handwritten application letters

View Answer

Answer: True – Answer

Q75: Recruiting is necessary to___

View Answer

Answer: developing an applicant pool

Q76: Recruitment

View Answer

Answer: precedes selection

Q77: Recruitment policy usually highlights need for establishing___

View Answer

Answer: job specification

Q78: Reducing scope, adding resources and using familiar approaches are all examples of

View Answer

Answer: Risk Avoidance

Q79: Reducing the number of organizational levels fosters an open communication climate

View Answer

Answer: True – Answer

Q80: References should be single spaced

View Answer

Answer: Wrong – False

Q81: Regarding “marketing research” and “marketing information systems”

View Answer

Answer: marketing information systems make information more available and more accessible

Q82: Regarding a marketing information system (MIS)

View Answer

Answer: Although not every firm has one, MIS use is growing rapidly

Q83: Regarding an estimate from a survey, the range on either side of the survey result that is likely to contain the “true” value of the relevant population is called

View Answer

Answer: confidence interval

Q84: Regarding disabilities, writers should “avoid equating people with their disabilities” such as in mentally retarded people

View Answer

Answer: Correct – True

Q85: Regarding distribution systems, one of the most difficult decision that a firm must make at some time involves___the channel strategy

View Answer

Answer: revising

Q86: Regarding international marketing research

View Answer

Answer: Accurate data (both primary and secondary data) may be hard to find in international markets

Q87: Regarding management and leadership all of the following are true except

View Answer

Answer: Technical leadership is of primary importance in project management

Q88: Regarding marketing research

View Answer

Answer: a good researcher will understand the marketing problem as well as the technical details of marketing research

Q89: Regarding quality and grade all of the following statements are true except

View Answer

Answer: Quality can simply be improved through intelligent testing and examining, upgrading requires additional expenses

Q90: Regarding the marketing research process, defining the problem

View Answer

Answer: all of these—A. is often confused with identifying the symptoms of the problem. B. can be guided by the marketing strategy planning framework. C. precisely may have to wait until after a situation analysis has been completed

Q91: Regardless of which selection method a firm uses, it should always

View Answer

Answer: be objective in their selection method

Q92: Register under the trade and merchandise Act 1958 means

View Answer

Answer: registrar of trademark act

Q93: Registrar proprietor of trade mark can get

View Answer

Answer: Exclusive right

Q94: Registration of such mark can be done only with the permission of

View Answer

Answer: central government

Q95: Regression analysis may be used in HR forecasting. Another term for independent variable in such analysis is___

View Answer

Answer: causal variable

Q96: Regression is

View Answer

Answer: can be used on the same data as the correlation coefficient

Q97: Regulation of combination includes the parties to the acquisition jointly have-

View Answer

Answer: The assets of the value more than Rs 1000 crores

Q98: Relationship between HRM and Management

View Answer

Answer: HRM is one aspect of Management

Q99: Relationship marketing approach has great significance from the organization’s point of view. Which one of the following is true

View Answer

Answer: Relationship management is reduction in advertisement and other sales promotion expenses

Q100: Relationship marketing focuses on the lifetime value of the customer

View Answer

Answer: Correct – True