Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Outputs from the Initiation process include

View Answer

Answer: Project Charter, constraints, assumptions

Q2: Outputs of administrative closure include all of the following except

View Answer

Answer: performance reports

Q3: Outputs of Integrated Change Control include

View Answer

Answer: Project plan updates, corrective action and lessons learned

Q4: Outputs of procurement planning include

View Answer

Answer: Scope statement, Correspondence, contract file, contract

Q5: Over the life cycle of the project, the quality of information

View Answer

Answer: Increases from concept, to development, to implementation, to termination

Q6: Over the years, different approaches to job design have developed. Put these 4 approaches in chronological order

View Answer

Answer: Division of Labor, Scientific Management, Behavioral Approach, Ergonomics

Q7: Over-the-Rhine Cheese Corporation had a P/E ratio of 20, retained earnings of USD0.80 per share and a dividend of USD1.70. What was its dividend yield

View Answer

Answer: 3.4percent

Q8: Overall change control is concerned with all of the following except

View Answer

Answer: Influencing factors that create change to ensure that changes are beneficial

Q9: Overall change control requires all of the following except

View Answer

Answer: Making process adjustments as a result of deficiencies

Q10: Overcoming resistance is perhaps the hardest part of leading a change

View Answer

Answer: Correct – True

Q11: Owners of bonds that were issued by the federal government are not required to pay federal income tax on the interest income

View Answer

Answer: Wrong – False

Q12: Owners of municipal bonds

View Answer

Answer: are not required to pay federal income tax on the interest income

Q13: Packaging does not include the material necessary to ship a product

View Answer

Answer: Wrong – False

Q14: Pam and her friends ate at a new Italian restaurant, and the food, service, and ambiance exceeded their expectations. They all decided that this was the only Italian restaurant they will ever go to again in their town. This is an illustration of___

View Answer

Answer: commitment

Q15: Pamlico River Productions is seeking a top-level manager to oversee its finance division. Qualified candidates can be difficult to find, so the business would most likely benefit from using a(n)___to recruit potential candidates

View Answer

Answer: executive recruiter

Q16: Parallelism is a common grammatical error

View Answer

Answer: False – Answer

Q17: Parametric cost estimating involves

View Answer

Answer: Using rates and factors based on historical experience to estimate costs

Q18: Parametric Modeling and Analogous Estimating are used in what process

View Answer

Answer: Cost Estimating Tools and Techniques

Q19: Pareto diagrams cause and effect diagrams flow charts and treand analysis are used in quality

View Answer

Answer: Control

Q20: Part of being a project manager involves dealing with conflict. According to John Adams, Ph.D., there are five methods for dealing with conflict. Some of them are used for temporary fixes, some provide more permanent resolutions. Which of the following is used for temporary resolution

View Answer

Answer: Smoothing

Q21: Partial correlation analysis involves

View Answer

Answer: Examining the relationship between two or more variables controlling for additional variables statistically

Q22: Particular grouping of activities performed by an individual

View Answer

Answer: Specialization

Q23: Passing off method adopted only

View Answer

Answer: trade mark and similar nature

Q24: Patent refers to

View Answer

Answer: A patent is a right granted to an individual which permits the grantee to prevent others using

Q25: Pay-for-performance should not be considered a quick fix for an ailing compensation program or waning company morale

View Answer

Answer: Correct – True

Q26: Payback analysis, return on investment, and net present value are three popular techniques for assessing cost-effectiveness of a project

View Answer

Answer: True – Answer

Q27: Payback method assumes that the cash inflows will persist at least long enough to pay back the investment

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: Payback method ignores any cash inflows beyond the payback period

View Answer

Answer: Correct – True

Q29: People are “born” good writers or speakers; these skills cannot be learned

View Answer

Answer: False – Answer

Q30: People cast in the role of contributors to production are called

View Answer

Answer: Human resources

Q31: People generally have more faith in nonverbal cues than they do in verbal messages

View Answer

Answer: True – Answer

Q32: People in Bulgaria indicate “no” by nodding their heads up and down, as people do in the United States to indicate “yes.”

View Answer

Answer: True – Answer

Q33: People need to find logical support for an attitude before they will accept it emotionally

View Answer

Answer: False – Answer

Q34: People remember only half of what’s said during a 10-minute conversation, and forget half of that within 48 hours

View Answer

Answer: True – Answer

Q35: People such as receptionists and switchboard personnel who plays a vital role in services marketing are called

View Answer

Answer: modifiers

Q36: People who are available, volunteer, or can be easily recruited are used in the sampling method called___

View Answer

Answer: Convenience sampling

Q37: People who buy newly issued stock in a corporation such as Crate and Barrel provide

View Answer

Answer: equity finance and so become part owners of Crate and Barrel

Q38: People who buy stock in a corporation such as General Electric become

View Answer

Answer: part owners of General Electric, so the benefits of holding the stock depend on General Electric’s profits

Q39: Percent complete is calculated by

View Answer

Answer: BCWP/BAC (Option A is percent spent)

Q40: Performance analysis is a detailed study of a job to determine what specific skills the job requires

View Answer

Answer: Wrong – False

Q41: Performance appraisal has become more widespread

View Answer

Answer: Correct – True

Q42: Performance Appraisal helps in chalking out compensation packages for employees

View Answer

Answer: Correct – True

Q43: Performance improvements include all but

View Answer

Answer: Improvements in amount of overtime worked

Q44: Performance management combines performance appraisal with___to ensure that employee performance is supportive of corporate goals

View Answer

Answer: All of these—s/b—All of these—a. goal setting b. training c. incentive systems

Q45: Performance management in government is the managerial activity necessary to promote well- performing policy management and service delivery

View Answer

Answer: Correct – True

Q46: Performance management is believed to have originated from which country

View Answer

Answer: USA

Q47: Performance planning is not the first crucial component of any performance management process which forms the basis of performance appraisals

View Answer

Answer: Wrong – False

Q48: Performance reporting generally covers information on

View Answer

Answer: A scope and scheduleB costC quality—all the above

Q49: Performance reporting is done to provide stake holders with information about how resources are being used to achieve

View Answer

Answer: A project objectives CB product objectives—both a and b

Q50: Performance reporting primarily includes

View Answer

Answer: A status reporting DB progress reportingC forecasting—all the above

Q51: Performance reports are an input to overall change control. Which of the following statements is not necessarily true about performance reports

View Answer

Answer: They are the outcome of project reviews

Q52: performance review is one of the___of performance reporting

View Answer

Answer: D tools and techniques

Q53: Perhaps psychologists, more than some other disciplines, tend to do what

View Answer

Answer: They write as if their statements concerning their research findings apply beyond the context in which they are studied

Q54: Perhaps the fastest growing sales force technology tool is the PowerPoint presentation done from a laptop computer

View Answer

Answer: Wrong – False

Q55: Periodic ethics audits

View Answer

Answer: A method of fostering ethics

Q56: Periodic reports are usually written in memo format and follow the same general format and organization from period to period

View Answer

Answer: True – Answer

Q57: Persistent class describes an object that outlives other objects

View Answer

Answer: False – Answer

Q58: Personal management is

View Answer

Answer: Routine

Q59: Personal selling is an effective tool to assist the buying process, especially for high priced products. Personal selling is not commonly used for which of the following purposes

View Answer

Answer: To create static images only

Q60: Personal selling is the profit arm of the promotion mix

View Answer

Answer: Wrong – False

Q61: Personal selling tries to achieve three general goals: finding prospects, convincing prospects to buy and

View Answer

Answer: Keeping customers satisfied

Q62: Personality test aims at

View Answer

Answer: Measuring the basis make up of the individual

Q63: Personnel costs comprise one of the highest sources of project expense

View Answer

Answer: Correct – True

Q64: Personnel planning requires an estimation of personnel needs, the supply of inside candidates, and the likely supply of outside candidates

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: Personnel selection and assessment is an area___

View Answer

Answer: In which work psychologists have focussed mainly on administrative and managerial issues

Q66: PERSUASION is the attempt to call attention to an audience’s attitudes, beliefs, or actions

View Answer

Answer: False – Answer

Q67: Persuasion strategies work the same in all cultures

View Answer

Answer: False – Answer

Q68: Persuasive messages are generally longer than routine messages

View Answer

Answer: True – Answer

Q69: Persuasive messages influence audiences who are inclined to resist

View Answer

Answer: True – Answer

Q70: PERT analysis computes the variance of the total project completion time as

View Answer

Answer: The sum of the variance of all activities on the critical path

Q71: PERT stands for___

View Answer

Answer: Programme evaluation and review technique

Q72: Pessimistic duration is the estimation of the maximum amount of time that it would take to perform a task

View Answer

Answer: True – Answer

Q73: Pete Sanchez has added telemarketing as a form of direct marketing to his company. He sees an opportunity to grow and at the same time offer advantages to his customers. Which of the following is not a customer advantage

View Answer

Answer: Increased delivery time

Q74: Phase exits, kill points and stage gates are used for what purpose

View Answer

Answer: Determining if the project should continue into the next phase

Q75: Phenomenology has its disciplinary origins in

View Answer

Answer: Philosophy

Q76: Physical data stores implement the logical data stores

View Answer

Answer: True – Answer

Q77: Physical factors in ethics

View Answer

Answer: Do make a contribution to our understanding

Q78: Physical functions, title functions, and promotional functions are example of___flow of activity from the company to the customer

View Answer

Answer: forward

Q79: Physical Work Actually accomplished is also called

View Answer

Answer: Earned Value

Q80: Piecework is a payment system where the worker is

View Answer

Answer: is paid for what he or she achieves

Q81: Pierre takes a utilitarian viewpoint of ethics. He will therefore judge a business decision to be ethical so long as

View Answer

Answer: more good than bad results from the decision

Q82: Pilots train on flight simulators for safety, learning efficiency, and cost savings. This is an example of___

View Answer

Answer: simulated training

Q83: Place the following in the appropriate order of transformation

View Answer

Answer: Data, Information, Knowledge, Actions, Results

Q84: Placement is not defined as “the determination of the job to which an accepted candidate is to be assigned and his assignment to that job

View Answer

Answer: Wrong – False

Q85: Plagiarism is a serious legal and ethical problem. You can avoid it by

View Answer

Answer: Giving credit to others when using their ideas or words

Q86: Planning has a strategic element and should be viewed in the light of the strategic direction of the practice

View Answer

Answer: Correct – True

Q87: Planning has not a strategic element and should be viewed in the light of the strategic direction of the practice

View Answer

Answer: Wrong – False

Q88: Planning in project management includes all of the following EXCEPT

View Answer

Answer: Monitor project activities for compliance with company purpose and philosophy and general corporate policies

Q89: Planning short routine messages is different from longer, complex messages

View Answer

Answer: False – Answer

Q90: Platos Virtues

View Answer

Answer: Wisdom, courage, self-control and justice

Q91: Please refer to the chart given below, which shows the time estimates for different tasks: assignment mcq
What is the impact on the project if task 1->2 takes 2 months more than what was earlier planned? (choose best answer)

View Answer

Answer: The risk in the project will increase

Q92: Please refer to the chart given below: assignment mcq
What is the length of the critical path

View Answer

Answer: 12

Q93: Please refer to the diagram below:assignment mcqTask1 -> Task3 -> Task4 -> Task5 is the critical path. What is the late Finish Date for Task2

View Answer

Answer: 17

Q94: Please refer to the diagram given below: (all units are in days) What is the project float if management wants to do this project within 10 days? assignment mcq

View Answer

Answer: -4 days

Q95: Please refer to the figure below: assignment mcq
If these three tasks (i.e. TaskA, TaskB, TaskC) are part of critical path of one project, what is the PERT Estimate for the duration of the project

View Answer

Answer: 22.5

Q96: Please refer to this Decision Tree which shows the analysis of profit/loss for the two alternatives (i.e. to build or buy). assignment mcq
What should the project Manager recommend

View Answer

Answer: Build

Q97: Please refer to this Decision Tree which shows the analysis of profit/loss for the two alternatives (i.e. to build or buy).assignment mcq
What is the opportunity cost if the project manager decides to build instead of buy

View Answer

Answer: USD3,500

Q98: Please refer to this diagram:assignment mcq Considering that the project has a negative float of 3 months, which of the following task(s) should be crashed to bring the project on schedule

View Answer

Answer: Either 1) Task Q, OR 2)Task N and Task O

Q99: Pointing out the high cost of research and development efforts for new products like prescription drugs or high technology items is among the responses marketers provide in answer to which of the following criticisms of marketing

View Answer

Answer: excessive markups

Q100: Policies and procedures are examples of an organization’s external environment

View Answer

Answer: Wrong – False