Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: In trading of share the Listing refers to

View Answer

Answer: buy and sell of shares in a stock exchange

Q2: In what way does free float (FF) differ from total float (TF)

View Answer

Answer: Free float is commonly referred to as “slack time,” whereas total float is commonly referred to as “float time.”

Q3: In which case would people desire to borrow the most

View Answer

Answer: the nominal interest rate is 8percent and the inflation rate is 7percent

Q4: In which case, probability of customer increase to become a defector

View Answer

Answer: Complaints expressed but not resolved

Q5: In which motivation theory do hygiene factors play a part

View Answer

Answer: Herzberg’s

Q6: In which of the following , dividend is payable even if the company does not earn profit

View Answer

Answer: preference capital

Q7: In which of the following case study designs does the researcher focus her primary interest on understanding something more general than the particular case

View Answer

Answer: Instrumental case studyc. Collective case study—It could be b or c

Q8: In which of the following cases would it necessarily be true that national saving and private saving are equal for a closed economy

View Answer

Answer: The government’s tax revenue is equal to its expenditures

Q9: In which of the following contract types is the seller’s profit limited

View Answer

Answer: Cost-plus-fixed-fee contractC. Fixed-price-plus-incentive—b and c

Q10: In which of the following industries do firms set prices

View Answer

Answer: b. monopoly markets, but not competitive markets

Q11: In which of the following kinds of interview, the questions are predetermined

View Answer

Answer: Structural

Q12: In which of the following nonrandom sampling techniques does the researcher ask the research participants to identify other potential research participants

View Answer

Answer: Snowball

Q13: In which of the following organizations is the project manager role likely to be part- time

View Answer

Answer: Weak matrixB. Functional—a and b

Q14: In which of the following processes HRD is not needed

View Answer

Answer: Deciding to buy the latest machinery

Q15: In which of the following scope management processes is the scope management plan prepared

View Answer

Answer: Scope planning

Q16: In which of the following situations one would not use the word “you”

View Answer

Answer: When correcting a subordinate for not completing a task properly

Q17: In which of the following user interface steps do the designers use a state transition diagram to show the sequence and variations of screens that can occur when the system user sits at the terminal

View Answer

Answer: chart the dialogue

Q18: In which of the following ways organizations are benefitted through training and development

View Answer

Answer: All of these—a. It leads to profitability b. It improves relationship between employer and employee c. It improves the job knowledge and skills at all levels of the organization

Q19: in which of the following work measurement Techniques. Managers generally determine reasonable standards for new common tasks, basing on the standards previously set for old Common tasks, and usually maintain a database of the standard time required for work elements with information obtained through previous studies

View Answer

Answer: Standard Data

Q20: In which phase feasibility studies performed

View Answer

Answer: A Initiation

Q21: In which qualitative research approach is the primary goal to gain access to individuals’ inner worlds of experience

View Answer

Answer: Phenomenology

Q22: In which stage of HR intranet site development are multiple sites linked together to create a seamless experience for the individual

View Answer

Answer: Integrated

Q23: In which stage of the negotiation meeting are points of concession identified

View Answer

Answer: scratch bargaining

Q24: In which stage of the negotiation meeting is party determining their strength and weakness

View Answer

Answer: Probing

Q25: In which type of organization is team building likely to be most difficult

View Answer

Answer: Matrix

Q26: In which type of organization(s) is the project manager’s role most likely part-time

View Answer

Answer: FunctionalC. Weak Matrix—a and c

Q27: In Work Measurement terms Standard Performance is defined as

View Answer

Answer: The rate of output which average workers will achieve without over-exertions an average over a working day

Q28: In your company, for making investment decisions, the senior management prefers to use a rate that equates present value of cash inflows with present value of cash outflows. This can also be called

View Answer

Answer: Internal Rate of Return

Q29: In your construction project, the CPI is 0.85 and SPI is 1..2.5. What could be the potential reason

View Answer

Answer: Anticipating delays, the project had to be crashed to decrease duration

Q30: In your construction project, the CPI is 1.30 and SPI is 0.85. What could be the potential reason

View Answer

Answer: A critical resource went on sick leave for a long period of time, and this had not been anticipated earlier

Q31: In your construction project, you decide to make a small change to the height of a flyover. Small changes to the height of a flyover is mentioned in your change control system is a change that will allow for “automatic approval.” In this case, you should

View Answer

Answer: Document the change and go ahead with implementing the change because no approvals are required

Q32: In your last project status meeting, you had 15 team members. The meeting was very disorderly – there were too many sidebar conversations and arguments. As a result, you acheived nothing substantial from the meeting. In order to better regulate the meeting next time, you should

View Answer

Answer: Publish a meeting agenda

Q33: In your new company, you realize that some of the financial statements of the company do not follow US GAAP Accounting Standards and are hence inaccurate. In this case, what should you do first

View Answer

Answer: Talk to your finance managers about why you think that they may be violating the standard accounting standards

Q34: In your previous project, the project manager gave a lot of autonomy to the team members to do as they deemed fit. At times, this lead to anarchy because the team members were not very sure of what needed to be done. The manager however followed a management style, which was

View Answer

Answer: Laissez Faire

Q35: In your project, a team member suggested the addition of a functionality to improve customer satisfaction. Your approach would be to

View Answer

Answer: Do not allow for the new requirement, because it will be a change in scope, and the customer did not explicitly mention the requirement

Q36: In your project, there have been several changes in the cost and schedule estimates and the original estimating assumptions are no longer valid. What is the Estimate at Complete for your project?
BAC = USD300,000
AC = USD100,000
EV = USD150,000
CPI = USD1.2
ETC = USD120,000

View Answer

Answer: USD220,000

Q37: In your project, you are creating a diagram that describes the decision under consideration and implications of choosing one or another of the available alternatives. This will help in

View Answer

Answer: Determining which decision yields the greatest expected value

Q38: In your project, you are trying to identify lessons learned that can improve performance of the project or other projects within the performing organization. You are in the process of doing a (an)

View Answer

Answer: Quality Audit

Q39: In your project, you have designated a group of people to monitor changes to the project baselines, manage the approvals and do the necessary paperwork. These are examples of

View Answer

Answer: Change Control System

Q40: In your role as a contract project manager, you are asked to review the plans and satisfactions for a new product for company A. Representatives of technical publication have asked you to write a paper on industry and product trends in the same field in which company A operates. How should you proceed

View Answer

Answer: Consult the intellectual property clause of your contract and consult your employer prior to leveraging any information from company A

Q41: In your software project, you have a programmer who constantly professes to know all about project management, and keeps challenging his superiors. The programmer is playing the role of a (an)

View Answer

Answer: Dominator

Q42: Incentive schemes, additional services and sentiments based scheme are called

View Answer

Answer: Building switching barriers

Q43: Incentive schemes, additional services and sentiments based scheme are used for which of the follwoing purpose

View Answer

Answer: Differentiation in price and quality standards

Q44: Increasing the number and variety of tasks assigned toa job is called___

View Answer

Answer: Job enlargement

Q45: Increasing the number of periods in a moving average will accomplish greater smoothing, but at the expense of

View Answer

Answer: responsiveness to changes

Q46: Index funds

View Answer

Answer: buy all the stocks in a given stock index

Q47: Index funds are usually outperformed by mutual funds that are actively managed by professional money managers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q48: Indian Banking Association has a common net working system for sharing the ATM facilities ub Mumbai, which is known as

View Answer

Answer: Shared payment Network System

Q49: Indigeneous values

View Answer

Answer: Are a valuable means of discussing ethics

Q50: Indira Nooyi is known for leadership Qualities.She is leading a global organization

View Answer

Answer: PepsiCo

Q51: Individual activities and their durations are developed during the___phase of the project life cycle

View Answer

Answer: planning

Q52: Individual goal is a___

View Answer

Answer: Personal goal of an organization member

Q53: Individuals personal ethics play a major role in the evaluation of business decisions only when their preferences or values

View Answer

Answer: influence their performance in the workplace

Q54: Induction is not helps to employee to adapt to the organization easily in short period

View Answer

Answer: Wrong – False

Q55: industrial development would be possible with the increment of

View Answer

Answer: technology skillB. managerial skill—both a.and b

Q56: Industrial relations are used to denote the collective relationships between management and the workers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q57: Industrial safety is primarily a management activity which is concerned with reducing, controlling and eliminating hazards from the industries or industrial units

View Answer

Answer: Correct – True

Q58: Industries Development Regulation act passed in the year

View Answer

Answer: 1951

Q59: Industry/sector benchmarking compares

View Answer

Answer: Organizational performance between firms/public sector organizations in the same industry or sector

Q60: Ineffective planning of workforce would be highlighted by

View Answer

Answer: Recruitment and selection problems

Q61: Inflection refers to

View Answer

Answer: The change in the voice pitch while speaking

Q62: Influential individuals and groups that are vitally interested in the actions of the business are called

View Answer

Answer: Stakeholders

Q63: Information about marital or family status, race, religion, and physical or mental disability should be excluded from your resume

View Answer

Answer: True – Answer

Q64: Information architecture refers to the database technology, such as the database engine, database utility, and database case tools

View Answer

Answer: False – Answer

Q65: Information distribution involves

View Answer

Answer: A implementation of communication planB responding to unexpected request for information—a and b

Q66: Information distribution is a project management process which involves

View Answer

Answer: B making the needed information available to the project stakeholders in a timely manner

Q67: Information Engineering is one example of a process-driven analysis

View Answer

Answer: False – Answer

Q68: Information is

View Answer

Answer: Processed Data

Q69: Information is obtained on a continuing basis from the same respondents using a

View Answer

Answer: consumer panel

Q70: Information is___

View Answer

Answer: Data

Q71: Information management strategy development uses starts with

View Answer

Answer: reviewing current information resource characteristics and usage (an information audit)

Q72: Information overload leads to

View Answer

Answer: Forces people to be selective about the messages they open and read

Q73: Information produced for a business has an associated cost

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: Information regarding how, why, and when a worker performs each activity is included in the information about___an HR specialist may collect during a job analysis

View Answer

Answer: work activities

Q75: Information regarding job demands such as lifting weights or walking long distances is included in the information about___an HR specialist may collect during a job analysis

View Answer

Answer: human behaviors

Q76: Information regarding job-related knowledge or skills and required personal attributes is included in the information about___an HR specialist may collect during a job analysis

View Answer

Answer: human requirements

Q77: Information regarding matters such as physical working conditions and work schedule is included in the information about___an HR specialist may collect during a job analysis

View Answer

Answer: job context

Q78: Information regarding the quantity or quality levels for each job duty is included in the information about___an HR specialist may collect during a job analysis

View Answer

Answer: performance standards

Q79: Information systems analysis emphasizes business issues, not technical or implementation issues

View Answer

Answer: True – Answer

Q80: Information systems architecture caters solely to the perspectives of the Organization’s top management

View Answer

Answer: False – Answer

Q81: Information Systems Strategy must address

View Answer

Answer: information policy. quality of service delivery. selection of future applications for organisation

Q82: Information systems that support the business functions that reach out to suppliers are known as

View Answer

Answer: back office information systems

Q83: Information typically required to determine project communications requirements include

View Answer

Answer: Project organization and stakeholder responsibility relationsb. Disciplines, departments, and specialties involved in the projectc. External information needs—all of these

Q84: Informational e-HRM support cannot be characterized as support that is primarily focused on improving the operational efficiency of the HR system

View Answer

Answer: Wrong – False

Q85: Informational reports (in contrast to analytical) focus on facts and are intended mainly to educate readers

View Answer

Answer: True – Answer

Q86: Informational reports are the most difficult to organize because they provide nothing more than facts

View Answer

Answer: False – Answer

Q87: Infringement method adopted only

View Answer

Answer: trade mark is identical

Q88: Initial sales training typically covers all of the following topics except one. Which one

View Answer

Answer: Field procedures and responsibilities

Q89: Innovative entrepreneurs face special issues in racing

View Answer

Answer: Seed capital

Q90: Innovative entrepreneurs may have to pay high insurance premium due to the

View Answer

Answer: The need to protect patterns

Q91: Innovative small firms are more likely in

View Answer

Answer: Knowledge based sectors

Q92: Inorder to produce a cost base line,the project manager requires

View Answer

Answer: cost estimates,work breakdown structure and the project schedule

Q93: Input measures of capacity are preferred when there is/are

View Answer

Answer: Flexible flow processes

Q94: Inputs come from and outputs are transferred to the___of a system

View Answer

Answer: Environment

Q95: Inputs into Resource Planning include

View Answer

Answer: Work Breakdown Structure, Scope Statement, historical information, resource pool description, organizational policies

Q96: Inputs to administrative closure include all of the following except

View Answer

Answer: contract documentationProject archives

Q97: Inputs to communication planning include

View Answer

Answer: Communication requirements, communications technology, constraints, assumptions

Q98: Inputs to contract administration do not include

View Answer

Answer: Market conditions

Q99: Inputs to contract administration include

View Answer

Answer: Contracts, work results, change request and seller invoices

Q100: Inputs to contract closeout include

View Answer

Answer: Contract documentation