Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: It shows how efficiently a business is using its materials and labor in the production process

View Answer

Answer: Gross profit margin

Q2: It takes an average of 2 interviews to get one job offer

View Answer

Answer: False – Answer

Q3: Iterate between row assignments and column assignments until you have made as many unique assignments as impossible

View Answer

Answer: Wrong – False

Q4: J.D. Power’s surveys of customer satisfaction are a popular example of syndicated research

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: Jack hopes to be promoted to head of his department next year. In the meantime, he has been assigned to spend a year as assistant to the current department head. This is an example of the___form of training

View Answer

Answer: coaching

Q6: Jack worked 6 hours of overtime this week but has decided to take time off instead of overtime pay. How many hours will Jack get off

View Answer

Answer: 9 hours

Q7: Jack works at a Hilton hotel. Some weeks he works in catering but he also works in housekeeping, and in reservations periodically. This is an example of___

View Answer

Answer: job rotation

Q8: Jackie works as a nurse on temporary assignment for hospitals throughout the region on an as-needed basis. Jackie is___

View Answer

Answer: a contingent worker

Q9: James is currently identifying the specific job performance skills needed, analyzing the skills of prospective trainees, and developing knowledge and performance objectives based on the deficiencies he finds. James is working on the___step in the training and development process

View Answer

Answer: first

Q10: James, an HR manager, is currently identifying the specific job performance skills required for a telemarketing position at Newman Enterprises. He is also assessing the skills of prospective trainees. James is most likely involved in which of the following aspects of the training process

View Answer

Answer: needs analysis

Q11: Jane records every activity she participates in at work along with time in a log. This approach to data collection for job analysis is based on___

View Answer

Answer: diaries

Q12: Jason will only drink Pepsi cola, and he feels an emotional attachment to it. That is the brand he was brought up on and is the one he continues to drink every day. Jason is exhibiting___

View Answer

Answer: brand loyalty

Q13: JB Auto Detailing’s customers have noticed that the quality of services depends on who provides them as well as when, where, and how they are provided. What have the customers noticed

View Answer

Answer: service variability

Q14: Jeff Newman calls on about fifteen clients per day. He visits them in their offices and demonstrates his product line by carrying samples. If servicing is needed, Jeff contacts the home office for assistance. What would be the best description of the type of sales force that Jeff belongs to

View Answer

Answer: outside or field sales force

Q15: Jerry has the choice of two bonds, one that pays 5 percent interest and one that pays 2 percent interest. Which of the following is most likely

View Answer

Answer: The 2 percent bond is a municipal bond, and the 5 percent bond is a U.S. government bond

Q16: Jessica Garza is a manager at a large retail store. Currently, Jessica has four temporary workers under her supervision that a local staffing agency has provided. In which of the following tasks should Jessica become directly involved

View Answer

Answer: answering task-related questions posed by a temporary worker

Q17: Jim buys a USD1000 bond from ABC Company. ABC Company uses the USD1000 to purchase a new piece of machinery. Whose spending would be an act of investment in the language of macroeconomics

View Answer

Answer: only ABC Corporation’s

Q18: Joan uses some of her income to buy mutual fund shares. A macroeconomist refers to Joan’s purchase as investment

View Answer

Answer: Wrong – False

Q19: Job analyses are prerequisites for many decisions and activities but in what areas of work

View Answer

Answer: All of these—b. Training and career development schemes c. Job (re)design and person specification for the job role d. Design and validation of selection procedures

Q20: Job analysis produces which of the following, regardless of the technique used

View Answer

Answer: Job specifications

Q21: Job Characteristics Model is proposed by___

View Answer

Answer: Hackman and Oldham

Q22: Job competencies are always___

View Answer

Answer: both a and b—a. measurable b. observable

Q23: Job descriptions should be clear and concise and may serve as a major training tool for the identification of guidelines

View Answer

Answer: Correct – True

Q24: Job design involves systematic attempts to organize tasks, duties and responsibilities into a unit of work to achieve certain objectives

View Answer

Answer: Correct – True

Q25: Job duties that employees must be able to perform, with or without reasonable accommodation, are called___

View Answer

Answer: essential job functions

Q26: Job Enrichment

View Answer

Answer: involves giving employees work with a greater degree of responsibility and autonomy

Q27: Job enrichment can be described as___

View Answer

Answer: redesigning jobs to increase opportunities for responsibility

Q28: Job enrichment includes all of the following except

View Answer

Answer: Diagonal enrichment

Q29: Job Enrichment involves___

View Answer

Answer: Involves giving employees work with a greater degree of responsibility and autonomy

Q30: Job identification is one of the components of___

View Answer

Answer: job description

Q31: Job Instruction Technique (JIT) uses a strategy with focus on knowledge (factual and procedural), skills and___

View Answer

Answer: attitudes development

Q32: Job rotation

View Answer

Answer: means that staff are moved periodically from task to task in order to increase variety and interest

Q33: Job titles that refer to strategists include which of the following category

View Answer

Answer: External audit, entrepreneur, executive director and accountant not sure

Q34: Jobs must be analyzed to identify the knowledge

View Answer

Answer: Correct – True

Q35: Johnson Fabric Company has four selling positions for employees. One of them is not really an actual selling position. Which is it

View Answer

Answer: B and D—a. Order taker. b. Missionary salesperson

Q36: Jon purchased an antique watch on eBay from another consumer. Which type of sale is this known as

View Answer

Answer: consumer-to-consumer sale

Q37: Jose and his family, all Mexican by birth, went to dine at a new Mexican restaurant in Houston, which is home to many outstanding Mexican restaurants. They were expecting authentic Mexican food, and they got it. They most likely experienced___

View Answer

Answer: satisfaction

Q38: Jotting down ten achievements you’re proud of is a good way to start analyzing what you have to offer

View Answer

Answer: True – Answer

Q39: Joy Rinaldo has agreed to participate in marketing research in which she will provide information about her purchases on an ongoing basis. She is probably part of a

View Answer

Answer: consumer panel

Q40: Juan Quito, marketing manager at Branded Food Co., reviewed his___, the up-to-the minute marketing data on his computer screen. It was organized in an easy-to-read format and customized to his area of responsibility

View Answer

Answer: marketing dashboard

Q41: Justification reports are designed to get products accepted by clients

View Answer

Answer: False – Answer

Q42: Kanter identified three different career forms, bureaucratic, professional and entrepreneurial. Which one of these could be described as career growth occurring through developing competence allowing a person to take on more complex tasks rather than through promotion to another job and their status among peers and clients becoming significantly important

View Answer

Answer: Professional

Q43: Kathleen is considering expanding her dress shop. If interest rates rise she is

View Answer

Answer: less likely to expand. This illustrates why the demand for loanable funds slopes downward

Q44: Keith Monroe nails hundreds of pieces of culled lumber in the blazing July sun to form a parquet deck for his barn roof. He and his assistant are clearly in

View Answer

Answer: the execution stage of the project life cycle

Q45: Kevin buys the same brand of clothing all the time. He continues to buy it because it fits him well and the price is right, but he does not have an emotional attachment to it. Kevin is an example of a(n)___

View Answer

Answer: repeat purchaser

Q46: Key decisions on individual pay are not determined by these procedures and the judgment of managers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q47: Key Management skills include

View Answer

Answer: LeadingB. CommunicatingC. Negotiating—all of these

Q48: Kimberly loves the ham and turkey from the Heavenly Ham store. There is only one store in her town, though, and it is pretty far away. She goes that direction on Saturdays for her daughter’s music lesson, but by the time it’s over and she’s heading home, the store is already closed. Sometimes she brings a cooler and stops there before her daughter’s lesson, but most of the time she forgets to bring the cooler. She usually ends up buying lunch meat at the grocery deli. Which reason for changing providers does this represent

View Answer

Answer: inconvenience

Q49: Kiosk marketing is used for___

View Answer

Answer: consumer and business marketing

Q50: Kiosk marketing primarily takes place through vending machines

View Answer

Answer: Wrong – False

Q51: Kiosk marketing, typically used in stores, airports, malls, and other locations, dispenses information and takes orders, as opposed to vending machines that dispense products for sale

View Answer

Answer: Correct – True

Q52: Knowledge asset management is one of the technology drivers for today’s information systems

View Answer

Answer: False – Answer

Q53: Kochan and Barocci’s (1985) model of HRM has three elements. These elements are

View Answer

Answer: the external environment, human resource management and HRM/IR system effectiveness

Q54: Kotters recommendation for the last step in senior management involvement on a change project is

View Answer

Answer: establish a sense of urgency.institutionalise

Q55: Kristen purchased a chair and ottoman from a national chain furniture store. After only six months, the fabric started to fade and tear in some spots. While she didn’t spend much money on this chair, she did expect it to last longer than that. Kristen most likely experienced___

View Answer

Answer: nonsatisfaction

Q56: Kroger’s grocery chain wants to finance the purchase of a new warehouse. It decides to sell bonds

View Answer

Answer: Kroger’s plans to use debt financing and its action is part of the demand for loanable funds

Q57: Labeling, packaging are associated with

View Answer

Answer: Product mix

Q58: Labels may mislead customers, fail to describe important ingredients, or fail to include needed safety warnings. As a result, several federal and state laws regulate labeling. The most prominent is the___

View Answer

Answer: Fair Packaging and Labeling Act

Q59: Labor relations cannot refer broadly to any dealings between management and workers about employment conditions

View Answer

Answer: Correct – True

Q60: Labour rate is calculated by

View Answer

Answer: aggregating the various cost associated with direct labour and divide by the numbers of man hours worked

Q61: Language-based, machine-readable representations of what a software process is supposed to do, or how a software process is supposed to accomplish its task is known as

View Answer

Answer: application programs

Q62: Language-based, machine-readable representations of what a software process is supposed to do, or how a software process is supposed to accomplish its task known as

View Answer

Answer: process requirements

Q63: Large entrepreneurship is___

View Answer

Answer: All of these—a. TATA b. Birla c. Bajaj d. Bangar

Q64: Large-scale, future-oriented plans, for interacting with the competitive environment to achieve company objectives refers to its

View Answer

Answer: Strategy

Q65: Larry buys stock in A to Z Express Company. Curly Corporation builds a new factory. Whose transaction would be an act of investment in the language of macroeconomics

View Answer

Answer: only Curly Corporation’s

Q66: Last quarter in a closed economy GDP was 200,000. Expenditures on capital goods such as business equipment and structures was 19,000, inventory rose 1,000, and new construction of homes was 8,000. Consumption was 135,000 and taxes were 32,000. What was public saving

View Answer

Answer: -5000

Q67: Late in the 2000-2009 decade, real estate prices in the U.S. fell by a greater percentage than they had fallen since the

View Answer

Answer: 1930s

Q68: Layers of Diversity are a source of creativity and innovation that can provide the potential for future development and___

View Answer

Answer: competitive disadvantage

Q69: Leaders need to watch for opportunities for new products and services and position the company to succeed in a competitive environment

View Answer

Answer: Correct – True

Q70: Leaders who possess the trait of___are more decisive and assertive and more likely to gain others confidence

View Answer

Answer: emotional stability

Q71: Leadership is must for

View Answer

Answer: All of these—a. Facility to executives b. Changing power c. Achievement of high level of co-operation d. Basis of motivation

Q72: Learning about the buyer (and his or her habits) occurs in the approach step of the selling process

View Answer

Answer: Wrong – False

Q73: Learning objectives should address rectifying the performance deficiencies that you identified with needs analysis

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: Legal contracts

View Answer

Answer: Open to renegotiation

Q75: Legitimate power is

View Answer

Answer: Power derived from a person’s formal position in the organization

Q76: Lenders buy bonds and borrowers sell them

View Answer

Answer: Correct – True

Q77: Lenders sell bonds and borrowers buy them

View Answer

Answer: Wrong – False

Q78: Leon is concerned with the reliability and durability of laptop computers he is considering purchasing. This represents which dimension of product performance

View Answer

Answer: instrumental

Q79: Lessons learned are most often based upon project historical records. Lessons learned can be used to

View Answer

Answer: See what mistakes others have madeB. See how others have solved problemsC. “Predict trends, highlight problems and identify alternatives”—all of these

Q80: Let’s say that a test accurately indicates participants’ scores on a future criterion (e.g., the PSAT is used to indicate high-school GPA scores). This test would clearly have which of the following

View Answer

Answer: Predictive validity

Q81: Let’s suppose we are predicting score on a training posttest from number of years of education and the score on an aptitude test given before training. Here is the regression equation Y = 25 + .5X1 +10X2, where X1 = years of education and X2 = aptitude test score.
What is the predicted score for someone with 10 years of education and a aptitude test score of 5

View Answer

Answer: 80

Q82: Letter of credit is now becoming an increasingly popular method of Financing

View Answer

Answer: distribution of dividend

Q83: Levels of customer loyalty can be determined by attitudinal surveys

View Answer

Answer: Wrong – False

Q84: Lewin’s change process consists of unfreezing, moving, and refreezing

View Answer

Answer: Correct – True

Q85: License in necessary for

View Answer

Answer: establishing new industrial undertaking

Q86: License is compulsory for

View Answer

Answer: producing new article

Q87: License is not compulsory for

View Answer

Answer: industrial undertaking is exempted under sec. 29B of the act

Q88: License is not necessary for

View Answer

Answer: if the industrial undertaking is not carried in a factory as defined

Q89: Life circle cost is using in Project Cost Management

View Answer

Answer: to reduce costs

Q90: Life cycle costing

View Answer

Answer: Includes acquisition, operating, and disposal costs when evaluating various alternatives

Q91: Life style is an important variable of which of the following market segmentation

View Answer

Answer: Demographic segmentation

Q92: Life style is an important variables of which of the following market segmentation

View Answer

Answer: Psychographics segmentation

Q93: Life-Cycle Costing is

View Answer

Answer: The concept of including acquisition, operating, and disposal costs when evaluating various alternatives

Q94: Lifelong learning refers to the need for employees to learn things that they will use for their entire lifetime

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: Like New Products wants to improve its packaging after reading customer responses to its customer opinion poll. Which is not a function of packaging

View Answer

Answer: It determines product quality

Q96: Likely schedule durations for activity duration estimating are available from historical information that is derived from the following sources except

View Answer

Answer: Outside consultants

Q97: Limiting and controlling production means

View Answer

Answer: monopolistic trade practice

Q98: Linear programming is an example of what type of project selection criterion

View Answer

Answer: Constrained optimization

Q99: List three characteristics of a bond that would make its interest rate higher than otherwise

View Answer

Answer: it has a longer term to maturity, it has greater default risk, the interest earned on it is not tax exempt

Q100: Listening is not the same as hearing. Take time to listen carefully to what others are saying through both their verbal and non-verbal communication

View Answer

Answer: Learn to Listen