Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: A ternary relationship is a relationship among four or more entities

View Answer

Answer: False – Answer

Q2: A test for independence is applied to a contingency table with 4 rows and 4 columns. The degrees of freedom for this chi-square test must equal 9

View Answer

Answer: Correct – True

Q3: A textbook manufacturer uses a direct sales force to reach the college market, a telemarketing division to reach small independent bookstore owners, and rack jobbers to reach retail outlets from drugstores, supermarkets, hotels and motels, and convenience stores. This is an example of what type of marketing systems

View Answer

Answer: This is an example of a multichannel marketing system

Q4: A theoretical framework

View Answer

Answer: all of these—A. Elaborates the r/s among the variables B. Explains the logic underlying these r/s C. Describes the nature and direction of the r/s

Q5: A threat to internal validity in the nonequivalent comparison-group design is the___effect

View Answer

Answer: all of these are threats—a. Selection-maturation effectb. Selection-history effectc. Selection-regression

Q6: A tight matrix is

View Answer

Answer: Where all team members are brought together in one location

Q7: A time series design is a training program evaluation tool that measures the outcomes of a group that receives training with the outcomes of a group that receives no training

View Answer

Answer: Wrong – False

Q8: A tool and technique of quality control that keeps errors from reaching the client is

View Answer

Answer: Inspection

Q9: A tool for assessing the level of service quality based on the difference between users expectations and the service experience delivered is

View Answer

Answer: the service quality gap model

Q10: A tool that analyzes the inputs to a process to identify the causes of errors is called

View Answer

Answer: Cause and effect diagramC. Ishikawa diagram—a and c

Q11: A tool which links the project roles and responsibilities to the project scope definition is called

View Answer

Answer: Responsibility Assignment Matrix

Q12: A trade mark should be

View Answer

Answer: visible

Q13: A trade mark under the Trade Mark act may be

View Answer

Answer: nameB. symbolC. device—all the above

Q14: A trading assistant has not to also collaborate with dealers, portfolio executives, steward bank and monitor or track portfolio cash positions

View Answer

Answer: Wrong – False

Q15: A treatment effect is demonstrated in the regression discontinuity design by

View Answer

Answer: A discontinuity in the regression line

Q16: A trend analysis is limited in its usefulness because it___

View Answer

Answer: overlooks how changes in sales volume affect staffing

Q17: A turnaround output is an example of

View Answer

Answer: external output

Q18: A two-tailed alternative is one that is supported by evidence in a single direction

View Answer

Answer: Wrong – False

Q19: A two-tailed test is one where

View Answer

Answer: results in either of two directions can lead to rejection of the null hypothesis

Q20: A Type I error is also known as a___

View Answer

Answer: False positive

Q21: A type I error occurs when

View Answer

Answer: the null hypothesis is incorrectly rejected when it is true

Q22: A Type II error is also known as a___

View Answer

Answer: False negative

Q23: A Type II error is committed when we incorrectly accept an alternative hypothesis that is false

View Answer

Answer: Wrong – False

Q24: A type II error occurs when

View Answer

Answer: the null hypothesis is incorrectly accepted when it is false

Q25: A type of organization in which the project manager has little formal authority and basically acts as a staff assistant to an executive who is ultimately responsible for the project is called

View Answer

Answer: Project expediter

Q26: A type of sampling used in qualitative research that involves selecting cases that disconfirm the researcher’s expectations and generalizations is referred to as___

View Answer

Answer: Negative-case sampling

Q27: A typical demand curve can not be

View Answer

Answer: concave from below

Q28: A typical project stays within functional and organizational boundaries

View Answer

Answer: Wrong – False

Q29: A typical recruiter spends 90 seconds reading each resume

View Answer

Answer: False – Answer

Q30: A U.S. Treasury bond is a

View Answer

Answer: store of value, but not a common medium of exchange

Q31: A unilateral contract under which the seller is paid a preset amount per unit of service is called

View Answer

Answer: A unit price contract

Q32: A use case consisting of steps extracted from a more complex use case in order to simplify the complex use case is called a(n)

View Answer

Answer: extension use case

Q33: A use case narrative is a sequence of steps, both automated and manual, for the purpose of completing a single business task

View Answer

Answer: False – Answer

Q34: A use case that captures the interactions between a user and the system free of technology and implementation detail is

View Answer

Answer: business requirements use case

Q35: A use case that documents the interaction between the system user and the system is a(n)

View Answer

Answer: system analysis use case

Q36: A value network includes a firm’s suppliers and its suppliers’ suppliers, and its immediate customers and their end___

View Answer

Answer: customers

Q37: A variable that is presumed to cause a change in another variable is called a(n)

View Answer

Answer: independent variable

Q38: A variation between a company’s intended strategy and the actual strategic actions implemented by Managers is called

View Answer

Answer: Strategic resonance

Q39: A vendor has notified you that a shipment will be 3 weeks late. This will also delay the manufacturing of several other items. Recognizing that you will need to make some changes to the project, what is your next step

View Answer

Answer: Coordinate the change across all impacted areas

Q40: A vertical marketing system comprises the producer, wholesaler(s), and retailer(s) acting in their own interests

View Answer

Answer: Wrong – False

Q41: A war room is___

View Answer

Answer: an advantage since all the project information can be located in one geographic location

Q42: A warehouse may have more than one locator. Each Locator has up to five user-defined dimensions such as aisle, bin, rack, level, bay, etc

View Answer

Answer: Correct – True

Q43: A WBS can be used for

View Answer

Answer: Developing common understanding of project scope

Q44: A WBS provides a framework from which all of the following can be done except

View Answer

Answer: A network diagram, illustrating task dependencies, can be constructed

Q45: A WBS should be developed to cover

View Answer

Answer: The number needed to control the project effectively

Q46: A web blueprint depicts

View Answer

Answer: the layout of a website

Q47: A wedding planner allows USD10,000 for flowers and three weeks to receive all RSVPs back from the list of 700 guests. Both estimates are correct within a fraction of a percent. We could describe this factoid as

View Answer

Answer: numeric and subjective

Q48: A well built e-business infrastructure is a combination of___

View Answer

Answer: Html

Q49: A well-written summary has the following characteristics except

View Answer

Answer: it supports a recommendation

Q50: A whistle blower is an employee who

View Answer

Answer: exposes organizational wrongdoing

Q51: A word used to identify and distinguish goods in

View Answer

Answer: trade mark

Q52: A work authorization system is

View Answer

Answer: A formal procedure for sanctioning project work

Q53: A work authorization system is a___for sanctioning project work to ensure that work is done at the right time and in the proper sequence

View Answer

Answer: Formal procedure

Q54: A Work Breakdown Structure can be used for all the following except

View Answer

Answer: Creating a network diagram, with task dependencies

Q55: A work breakdown structure is a

View Answer

Answer: Deliverable oriented grouping of project elements that organizes and defines the total scope of the project

Q56: A Work Breakdown Structure numbering system

View Answer

Answer: Determines the level at which individual WBS elements are found

Q57: A Work Breakdown Structure provides a framework from which all of the following can be done except

View Answer

Answer: A network diagram, illustrating task dependencies, can be constructed

Q58: A work package is

View Answer

Answer: A deliverable at the lowest level of the Work Breakdown Structure

Q59: A work package, scheduled for one year from today, will cost USD114,000 at that time. It can be done now at a reduced cost. Using a 12percent discount rate, the maximum cost you should authorize for doing the work now is

View Answer

Answer: 100320

Q60: A writer estimates it will take three months to generate spiffy documents to accompany aseminal work in operations management. He grossly underestimates the time required and misseshis deadline by two months. This estimate was

View Answer

Answer: subjective and inaccurate

Q61: A zero-level channel consists of a manufacturer selling directly to one retailer

View Answer

Answer: Wrong – False

Q62: A(n) strategy reflects a company’s awareness of how, when and where is should___, against whom it should___and for what purpose it should___

View Answer

Answer: compete

Q63: A(n)___is a name, term, sign, symbol, design, or a combination of these, that identifies the maker or seller of a product or service

View Answer

Answer: brand

Q64: A(n)___is an organized collection of comprehensive data about individual customers or prospects

View Answer

Answer: customer database

Q65: A(n)___is defined as being a printed, bound piece of at least eight pages, selling multiple products, and offering a direct ordering mechanism

View Answer

Answer: catalog

Q66: A(n)___occurs when a company intentionally uses services as the stage, and goods as the props, to engage individual customers in a way that creates a memorable event

View Answer

Answer: experience

Q67: A(n)___reflects a company’s awareness of how, when and where is should compete, against whom it should compete and for what purpose it should compete

View Answer

Answer: Strategy

Q68: A(n)___site provide the hardware and software that enable Internet communication and commerce

View Answer

Answer: Intranet

Q69: ABC analysis divides an organization’s on-hand inventory into three classes based upon

View Answer

Answer: Annual dollar volume

Q70: ABC analysis divides on-hand inventory into three classes, generally based upon

View Answer

Answer: annual dollar volume

Q71: ABC analysis is based upon the principle that

View Answer

Answer: there are usually a few critical items, and many items which are less critical

Q72: ABC Co. sells newly issued bonds. JLG Co. sells newly issued stocks. Which company is raising funds in financial markets

View Answer

Answer: both ABC and JLG

Q73: ABC company compares the way they manage projects with the way rival NBC company manages projects. ABC company is engaged in

View Answer

Answer: competitive benchmarking

Q74: About___percent of firms collecting end-of-class evaluation data use paper-and-pencil surveys

View Answer

Answer: 90

Q75: About___percent of marketing research spending is for syndicated research

View Answer

Answer: 40

Q76: Access matrices are used to define the rights of users to various kinds of access for each element in a personnel database

View Answer

Answer: Correct – True

Q77: Access to information on an intranet is usually limited to a firm’s own employees

View Answer

Answer: Correct – True

Q78: Accessibility legislation is intended to

View Answer

Answer: improve access to services for disabled people in both the physical and virtual world. make all web sites easier to use for visually impaired people

Q79: According information found in the text, the current infomercial champ is

View Answer

Answer: George Foreman and his grilling products

Q80: According to a recent Inc. article on social responsibility and marketing ethics, all of the following were lessons that have been learned by business persons EXCEPT

View Answer

Answer: always win

Q81: According to A. H. Maslow, people’s needs must be satisfied according to a certain hierarchy. The order in which needs must be satisfied is

View Answer

Answer: Physiological, safety, social, esteem, self-actualization

Q82: According to AOL Cyber study conducted in early in 2000, the increase form___per cent of the internet community purchasing something online in 1998 to___per cent of the same group purchasing semi-regularly online in 1999

View Answer

Answer: 3, 42

Q83: According to Aristotle, Quality is not only free, it is a Profit Maker

View Answer

Answer: Wrong – False

Q84: According to Bernie Marcus, cofounder of Home Depot, the Holy Grail of business is

View Answer

Answer: an almost blind, passionate commitment to taking care of customers

Q85: According to C. P. Alderfer, people’s needs fall into three broad categories. Which of the following is not one of Alderfer’s categories

View Answer

Answer: Identity needs

Q86: According to concept of moral laxity, workers will often behave unethically because

View Answer

Answer: other issues seem more important at the time

Q87: According to Edwin Flippo, the first and immediate product of job analysis is___

View Answer

Answer: the job description

Q88: According to EEO law, it is legal to ask job applicants if they have ever received workers’ compensation

View Answer

Answer: Wrong – False

Q89: According to EEO laws, it is always illegal to recruit applicants with gender-specific ads, but using word-of-mouth to spread information about job opportunities is legal in all situations

View Answer

Answer: Wrong – False

Q90: According to Henry Mintzberg, there are___modes based upon formality in strategic management

View Answer

Answer: 3

Q91: According to Henry Mintzberg, very large firms typically use the___mode of strategic management

View Answer

Answer: Planning

Q92: According to Herzbergs theory, all the following are motivating agents except

View Answer

Answer: Salary

Q93: According to Jacoby (1999), one reason why many people think careers have changed more than they really have is

View Answer

Answer: They tend to mistake cyclical economic changes for lasting ones

Q94: According to James P. Lewis, which of the following is not provided by the framework of a Work Breakdown structure

View Answer

Answer: Network diagram, illustrating task dependencies, can be constructed

Q95: According to John R. Adams Ph.D., there are five sources of power that people have: legitimate, coercive, reward, expert and referent. If the team knows that the project manager who is managing the project is reporting straight up to the President, what type of power is most prevalent

View Answer

Answer: Referent

Q96: According to Kohlberg”s model of moral development, people at the___make decisions that are based on selfish reasons

View Answer

Answer: preconventional level

Q97: According to Kurt Lewin, all of the following should occur in the moving stage of organizational change EXCEPT___

View Answer

Answer: mobilizing commitment

Q98: According to Kurt Lewin, in order for a change to occur, which stage must first take place

View Answer

Answer: unfreezing

Q99: According to Kurt Lewin, in order for organizational change to occur, which stage must occur first

View Answer

Answer: unfreezing

Q100: According to Lewin’s change process, unfreezing involves developing new behaviors, values, and attitudes through organizational development methods such as team building

View Answer

Answer: Wrong – False