Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: If the tax revenue of the federal government is less than its spending, then the federal government necessarily

View Answer

Answer: runs a budget deficit

Q2: If there is a change to the approved cost baseline, the project manager must

View Answer

Answer: Issue a Budget Update

Q3: If there is a shortage in the market for loanable funds, what happens to desired saving and desired investment as the interest rate moves to its equilibrium value

View Answer

Answer: desired saving rises and desired investment falls

Q4: If there is a shortage of loanable funds, then

View Answer

Answer: the quantity demanded is greater than the quantity supplied and the interest rate will rise

Q5: If there is a surplus of loanable funds, then

View Answer

Answer: the quantity supplied is greater than the quantity demanded and the interest rate will fall

Q6: If there is low involvement and the product/market is established then sales promotions should be used for

View Answer

Answer: loyals to reward and increase usage

Q7: If two customers choose exactly the same package of certain service, but customer A calls for help weekly and customer B calls only twice a year, which is most valuable customer

View Answer

Answer: Both A and B customer—Customer B Customer A

Q8: If two records in a student table would have the same value for StudentID, this would violate

View Answer

Answer: key integrity

Q9: If we are going to simulate an inventory problem, we must

View Answer

Answer: run the simulation for many days many times, i.e., using multiple sets of random numbers

Q10: If we reject a null hypothesis about a population proportion p at the 0.025 level of significance, then we must also reject it at the 0.05 level

View Answer

Answer: Correct – True

Q11: If we took the 500 people attending a school in New York City, divided them by gender, and then took a random sample of the males and a random sampling of the females, the variable on which we would divide the population is called the___

View Answer

Answer: Stratification variable

Q12: If we were to change the interpretation of the term “loanable funds” in such a way that government budget deficits would affect the demand for loanable funds, rather than the supply of loanable funds, then

View Answer

Answer: we would be making only a semantic change in how we analyze the effects of government budget deficits

Q13: If you anticipate opposition, you need to escalate your emotional appeals

View Answer

Answer: False – Answer

Q14: If you are calculating one early start and early finish for each task, you are using:(choose best answer)

View Answer

Answer: CPM

Q15: If you are looking for enlightenment in all the wrong places,___companies are eager to help. Feeling good is the new religion. These companies are the newest of the new prophets, turning the old notion of hope in a jar on its head

View Answer

Answer: cosmetics

Q16: If you develop and use a questionnaire that includes closed-ended and open-ended items then you have done which type of research

View Answer

Answer: Within-stage mixed model research

Q17: If you don’t leave time for questions from the audience, you are wasting an opportunity to identify and try to overcome audience resistance

View Answer

Answer: True – Answer

Q18: If you drew all possible samples from some population, calculated the mean for each of the samples, and constructed a line graph (showing the shape of the distribution) based on all of those means, what would you have

View Answer

Answer: A sampling distribution

Q19: If you have a negative z-score it will be below the mean

View Answer

Answer: Correct – True

Q20: If you have followed good planning strategies, your first draft will be good enough to send

View Answer

Answer: False – Answer

Q21: If you need a student to select from a list of eighty courses of the university’s on-line catalogue, your best choice for a GUI control would be

View Answer

Answer: drop-down list

Q22: If you need to collect employee status information (e.g., full-time vs. part-time) on a computer screen, your best choice for a GUI control would be

View Answer

Answer: radio buttons

Q23: If you were to start a business delivering documents, you might need to purchase cell phones, bicycles, desks, and chairs

View Answer

Answer: These purchases are called capital investment. If you raise the funds to purchase them from others you are a borrower

Q24: If you wish to acknowledge help given by others, place it in the

View Answer

Answer: letter of transmittal

Q25: If your audience does not know you, begin your routine request with a personal introduction

View Answer

Answer: False – Answer

Q26: If your goal is to make a good impression, dress in the style of the people you want to impress

View Answer

Answer: True – Answer

Q27: If your interviewer asks discriminatory questions, you are under no obligation to answer a question that violates the Canadian Human Rights Code

View Answer

Answer: True – Answer

Q28: If, for an imaginary closed economy, investment amounts to USD10,000 and the government is running a USD2,500 deficit, then private saving must amount to USD12,500

View Answer

Answer: Correct – True

Q29: If, for an imaginary closed economy, investment amounts to USD12,000 and the government is running a USD2,000 deficit, then private saving must amount to USD10,000

View Answer

Answer: Wrong – False

Q30: If, when we are using a Simplex table to solve a maximization problem, we find that the ratios for determining the pivot row are all negative, then we know that the solution is

View Answer

Answer: unbounded

Q31: Imported raw material used for manufacturing export goods are eligible for

View Answer

Answer: duty drawback

Q32: Importers buy products from distributors in one country and sell them in another to distributors who are not part of the manufacturer’s regular distribution system

View Answer

Answer: Parallel imports

Q33: In “phenomenology,” a well written report will be highly descriptive of the participants’ experiences and will often elicit in the reader a feeling that they feel as though they are experiencing the phenomenon themselves. This experience is called___

View Answer

Answer: A vicarious experience

Q34: In —, we see whether return or benefits on this investment are more than its cost from point of view of society in which we are living

View Answer

Answer: Social cost benefit analysis

Q35: In 2002 mortgage rates fell and mortgage lending increased. Which of the following could explain both of these changes

View Answer

Answer: The supply of loanable funds shifted rightward

Q36: In 2009 and 2010, the federal government’s budget deficit was about

View Answer

Answer: 10 percent of GDP, and this was the highest debt-GDP ratio since World War II

Q37: In 2009, the U.S. government’s budget deficit increased substantially. Other things the same, this means the

View Answer

Answer: supply of loanable funds shifted to the left

Q38: In 2013, ABC Corporation had total earnings of USD200 million and 40 million shares of the corporation’s stock were outstanding. If the price-earnings ratio for ABC is 20, then what is the price of a share of its stock

View Answer

Answer: USD100

Q39: In 2013, Mr. X earned a salary of Rs. 25,000 and he spent Rs. 24,000, thus saving Rs.1000. At the end of the year, he received a bonus of Rs.1000 and he spent Rs.500 of it, saving the other Rs. 500. What was his marginal propensity to consume

View Answer

Answer: 0.5

Q40: In 2013, XYZ Corporation had total earnings of USD500 million and XYZ retained 20 percent of its earnings for future investments. If the price of a share of XYZ stock is USD70 and if 100 million shares of its stock is outstanding, then what is the price-earnings ratio

View Answer

Answer: 14

Q41: In a business continuity plan which of the following notification directories is the MOST important

View Answer

Answer: A prioritized contact list

Q42: In a case study training exercise, the discussion should involve___

View Answer

Answer: all of these.—A) the discussion leader subtly guiding the trainees B) an analysis of the case C) the trainees presenting their conclusions

Q43: In a changing-criterion design, changes in criterion are best done

View Answer

Answer: When the previous criterion is met and the behavior has stabilized

Q44: In a closed economy private saving is USD500 billion and the government budget deficit is USD100 billion. What is investment

View Answer

Answer: USD400 billion

Q45: In a closed economy taxes are USD750 billion, government transfers are USD400 billion, government expenditures are USD500 billion, and investment is USD400 billion. What are private saving, public saving and national saving

View Answer

Answer: Private saving is USD550 billion, public saving is -USD150 billion, and national saving is USD400 billion

Q46: In a closed economy, each unit of output is either consumed by households or invested

View Answer

Answer: Wrong – False

Q47: In a closed economy, equilibrium in the market for loanable funds occurs where saving = investment

View Answer

Answer: Correct – True

Q48: In a closed economy, GDP is USD1000, government purchases are USD200, and consumption is USD700. If the government has a budget surplus of USD25, what are investment, taxes, private saving, and national saving

View Answer

Answer: Investment = USD100, Taxes = USD225, Private Saving = USD75, National Saving = USD100

Q49: In a closed economy, if taxes fall and consumption rises, then private saving must fall

View Answer

Answer: Wrong – False

Q50: In a closed economy, if Y and T remained the same, but G rose and C fell but by less than the rise in G, what would happen to private and national saving

View Answer

Answer: private saving would rise and national saving would fall

Q51: In a closed economy, if Y and T remained the same, but G rose and C fell but by less than the rise in G, what would happen to public and national saving

View Answer

Answer: public and national saving would fall

Q52: In a closed economy, if Y is 10,000, T is 1,000, G is 3,000, and C is 5,000, then

View Answer

Answer: the government has a budget deficit and investment is 2,000

Q53: In a closed economy, if Y remained the same, but G rose, T rose by the same amount as G, and C fell but by less than the increase in T, what would happen to private and national saving

View Answer

Answer: both national saving and private saving would fall

Q54: In a closed economy, if Y, C, and T remained the same, a decrease in G would

View Answer

Answer: increase public saving but not private saving

Q55: In a closed economy, investment must be equal to private saving

View Answer

Answer: Wrong – False

Q56: In a closed economy, national saving equals

View Answer

Answer: all of these are correct.—a. investment.b. income minus the sum of consumption and government purchases.c. private saving plus public saving

Q57: In a closed economy, national saving is

View Answer

Answer: equal to investment

Q58: In a closed economy, private saving is

View Answer

Answer: the amount of income that households have left after paying for their taxes and consumption

Q59: In a closed economy, public saving is the amount of

View Answer

Answer: tax revenue that the government has left after paying for its spending

Q60: In a closed economy, what does (T – G) represent

View Answer

Answer: public saving

Q61: In a closed economy, what does (Y – T – C) represent

View Answer

Answer: private saving

Q62: In a closed economy, what remains after paying for consumption and government purchases is

View Answer

Answer: national saving

Q63: In a closed economy, Y – C – G equals . The variable Y is , C is , and G is

View Answer

Answer: national saving/investment, output/GDP, consumption, government purchases

Q64: In a controlled experiment, the researchers totally influence what is going to happen

View Answer

Answer: Wrong – False

Q65: In a data flow diagram, a data flow that consist of other data flows is a(an)

View Answer

Answer: composite flow

Q66: In a data flow diagram, rounded rectangles are processes and squares are external agents

View Answer

Answer: True – Answer

Q67: In a distribution requirements planning environment, forecasted demand at the plant level is equal to___in the distribution center level

View Answer

Answer: Planned orders

Q68: In a fixed price contract, the buyer decides to increase the scope of the work to make the product better. In this case the buyer can do all the following except

View Answer

Answer: Cancel the existing contract, and start a new contract

Q69: In a fixed price contract, the fee or profit is

View Answer

Answer: Determined with the other party at the end of the project

Q70: In a functional resume, the “Work Experience” section dominates

View Answer

Answer: False – Answer

Q71: In a grocery store’s “valued customer” program, every shopper gets a card that he/she presents to the clerk in the checkout aisle. The card is scanned along with the customer’s groceries. The store’s computer system tracks each shopper’s purchases and automatically provides special valued customer discounts. Every month, the customers in the program receive a newsletter containing coupons that are based on the customer’s purchase history. For example, someone purchasing a lot of baby formula and disposable diapers might get a coupon for a free box of baby wipes. This valued customer program is based to a large extent on which of the following types of research

View Answer

Answer: Observation

Q72: In a grouped frequency distribution, the intervals should be what

View Answer

Answer: Mutually exclusiveb. Exhaustive—Both A and B

Q73: In a high-context culture, people rely more on verbal communication and less on circumstances and cues to convey meaning

View Answer

Answer: False – Answer

Q74: In a hospital information system the following type of information is operational

View Answer

Answer: Preparing patients’ bill

Q75: In a hospital information system the following type of information is statutory

View Answer

Answer: Data on births and deaths

Q76: In a hospital information system the following type of information is strategic

View Answer

Answer: Buying an expensive diagnostic system such as CAT scan

Q77: In a hospital information system the following type of information is tactical

View Answer

Answer: Opening a new children’s’ ward

Q78: In a linear programming problem, when the objective function is parallel to one of the constraints, then

View Answer

Answer: multiple optimal solutions may exists

Q79: In a Lump-sum contract, the profit is

View Answer

Answer: Not known at time of the contract sign-off

Q80: In a matrix organization, both the functional and project manager shares certain responsibilities. Which of the following is not a responsibility of the project manager

View Answer

Answer: personnel performance measurements

Q81: In a matrix organization, the team members are responsible to both the functional manager and project manager. Effective management of this dual relationship is a challenge and should be the responsibility of the

View Answer

Answer: Project Manager

Q82: In a matrix organization, which of the following is not a responsibility of the project manager

View Answer

Answer: Personnel performance measurements

Q83: In a multi-business firm, -level executives determine the businesses in which the firm should be involved

View Answer

Answer: Corporate

Q84: In a multi-business firm,___-level executives determine the businesses in which the firm should be involved

View Answer

Answer: Corporate

Q85: In a product business, products are fairly standardized and can sit on shelves waiting for customers. But in a service business, front-line service employees and the support processes backing these employees participate in___

View Answer

Answer: interaction

Q86: In a product business, products are fairly standardized and can sit on shelves waiting for customers. In a service business, the customer and front-line service employee interact to create the service

View Answer

Answer: Correct – True

Q87: In a project lifecycle, least number of conflicts occur over

View Answer

Answer: Cost

Q88: In a project, you are presented with following four options. Which project should you select

View Answer

Answer: Project D with NPV of USD100,000

Q89: In a quantitative marketing research study, the total group of people a marketing manager is interested in learning something about is known as the sample

View Answer

Answer: Wrong – False

Q90: In a recent Ipso-Reid survey of office workers across Canada, on average, what was the reported number of hours per week spent in meetings

View Answer

Answer: 5.2 hours

Q91: In a recent study, senior and middle managers reported that only 56 percent of their meetings were actually productive

View Answer

Answer: True – Answer

Q92: In a sense the___is a highly structured interview in which the questions are standardized and determined in advance

View Answer

Answer: application blank

Q93: In a Simplex table, the pivot row is computed by

View Answer

Answer: dividing every number in the profit row by the pivot number

Q94: In a single-case design, you hope that the behavior of the participants prior to the administration of a treatment condition is___

View Answer

Answer: Not highly variable

Q95: In a small closed economy investment is USD50 billion and private saving is USD45 billion. What are public saving and national saving

View Answer

Answer: USD5 billion and USD50 billion

Q96: In a software company a large number of simultaneously performed projects utilize the same groups of human and other resources. What is the term commonly used for this situation

View Answer

Answer: Resource pooling

Q97: In a stress interview you might encounter the following except

View Answer

Answer: All these might occur in a stress interview—criticisms of your appearance.pointed questions designed to unsettle you.hostile reactions from interviewer

Q98: In a system sequence diagram, lifelines as depicted as

View Answer

Answer: the dashed vertical lines extended downwards from the actor and system symbols

Q99: In a team meeting, two of the managers start a discussion that escalates into an argument. In order to restore peace to the meeting you point out the part of the conflict that they both agree to and using friendly tones try to defuse the current situation. This is an example of what type of conflict management

View Answer

Answer: Smoothing

Q100: In a team meeting, two team members are arguing intently and their voices are starting to get louder. As the project manager you step into manage the conflict by pointing out the part of conflict that they both agree to in a gentle tone. What type of conflict management are you deploying

View Answer

Answer: Smoothing