Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following is NOT considered a sociocultural influence

View Answer

Answer: Educators

Q2: Which of the following is not considered a suitable product strategy for the global market

View Answer

Answer: product duplication

Q3: Which of the following is NOT one of Porter’s four key elements that explain a nation’s competitive advantage

View Answer

Answer: supply conditions

Q4: Which of the following is not one of the 3 critical psychological states that determine how employees react to the design of their jobs

View Answer

Answer: Experience above standard pay increases

Q5: Which of the following is NOT one of the 5 situational influences that have an impact on the purchase decision process

View Answer

Answer: Cash on hand

Q6: Which of the following is NOT one of the buying criteria used to select suppliers

View Answer

Answer: Location

Q7: Which of the following is not one of the crucial contingencies that affect an organization’s design process

View Answer

Answer: The organization’s founder

Q8: Which of the following is not one of the four essential steps in historical research

View Answer

Answer: oral statement

Q9: Which of the following is not one of the four major potential sources of stress

View Answer

Answer: All of the above.

Q10: Which of the following is not one of the four practical standards that Floyd Fowler points out

View Answer

Answer: If this is a question that people refuse to answer, how will you influence them to answer it anyway

Q11: Which of the following is not one of the four steps in action research

View Answer

Answer: developing a professional measurement instrument

Q12: Which of the following is not one of the four types of measurement scales used in educational research

View Answer

Answer: criterion

Q13: Which of the following is NOT one of the roles that a buyer may play

View Answer

Answer: Opinion leader

Q14: Which of the following is not one of the steps involved in a literature review

View Answer

Answer: ignore secondary sources

Q15: Which of the following is not one of the three best-known ways to obtain a reliability coefficient

View Answer

Answer: concurrent

Q16: Which of the following is not one of the three main techniques that qualitative researchers use to collect and analyze their data

View Answer

Answer: systematically removing data that does not support their hypothesis

Q17: Which of the following is not one of the three major characteristics that most surveys possess

View Answer

Answer: The questions on the surveys must be very complex in order to get accurate data

Q18: Which of the following is not one of the ways that researchers can control for an extraneous variable in causal comparative research

View Answer

Answer: use a counterbalanced design

Q19: Which of the following is/are barriers to entering a marketplace? A. Advertising expenditures B. Capital requirements C. Distribution access D. Product identity

View Answer

Answer: All of these

Q20: Which of the following is/are used during the postpurchase stage of the consumer’s purchase decision to reduce postpurchase anxiety

View Answer

Answer: Personal selling and advertising

Q21: Which of the following items fall in the centre of a service continuum

View Answer

Answer: bakery

Q22: Which of the following items is least likely to result in item nonresponse

View Answer

Answer: What is your occupation

Q23: Which of the following questions does not apply to internal criticism

View Answer

Answer: Where was the document written

Q24: Which of the following questions is not answered by need theory or expectancy theory

View Answer

Answer: Are outcomes perceived at being at an appropriate level in comparison to inputs

Q25: Which of the following questions meets the criteria of a well-formulated research question

View Answer

Answer: Will the use of peer critiques improve college students’ compositions

Q26: Which of the following research questions would almost certainly be studied with causal-comparative research

View Answer

Answer: Are three-year-old boys more likely to exhibit aggressive behaviors than three-year-old girls

Q27: Which of the following research studies is most likely to be an experiment

View Answer

Answer: A study to find out if using concept maps can increase achievement

Q28: Which of the following research study titles is most likely the title for an ethnographic study

View Answer

Answer: Social Structure and Familial Influences of Company-Sponsored Day Care

Q29: Which of the following sequences for analyzing data is in the best order

View Answer

Answer: construct graphs, calculate descriptive statistics, calculate inferential statistics

Q30: Which of the following situations is seminar selling

View Answer

Answer: A company team conducts an educational program for a customer’s technical staff

Q31: Which of the following situations provides an example of the Hawthorne effect

View Answer

Answer: Students paid more attention than usual to the teacher during an experiment

Q32: Which of the following statements about structural modeling with correlational research is correct

View Answer

Answer: Structural modeling uses the correlation technique known as path analysis

Q33: Which of the following statements accurately portrays the relationship of reliability to validity

View Answer

Answer: Scores must be reliable before inferences can be valid

Q34: Which of the following statements best describes the relationship between a hypothesis and a theory

View Answer

Answer: A theoretical prediction can be stated as a specific hypothesis

Q35: Which of the following statements is a description of latent content

View Answer

Answer: Three of the essays argued that there are still gender inequities in the workplace

Q36: Which of the following statements is not true

View Answer

Answer: Employees who are low on negative affectivity tend to

Q37: Which of the following statements most likely involves using data in a way that is not valid

View Answer

Answer: A teacher uses self evaluations to grade writing ability

Q38: Which of the following survey questions is an example of a closed-ended question

View Answer

Answer: Do you characterize the foreign language resources as inadequate, adequate, or excellent

Q39: Which of the following surveys is a cross-sectional survey

View Answer

Answer: a survey given to elementary school faculty in five school districts

Q40: Which of the following threats applies to internal validity in correlational research

View Answer

Answer: location threat

Q41: Which of the following type of items is not a selection item

View Answer

Answer: short answer

Q42: Which of the following would be a less desirable way to select a sample of content to be analyzed

View Answer

Answer: convenience sample

Q43: Which of the following would be an example of an organization split up functionally

View Answer

Answer: A computer company divides its employees into the following groups: manufacturing, sales, customer service, and product development.

Q44: Which of the following would not be an appropriate synonym for the dependent variable

View Answer

Answer: experimental variable

Q45: Which of these situations has the highest inventory carrying cost

View Answer

Answer: Airline

Q46: Which of these statements least describes a determinant of personality

View Answer

Answer: Personality is inherited, fixed at birth, and doesn’t change.

Q47: Which one of the following factors may change the importance of the stages in the hierarchy of effects

View Answer

Answer: Brand

Q48: Which promotional element would you most likely use during the growth stage of the product life cycle to solidify channels of distribution

View Answer

Answer: Personal selling

Q49: Which promotional mix alternative allows the seller to see or hear the potential buyer’s reaction to the message

View Answer

Answer: Personal selling

Q50: Which regulatory body watches for misleading advertising and unfair business practices

View Answer

Answer: Industry Canada

Q51: Which section of a research proposal describes succinctly what the research proposes to investigate

View Answer

Answer: purpose of the study

Q52: Which section of a research report is not contained in a research proposal

View Answer

Answer: actual results and discussion about them

Q53: Which statement best describes why it is important for managers to understand individual differences among their employees

View Answer

Answer: All of the above

Q54: Which statement does not apply to the “discussion” section of a report

View Answer

Answer: it should not go beyond the study results

Q55: Which statement is true for “outliers”

View Answer

Answer: they can distort summary statistics

Q56: Which statement is true when Alderfer’s ERG theory is compared with Maslow’s Hierarchy of Needs theory

View Answer

Answer: None of the statements are true.

Q57: Which technique is not appropriate to analyze data in a causal-comparative study

View Answer

Answer: Pearson r

Q58: Which theory of leadership uses this unique scale to measure leader style: the least preferred co-worker (LPC) scale? Relationship-oriented leaders describe their LPC in relatively positive terms, while task-oriented leaders describe their LPC negatively

View Answer

Answer: Fiedler’s Contingency Theory of Leadership

Q59: Which threat to internal validity is less in causal comparative than in experimental research

View Answer

Answer: attitudinal

Q60: Which type of hypothesis specifies that there is no relationship in the population

View Answer

Answer: null hypothesis

Q61: Which type of sales promotion is demonstrated by the following example? “Mail in three UPCs and cash register tapes with the prices circled to receive a cheque for the full purchase price.”

View Answer

Answer: Rebates

Q62: Which type of sales promotion is used when a manufacturer places one small bottle of shampoo in a clear bag and hangs it from the door of each house in a neighbourhood

View Answer

Answer: A sample

Q63: Which type of salesperson sells in a “conventional” sense, from identifying prospective customers to closing and following up on sales

View Answer

Answer: order getter

Q64: Which type of salesperson would most likely be involved in an industrial straight rebuy situation

View Answer

Answer: Order taker

Q65: Who is protected by the law of privileged communications

View Answer

Answer: attorneys, physicians, and members of the clergy

Q66: Why did IBM’s top managers come from its mainframe division

View Answer

Answer: It generated most of the company’s revenues and profits.

Q67: Why does Canada have federal and provincial regulations covering sweepstakes

View Answer

Answer: Regulations ensure that the chance of winning is represented honestly and to guarantee that the prizes are awarded

Q68: With regard to use of predetermined or emergent codes,

View Answer

Answer: either may be appropriate

Q69: Women tend to lead in a more democratic style, whereas men tend to lead in a more autocratic style

View Answer

Answer: Correct – True

Q70: Work attitude can affect work values and work mood

View Answer

Answer: Correct – True

Q71: Work attitudes like job satisfaction and organizational commitment are made up of three components. The three components are

View Answer

Answer: Affective component, cognitive component, behavioral component

Q72: Work attitudes like job satisfaction and organizational commitment are made up of three components: feelings, beliefs, and how to behave

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: Workers who are high in positive affectivity are more likely to be helpful to each other

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: You are being influenced by___when you turn in a 50-cents-off coupon for Crest toothpaste at your local pharmacy when you buy that particular toothpaste

View Answer

Answer: sales promotion

Q75: You buy a ticket at AirCanada.com, then fly and consume in-flight service as it is being produced. This is an example of

View Answer

Answer: inseparability

Q76: Zip codes of shoppers at an appliance store is an example of categorical data

View Answer

Answer: Correct – True

Q77: ___are involved in much of the decision-making that takes place in organizations

View Answer

Answer: Heuristics

Q78: ___are used to test copy alternatives

View Answer

Answer: Portfolio tests

Q79: ___can be used by researchers to coordinate the collection, tabulation, and analysis of data on the value of products produced by both goods- and services-producing industries and on the prices charged for those products

View Answer

Answer: NAPCS

Q80: ___describe(s) how people feel at the time they actually perform their jobs

View Answer

Answer: Work mood

Q81: ___gives receivers additional information to decode messages and gives senders instant feedback

View Answer

Answer: Face-to-face communication

Q82: ___includes extraneous factors that can work against effective communication by distorting a message or the feedback received

View Answer

Answer: Noise

Q83: ___income is money left after taxes that is used to pay for food, shelter, and clothing

View Answer

Answer: Disposable

Q84: ___involves the use of arbitrary judgment by the marketing researcher to select the sample so that the chance of selecting a particular element of the population is either unknown or zero

View Answer

Answer: Non-probability sampling

Q85: ___involves two-way buyer seller electronic communication in which the buyer can control the kind and amount of information received from the seller

View Answer

Answer: Interactive marketing

Q86: ___is a formal statement of ethical principles and rules of conduct

View Answer

Answer: Code of ethics

Q87: ___is a type of task interdependence that results when group members must perform specific behaviors in a predetermined order

View Answer

Answer: Sequential task interdependence

Q88: ___is an alternative to government control

View Answer

Answer: Self-regulation

Q89: ___is an indication of how hard a person works to perform a chosen behavior

View Answer

Answer: Level of effort

Q90: ___is an indication of how hard a person works when confronted with obstacles

View Answer

Answer: Level of persistence

Q91: ___is an informal communication network that provides paths of communication for delicate information such as power struggles

View Answer

Answer: Trust network

Q92: ___is considered a deceptive marketing practice

View Answer

Answer: Greenwashing

Q93: ___is designed to influence the behaviour of individuals by which benefits accrue to those individuals or to society in general and not to the marketer

View Answer

Answer: Social marketing

Q94: ___is receiving more marketing attention because it is entering prime consuming years. A. New generation B. Mature household C. Urban population D. Teen generation

View Answer

Answer: Generation Y

Q95: ___is the process of having the receiver take a set of symbols, the message, and transform them back to an abstract idea

View Answer

Answer: Decoding

Q96: ___is the process of having the sender transform an abstract idea into a set of symbols

View Answer

Answer: Encoding

Q97: ___is the ultimate source of an individual’s power in an organization

View Answer

Answer: Legitimate power

Q98: ___may also have an impact on the relationships between the core job dimensions and psychological states and outcomes

View Answer

Answer: Cultural differences

Q99: ___refers to the obligations that organizations have to the preservation of the ecological environment and the general public

View Answer

Answer: Societal responsibility

Q100: ___serve as guidelines on how to act rightly when faced with moral dilemmas

View Answer

Answer: Ethics