Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: According to marketers, heavy advertising and promotion may be necessary for a firm to match competitor’s efforts to ensure that the company does not loose

View Answer

Answer: its share of mind

Q2: According to Mintzberg, the adaptive mode refers to

View Answer

Answer: Strategic formality associated with medium-sized firms that emphasize the incremental modification of existing competitive approaches

Q3: According to most employment laws, employees of temporary staffing firms that are working in an employer’s workplace are considered workers of both the temporary agency and the employer

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: According to Parasuraman, Zeithaml and Berry , the most important determinant of service quality is

View Answer

Answer: Reliability

Q5: According to recent studies, all of the following are ways direct marketing benefits customers EXCEPT

View Answer

Answer: the goods are always cheaper

Q6: According to research, the best salespeople have among their characteristics the ability to close a sale

View Answer

Answer: Correct – True

Q7: According to research, the most popular compensation plan (70 percent use this) for sales forces is

View Answer

Answer: a combination of base salary and incentives

Q8: According to social learning theory, which of the following is NOT a feature relevant to explaining aggression

View Answer

Answer: The person’s level of testosterone

Q9: According to standard statistical control rules if the data result reflect 7 consecutive data points on either side of the mean, this tells you

View Answer

Answer: that there is an abnormal trend which bears investigations

Q10: According to surveys, which of the following is MOST CORRECT with respect to attitudes consumers hold toward marketing practices

View Answer

Answer: Consumers hold mixed or even slightly unfavorable attitudes toward marketing practices

Q11: According to the 80/20 rule, 80 percent of the problems are because of 20 percent of the causes. To facilitate finding out which are the most probable defects, you do a rank ordering of the defects using

View Answer

Answer: Pareto Diagrams

Q12: According to the comprehensive strategic-management model, which step needs to be completed immediately following the establishment of long-term objectives

View Answer

Answer: Generating, evaluating, and selecting strategies D

Q13: According to the concept of moral intensity, a worker is most likely to behave ethically and legally when

View Answer

Answer: a manager observes his or her behavior closely

Q14: According to the definitions of national saving and private saving, if Y, C, and G remained the same, an increase in taxes would

View Answer

Answer: leave national saving unchanged and reduce private saving

Q15: According to the definitions of national saving and public saving, if Y, C, and G remained the same, an increase in taxes would

View Answer

Answer: leave national saving unchanged and raise public saving

Q16: According to the definitions of private and public saving, if Y, C, and G remained the same, an increase in taxes would

View Answer

Answer: lower private saving and raise public saving

Q17: According to the Direct Marketing Association, total U.S. spending of direct marketing exceeded___in 2000, or more than 56 percent of total U.S. advertising expenditures

View Answer

Answer: USD190 billion

Q18: According to the excitation-transfer model, which is NOT a prerequisite for expressed aggression

View Answer

Answer: A defenceless target

Q19: According to the Fair Labor Standards Act, if a worker covered by the act works more than 40 hours, he or she will receive overtime pay at a rate of___of normal pay for any hours worked over 40 in a workweek

View Answer

Answer: 150percent

Q20: According to the loanable funds model, which of the following events would result in higher interest rates and greater saving

View Answer

Answer: Congress passes a reform of the tax laws that encourages greater investment

Q21: According to the manufacturing-based definition of quality

View Answer

Answer: Even though quality cannot be defined, you know what it is

Q22: According to the model of the expansion of an organization social responsibility, Stage 2 adds an interest in___

View Answer

Answer: human resource concerns

Q23: According to the model of the expansion of an organization social responsibility, Stage 3 is noted by an added interest in___

View Answer

Answer: customers/suppliers

Q24: According to the PMP code of professional conduct, which of the following is a responsibility to the profession

View Answer

Answer: Adhere to the candidate /certificate professional practice

Q25: According to the project plan, a contractor is scheduled to deliver some software components at the end of the day. A regular payment is due to be made to this contractor tomorrow. The project team received a note this morning informing them that the software delivery will be delayed by 2 weeks. This morning, the project team received a note that the software will be delayed by 2 weeks. How should the project management team react

View Answer

Answer: The project management team should conduct a meeting with the contractor to resolve the delivery issues before making the payment

Q26: According to the study conducted by Thamhein and Wilemon, which of the following are the top 3 sources of conflict in order of frequency of occurrence during the initiation phase

View Answer

Answer: project priorities, administrative procedures and schedules

Q27: According to the text, labor shortages are predicted for certain sectors; which of the following is NOT one of that will be affected

View Answer

Answer: Information Technology (IT)

Q28: According to the text, labour shortages are predicted for certain sectors; which of the following is NOT one of that will be affected

View Answer

Answer: Information Technology (IT)

Q29: According to the text, most of the outcome/dependent variable characteristics and attributes measured in educational research probably exist at the___level of measurement

View Answer

Answer: Ordinal

Q30: According to the text, questionnaires can address events and characteristics taking place when

View Answer

Answer: In the past (retrospective questions)b. In the present (current time questions)c. In the future (prospective questions)—all of these

Q31: According to the text, which of the following is a pitfall of planning

View Answer

Answer: a false sense of certainty based on faulty assumptions

Q32: According to the text, which of the following orders is the recommended in the flowchart of the development of a research idea

View Answer

Answer: Research topic, research problem, research purpose, research question, hypothesis

Q33: According to the text, which percentage of Canadians holds two or more jobs

View Answer

Answer: 5

Q34: According to the typology used in your text, research in which a quantitative phase and a qualitative phase are included in the overall research study is specifically called

View Answer

Answer: Mixed method research

Q35: According to the typology used in your text, research in which quantitative and qualitative approaches are mixed within or across the stages of the research process is specifically called

View Answer

Answer: Mixed model research

Q36: According to the typology used in your text, research in which quantitative and qualitative techniques are mixed in a single study is specifically called

View Answer

Answer: Mixed research

Q37: According to the use case ranking and priority matrix, uses cases that are easy to implement and have minimal functionality should be developed first

View Answer

Answer: False – Answer

Q38: According to trade and merchandise marks act 1958 the period of validity of registration of trade mark is

View Answer

Answer: seven years

Q39: According to your text, how many points should a rating scale have

View Answer

Answer: Somewhere from 4 to 11 points

Q40: According to your text, what are the five key objectives of science

View Answer

Answer: exploration, description, explanation, prediction, influence

Q41: According to your text, which of the following is not a source of research ideas

View Answer

Answer: Everyday lifeb. Practical issuesc. Past researchd. Theory—all of these ARE sources of research ideas

Q42: According to___, MD is a long-range effort to increase an organization’s problem-solving and renewal capabilities through an improvement of its culture with the assistance of an outside expert in behavioural sciences, called a change agent

View Answer

Answer: French and Bell

Q43: Achievement tests are designed to measure the degree of learning that has taken place after a person has been exposed to a specific learning experience

View Answer

Answer: Correct – True

Q44: Acknowledgment of debt means

View Answer

Answer: debenture

Q45: Acme uses no recognizable project management processes and has entertaining project meetings because each member has a unique way of reporting progress or lack thereof. Acme is most likely at the moderate level in the generic project management maturity model

View Answer

Answer: Wrong – False

Q46: Acquiring the Right Customers, based on known characteristics, which drives growth and increased profit margin, is a benefit of___

View Answer

Answer: CRM Process

Q47: Activities A and B are both 6 days long and the only immediate predecessors to activity C. Activity A has ES=8 and LS=8 and activity B has ES=7 and LS=10. What is the ES of activity C

View Answer

Answer: 14

Q48: Activity 1 has a duration of 20 days, Activity 2 of 10 days, Activity 3 of 5 days and Activity 4 of 6 days. What is the minimum total duration between the Milestones A and B

View Answer

Answer: 37 days

Q49: Activity A has a duration of 3 days and begins on the morning of Monday the 4th. The successor activity, B, has a finish-to-start relationship with A. The finish-to-start relationship has 3 days of lag, and activity B has a duration of 4 days. Sunday is a non- workday. What can be determined from these data

View Answer

Answer: Calendar time between the start of A to the finish of B is 11 days

Q50: Activity definition inputs include all except

View Answer

Answer: Product description

Q51: Actual cost or ACWP for the project in the first three month period is

View Answer

Answer: A 250000B 30000C 20000D data insufficient

Q52: Adam Fox Limited, a noted consumer goods company, uses integrated direct marketing to greatly improve response rate. Which of the following is his company not likely to use to accomplish this goal

View Answer

Answer: A faxing component to provide more information

Q53: Added features to an offering are called___service features

View Answer

Answer: Secondary

Q54: Adjustment factor is calculated by taking difference of two chain indices of first month or quarter and dividing it by number of months or number of quarters

View Answer

Answer: Wrong – False

Q55: Administrative closure includes all the following expert

View Answer

Answer: formal written notice to the contractor of project completion

Q56: Administrative closure to be done

View Answer

Answer: A at the end of the project DB at the end of each phase—a and b

Q57: Advantages of B2C commerce are___

View Answer

Answer: Shop can be open 24 hours a day seven days a week

Q58: Advertisements through newspapers, TV, radio, professional journals and magazines are___methods of recruitment

View Answer

Answer: indirect

Q59: Advertising campaigns can help to create name recognition, brand knowledge, and maybe even some brand preference. However, the fact is that brands are not maintained by advertising but by the___

View Answer

Answer: brand experience

Q60: Advocacy groups use a variety of tactics to convince businesses to comply with the group’s stand on issues. Which of the following advocacy group tactics would be most likely to cause a business to fail

View Answer

Answer: product boycotts

Q61: Affective performance can arise from only the symbolic dimension of product performance

View Answer

Answer: Wrong – False

Q62: Affirmative action is based on an assimilations model that focuses on getting people into an organization rather than changing organizational culture (valuing diversity)

View Answer

Answer: Correct – True

Q63: After a company has chosen a channel alternative, individual intermediaries must be___, trained, motivated, and evaluated

View Answer

Answer: selected

Q64: After identifying the important variables and establishing the logical reasoning in theoretical framework, the next step in the research process is

View Answer

Answer: To generate the hypothesis

Q65: After project is completed, a complete set of indexed project records should be put in

View Answer

Answer: Project Archives

Q66: Agents are those intermediaries that negotiate contracts or prices on the producer’s behalf

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: Agents can___to the computer as their schedules permits

View Answer

Answer: log-on

Q68: Aggregation relationships are symmetric in that Object B is part of Object A and Object A is part of Object B

View Answer

Answer: False – Answer

Q69: Ahmed purchased the Dawlance AC from the Dawlance outlet. He was provided free installation of AC, this is the description of which of the following concepts

View Answer

Answer: Convenience

Q70: Ai encompasses which of the following related technologies

View Answer

Answer: d. all of thesea. Expert systemsb. genetic algorithmc. intelligent agents

Q71: Aids in staff acquisition do not include

View Answer

Answer: training

Q72: Alberta buys a paint sprayer and a lift for her car customizing shop. A macroeconomist would refer to these purchases as investment

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: All businesses and organizations that operate on the Internet are essentially providing what

View Answer

Answer: Services

Q74: All businesses exist in a(n)___system

View Answer

Answer: open

Q75: All channel functions need not be performed for the channel to operate efficiently

View Answer

Answer: Wrong – False

Q76: All cultures are complex

View Answer

Answer: False – Answer

Q77: All direct or indirect training costs should generally be the responsibility of the

View Answer

Answer: Performing organization

Q78: All else equal, when people become more optimistic about a company’s future, the

View Answer

Answer: demand for the stock and the price will both rise

Q79: All financial intermediaries are financial institutions, but not all financial institutions are financial intermediaries

View Answer

Answer: Correct – True

Q80: All helps to prevent customers’ defection EXCEPT: Select correct option

View Answer

Answer: Compulsion due to technological and environmental forces

Q81: All human actors who play a part in service delivery and thus influence the buyers perceptions : namely , the firms personnel,, the customer and other customers in the service environment

View Answer

Answer: People

Q82: All india small scale industries board is a___

View Answer

Answer: Advisory committee

Q83: All marketing research projects are worthwhile because they gather new information–even if the research doesn’t have action implications

View Answer

Answer: Wrong – False

Q84: All of the following about teamwork or team training is true except

View Answer

Answer: teamwork always comes naturally

Q85: All of the following are advantages of a firm recruiting through a central office EXCEPT___

View Answer

Answer: developing autonomous divisions and Web sites

Q86: All of the following are among the chief activities of a salesperson EXCEPT

View Answer

Answer: profit analysis

Q87: All of the following are among the general goals of most training programs EXCEPT

View Answer

Answer: to have salespeople know about the fine line between bribery and perks

Q88: All of the following are categorized as computer-based training techniques EXCEPT___

View Answer

Answer: interactive gaming platforms

Q89: All of the following are characteristics of “Discretionary Dependencies” except

View Answer

Answer: Often involve physical limitations

Q90: All of the following are characteristics of a job posting EXCEPT___

View Answer

Answer: indicating the preferred number of applicants

Q91: All of the following are characteristics of small business EXCEPT

View Answer

Answer: Small business emphasis new or innovative practices

Q92: All of the following are cited by the text as being forms of direct marketing communication EXCEPT

View Answer

Answer: specialty advertising

Q93: All of the following are common characteristics of experimental research except

View Answer

Answer: it rarely is conducted in a controlled setting or environment

Q94: All of the following are common concerns that have been expressed to researchers by temporary employees EXCEPT___

View Answer

Answer: being in compliance with equal employment laws

Q95: All of the following are common uses for a “War Room” except

View Answer

Answer: The project wrap up party

Q96: All of the following are communication tools EXCEPT

View Answer

Answer: Inputing data into a spreadsheet (Communication involves the exchange of information and implies a sender and a receiver)

Q97: All of the following are components of Project Integration Management except

View Answer

Answer: Initiation

Q98: All of the following are considered to be characteristics of the actual product category or feature EXCEPT

View Answer

Answer: installation

Q99: All of the following are cost estimating tools except

View Answer

Answer: alternative identification

Q100: All of the following are criticisms leveled against marketing by critics EXCEPT

View Answer

Answer: harming consumers through too many product choices
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }