Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Sales tools used to support a company’s advertising and personal selling directed to wholesalers, retailers, or distributors are called

View Answer

Answer: trade-oriented sales promotions

Q2: Sarah is a manager at Colonial Bank. She expects to be a vice president by the time she is 35 years old, preferably sooner. During the past twelve months: She worked an average of 65 hours per week. She told a co-worker that she is most productive at the end of the day after everyone else leaves. She fired two tellers because she didn’t think they were learning their jobs fast enough. One might conclude that Sarah

View Answer

Answer: Has a Type A personality

Q3: Saturn’s manufacturing operations in Spring Hill, Tennessee, uses a sophisticated system called

View Answer

Answer: JIT

Q4: Schemas keep us from jumping to incorrect conclusions based on our past experiences

View Answer

Answer: Wrong – False

Q5: Scoring agreement does not require a demonstration that independent scorers can achieve satisfactory agreement in their scoring

View Answer

Answer: Wrong – False

Q6: Sears Canada offers a Craftsman radial saw for $499.99. This is an example of___pricing

View Answer

Answer: odd-even

Q7: Selecting target markets mean using criteria such as cost of reaching the segment and___

View Answer

Answer: size and expected growth

Q8: Service firms believe that they can transform the service into an experience by doing which of the following

View Answer

Answer: Customize the service for each customer.

Q9: Setting a high price so that quality- or status-conscious consumers will be attracted to the product and buy it is called___pricing

View Answer

Answer: Prestige

Q10: Setting the highest initial price is called price

View Answer

Answer: Skimming

Q11: Several people in an organization who are responsible for making purchase are called the___

View Answer

Answer: Buying centre

Q12: Several personality traits influence the extent to which a person actually experiences stress. These traits are

View Answer

Answer: All of the above

Q13: Several stronger designs that are more commonly used are true experimental designs, matching designs, counterbalanced designs, time-series designs, and factorial designs

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: Several studies have found that the tendency for group members to put forth less effort

View Answer

Answer: Increases as the size of the group increases.

Q15: Share points are

View Answer

Answer: percentage points of market share

Q16: Shintaro Tagawa has been assigned to a committee that is charged with responsibility for selecting his company’s new finance information system. The committee will meet with three different vendors. Each vendor will have 2 hours to present a product demonstration and answer questions. During the first 10 minutes of his presentation, Vendor B couldn’t get his PowerPoint demonstration to work. When a committee member asked him a question about the product, he replied that he would check it out and get back to him in a few days. At that point, Shintaro tuned him out and went to get more coffee. Shintaro appears to be demonstrating which type of bias

View Answer

Answer: Primacy effect

Q17: Short-answer items are a form of selection items

View Answer

Answer: Wrong – False

Q18: Showing the ad copy to a panel of consumers and having them rate how they liked it, how much it drew their attention, and how attractive they thought it was is called a

View Answer

Answer: jury test

Q19: Single-subject designs are adaptations of

View Answer

Answer: time-series designs

Q20: Single-subject designs are adaptations of static group designs

View Answer

Answer: Wrong – False

Q21: Single-subject designs are most commonly used to study the changes in behavior an individual exhibits after exposure to a treatment or intervention of some sort

View Answer

Answer: Correct – True

Q22: Single-subject designs are most effective in controlling for the threats of data collector and instrument decay

View Answer

Answer: Wrong – False

Q23: Single-subject research is classified under the general research type of

View Answer

Answer: intervention research

Q24: Single-subject research is classified under the general research type of intervention research

View Answer

Answer: Correct – True

Q25: Single-subject researchers primarily use pie charts to present their data and to illustrate the effects of a particular intervention or treatment

View Answer

Answer: Wrong – False

Q26: Single-subject study designs are least effective in controlling for which of the following threats

View Answer

Answer: data collector characteristics

Q27: Single-subject study designs are most effective in controlling for which of the following threats

View Answer

Answer: testing

Q28: Small-batch technology relies primarily on the skills and knowledge of individual employees to produce one-of-a-kind, customized goods and services or small quantities of goods and services

View Answer

Answer: Correct – True

Q29: So far as possible, the findings or results section of a research report should be clearly distinct from the discussion section

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: Social learning theory acknowledges the importance of the person in the learning process by taking cognitive processes into account

View Answer

Answer: Correct – True

Q31: Social loafing occurs when individuals exert less effort when they work in a group than when they work alone

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: Social responsibility means that___are part of a larger society and are accountable to that society for their actions

View Answer

Answer: organizations

Q33: Social ___is the effect the physical presence of others has on an individual’s performance

View Answer

Answer: Facilitation

Q34: Some people are attracted to a product early, while others buy it only after they see their friends with the item. This concept of how a product diffuses through the population is referred to as

View Answer

Answer: diffusion of innocation

Q35: Sometimes change during an intervention study may be due more to factors associated with the passing of time than to the intervention itself. This is known as a maturation threat

View Answer

Answer: Correct – True

Q36: Specific groups in a free-enterprise society that benefit from effective marketing: consumers who buy, organizations that sell and___

View Answer

Answer: society as a whole

Q37: Standardizing conditions, obtaining more information on details, and choosing the appropriate design are three general techniques used to control for which types of threat to internal validity

View Answer

Answer: location, subject attitude, and implementation

Q38: Stratus has committed to environmentally sustainable business practices. This is known as

View Answer

Answer: green marketing

Q39: Structural modeling is appropriate only when correlational research is combined with an experiment

View Answer

Answer: Wrong – False

Q40: Study participants should always be told of their right to

View Answer

Answer: withdraw from participation in the study

Q41: Subgroups within the larger, or national, culture with unique values, ideas, and attitudes are referred to as

View Answer

Answer: Subcultures

Q42: Succession stages of production and distribution under a single ownership is

View Answer

Answer: corporate vertical marketing system

Q43: Summing the total unit cost of providing a product or service and adding a specific amount to the cost to arrive at a price is what is called___pricing

View Answer

Answer: cost-plus

Q44: Suppose that a researcher conducted a study of student morale in a middle school. The researcher wanted to generalize the results to all middle school students in the district. Under which of the following conditions would ecological generalizability have been threatened

View Answer

Answer: this is the first year in a new school building

Q45: Suppose that a researcher employs the A-B-A design to determine the effect of monetary rewards on the behavior of a child. Which of the following would most threaten the internal validity of the study

View Answer

Answer: including verbal praise for good behavior during B

Q46: Suppose that a researcher obtains teacher and student attendance rates from every middle school in a state. The unit of analysis is in this study is a

View Answer

Answer: school

Q47: Suppose that a researcher spends six months living with a Native American tribe to learn all that she can about the tribe. The researcher interviews many members of the tribe, participates as much as possible in ceremonies, and documents the activities of daily living. This researcher is conducting

View Answer

Answer: an ethnographic study

Q48: Suppose that a researcher studies one gifted student in order to better understand how this student’s school day differs from that of more typical students. This type of study is certainly a(n)

View Answer

Answer: case study

Q49: Surveys are suitable for all research topics, especially those that require observation of subjects or the manipulation of variables

View Answer

Answer: Wrong – False

Q50: Synergy occurs when

View Answer

Answer: Group members acting together produce more or better output than would have been produced by the combined efforts of each person acting alone.

Q51: t-test for means

View Answer

Answer: used when comparing two sets of scores

Q52: That companies have the simple duty to maximize profits for their owners or shareholders is called

View Answer

Answer: profit responsibility

Q53: That teachers and other education professionals have the authority to improve their practice is an assumption that underlies action research

View Answer

Answer: Correct – True

Q54: The “A” in the A-B design usually refers to

View Answer

Answer: the baseline condition

Q55: The “Big Five” model of personality places five general personality traits at the top of the trait hierarchy. Some of the “Big Five” are

View Answer

Answer: Neuroticism, conscientiousness, agreeableness

Q56: The “S” shape of a sales response function can be attributed to

View Answer

Answer: initially increasing and then diminishing marginal returns of additional marketing expenditures

Q57: The ability to understand and manage one’s own feelings and emotions and the feelings and emotions of others is

View Answer

Answer: Emotional ability

Q58: The ability to understand and manage one’s own feelings and emotions and the feelings and emotions of others is emotional ability

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: The ability to use existing facts to derive new information is known as

View Answer

Answer: logic

Q60: The advantage of historical research is that it follows a clear sequence

View Answer

Answer: Wrong – False

Q61: The advantage of informal interviews is that they are easy to analyze

View Answer

Answer: Wrong – False

Q62: The American Marketing Association states that “marketing is”

View Answer

Answer: a process of creating, communicating and delivering value

Q63: The application of matinee pricing in movie theatres and ticket discounts for weekend travel is

View Answer

Answer: off-peak pricing

Q64: The attitude of subjects toward a study is not a threat to internal validity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q65: The authors suggest that researcher use both parametric and nonparametric techniques to analyze data because

View Answer

Answer: when the results are consistent, interpretation will be strengthened. When the results are not consistent, you can discuss the possible reasons

Q66: The basic approach of researchers using a B-A-B design is to introduce a treatment (B) because it is needed immediately. It is followed by baseline (A) and treatment (B)

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: The basic ethical question for all researchers to consider is, “Will my research technique adversely affect the data I collect?”

View Answer

Answer: Wrong – False

Q68: The basic techniques that are often used for exploratory research are

View Answer

Answer: secondary data analysis, focus groups, and depth interviews.

Q69: The behaviors that a person chooses to perform in an organization are referred to as

View Answer

Answer: Direction of behavior

Q70: The best construct-related evidence of validity comes from

View Answer

Answer: a series of studies of the instrument

Q71: The best display for showing the relationship between two categorical variables is the

View Answer

Answer: crossbreak table

Q72: The best sample is one that is

View Answer

Answer: representative of the population

Q73: The biggest threat to internal validity when a counterbalanced design is used is

View Answer

Answer: multiple-treatment interference

Q74: The Boston Consulting Group’s (BCG) business portfolio analysis uses___and growth targets to analyze a firm’s business units

View Answer

Answer: quantified performance measures

Q75: The broad concept that includes all electronic-based company activities, both within and outside the company, is called

View Answer

Answer: e-business

Q76: The bulk of the buying at the federal level is done by the

View Answer

Answer: Department of Supply and Services Canada

Q77: The Bureau of Competition Policy is responsible for

View Answer

Answer: administering and enforcing the provision of The Competition Act

Q78: The Burlington Holiday Inn is in the business of

View Answer

Answer: providing quality hospitality product and service

Q79: The business unit must take the mission statement and

View Answer

Answer: convert it to targeted levels of performance

Q80: The buying and selling processes on the Internet is referred to as

View Answer

Answer: e-commerce

Q81: The central notion that products could sell themselves is the cornerstone of which orientation era

View Answer

Answer: Production Era

Q82: The chi-square test is a method for analyzing the statistical significance of a relationship between two categorical variables

View Answer

Answer: Correct – True

Q83: The classical model is a realistic decision-making process

View Answer

Answer: Wrong – False

Q84: The coefficient of determination

View Answer

Answer: indicates the percentage of the variability among the criterion scores that can be attributed to differences in the scores on the predictor variables

Q85: The coefficient of determination indicates the strength of the correlation between the combination of the predictor variables and the criterion variable

View Answer

Answer: Correct – True

Q86: The combination of benefits that makes up customer value includes

View Answer

Answer: all of these items

Q87: The combination of skills, knowledge, tools, machines, computers, and equipment that are used in the design, production, and distribution of goods and services is ___

View Answer

Answer: Technology

Q88: The combination of the terminal values innovativeness and the instrumental values of working hard, being creative, and taking risks will lead to a conservative culture

View Answer

Answer: Wrong – False

Q89: The communication process includes ___

View Answer

Answer: a and c are both correct.

Q90: The competitive advantage of nations can be measured by four factors, according to Michael Porter. Which of the following is NOT one of those factors

View Answer

Answer: Supply conditions

Q91: The concept of consumer rights does NOT specify that consumers have the right to

View Answer

Answer: barter.

Q92: The concept of designing marketing communications programs that coordinate all promotional activities to provide a consistent message across all audiences is referred to as

View Answer

Answer: integrated marketing communications

Q93: The concept of treating employees like valued customers is called

View Answer

Answer: internal marketing

Q94: The concept that describes the distinct phases that a family progresses through from formation to retirement is called the

View Answer

Answer: family life cycle

Q95: The concept that explains how a product spreads through the population is called the

View Answer

Answer: diffusion of innovation

Q96: The construction of crossbreak tables and the calculation of contingency coefficients are recommended when comparing quantitative data involving two or more groups or when examining relationships among quantitative data within one group

View Answer

Answer: Wrong – False

Q97: The construction of frequency polygons, the use of data on the means of known groups, the calculation of effect sizes, are recommended when comparing categorical data from two or more groups

View Answer

Answer: Wrong – False

Q98: The contingency coefficient is a descriptive statistic indicating the degree of relationship that exists between two categorical variables

View Answer

Answer: Correct – True

Q99: The corporate level is where top management directs

View Answer

Answer: overall strategy for the entire organization

Q100: The criteria you consider when evaluating a new product are called the

View Answer

Answer: evaluative criteria