Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following are associated with the techniques and practices of action research

View Answer

Answer: All of the above

Q2: Which of the following are factors to assess in order to determine the relative power of different managers in an organization

View Answer

Answer: All of the above

Q3: Which of the following are not physiological symptoms of stress

View Answer

Answer: Dizziness, nausea, negative outlook

Q4: Which of the following are the steps involved in a literature review

View Answer

Answer: define the research problem as precisely as possible, look at relevant secondary sources, select and peruse one or two appropriate general reference works, formulate search terms pertinent to the problem or question of interest, search the general preferences for relevant primary sources, and obtain and read relevant primary sources

Q5: Which of the following are the three best known ways to obtain a reliability coefficient

View Answer

Answer: test-retest, equivalent forms, and internal consistency

Q6: Which of the following assumptions does not underlie action research

View Answer

Answer: Teachers and other education professionals can and will engage in systematic research only if they are given adequate time and additional pay

Q7: Which of the following benefits is associated with TQM

View Answer

Answer: All of the above

Q8: Which of the following best describes a qualitative researcher’s approach to observer bias

View Answer

Answer: awareness of biases are noted in documentation

Q9: Which of the following best describes how research should usually be described in the body of a literature review report

View Answer

Answer: The major findings of the study should be briefly reported

Q10: Which of the following best describes the development process for a research question

View Answer

Answer: a broad question is made more specific as terms are more clearly defined

Q11: Which of the following can NOT be used to describe what a new product is

View Answer

Answer: newness from a perspective of local availability for the customer

Q12: Which of the following characterizes non-routine or complicated technologies

View Answer

Answer: High task variety and low task analyzability

Q13: Which of the following conditions would most likely lead the researcher to calculate a partial correlation

View Answer

Answer: Two variables are correlated with each other and with a third variable

Q14: Which of the following correlations would be the most likely value of Pearson’s r for the relationship of the time spent practicing typing to the number of errors made on a typing test

View Answer

Answer: -0.55

Q15: Which of the following descriptions exemplifies a relationship

View Answer

Answer: Children who receive frequent teacher approval are more likely to stay on task

Q16: Which of the following descriptor combinations will produce the most references

View Answer

Answer: peer editing or peer groups or writing instruction

Q17: Which of the following designs qualifies as an alternating treatment design

View Answer

Answer: A-B-C-B-C

Q18: Which of the following designs would usually be used only when an individual’s behavior is very severe before the study begins

View Answer

Answer: B-A-B

Q19: Which of the following does a research proposal not attempt to communicate

View Answer

Answer: actual results from the study, along with a discussion about them

Q20: Which of the following does effective communication depend upon

View Answer

Answer: Messages that are clear and complete

Q21: Which of the following elements is NOT used for determining the size of a sales force in the workload method

View Answer

Answer: Number of years in sales experience

Q22: Which of the following factors contributes to group cohesiveness

View Answer

Answer: Similarity or diversity of group members

Q23: Which of the following is a basic form that negotiation may take as groups handle conflict with others

View Answer

Answer: All of the above

Q24: Which of the following is a constitutive definition of self-esteem

View Answer

Answer: the value one places on his or her self

Q25: Which of the following is a defining feature associated with communication

View Answer

Answer: Both b and c

Q26: Which of the following is a disadvantage of open-ended questions

View Answer

Answer: they are harder to tabulate and synthesize

Q27: Which of the following is a disadvantage of stating hypotheses

View Answer

Answer: It may prevent researchers from noticing other phenomena

Q28: Which of the following is a distinct disadvantage of content analysis research

View Answer

Answer: validity is difficult to establish

Q29: Which of the following is a good research question

View Answer

Answer: Does the phonics or the whole-language approach to reading lead to higher achievement

Q30: Which of the following is a measurement system used to gauge the size of industrial, reseller, and government markets

View Answer

Answer: NAICS

Q31: Which of the following is a method for controlling the subject characteristics threat in causal-comparative research

View Answer

Answer: matching subjects in the groups

Q32: Which of the following is a philosophical assumption of qualitative researchers

View Answer

Answer: Values are an integral part of the research process

Q33: Which of the following is a philosophical assumption of quantitative researchers

View Answer

Answer: The purpose of educational research is to explain and be able to predict relationships. The ultimate goal is the development of laws that make prediction possible

Q34: Which of the following is a possible operational definition for “motivated to learn science?”

View Answer

Answer: as measured by the “Science Interest” questionnaire

Q35: Which of the following is a price constraint

View Answer

Answer: newness of the product

Q36: Which of the following is a question of internal validity in experimental research

View Answer

Answer: Has maturation influenced the dependent variable

Q37: Which of the following is a similarity between action research and formal quantitative and qualitative research

View Answer

Answer: Systematic inquiry is utilized

Q38: Which of the following is a step in causal-comparative research

View Answer

Answer: formulating the problem by identifying and defining the particular phenomena of interest, and then considering possible causes for or consequences of these phenomena

Q39: Which of the following is a tactic that managers can use to reduce resistance to change

View Answer

Answer: All of the above

Q40: Which of the following is a theory of job satisfaction

View Answer

Answer: All of the above

Q41: Which of the following is a trade name

View Answer

Answer: Campbell Soup Company

Q42: Which of the following is an advantage of action research

View Answer

Answer: It can build up a small community of research-oriented individuals within a school It can help teachers identify problems and issues systematically

Q43: Which of the following is an advantage of coding latent content

View Answer

Answer: getting to the underlying meaning

Q44: Which of the following is an advantage of stating hypotheses

View Answer

Answer: It forces the researcher to think more deeply and specifically about the possible outcomes of a study

Q45: Which of the following is an example of a directional hypothesis

View Answer

Answer: Group instruction is more effective than lecture in the elementary classroom

Q46: Which of the following is an example of a disadvantage of searching the World Wide Web

View Answer

Answer: lack of credibility

Q47: Which of the following is an example of a nonrandom sampling method

View Answer

Answer: convenience sampling

Q48: Which of the following is an example of a null hypothesis

View Answer

Answer: Motivation is not related to achievement

Q49: Which of the following is an example of a random sampling method

View Answer

Answer: cluster random two-stage random sampling

Q50: Which of the following is an example of categorical data

View Answer

Answer: zip codes of shoppers at an appliance store

Q51: Which of the following is an example of ethical research practices

View Answer

Answer: As a student of a university, you are not required to participate in any study

Q52: Which of the following is an example of unethical practices

View Answer

Answer: If some of the results in a research study are different from the others, it is okay to delete the different ones

Q53: Which of the following is associated with being an advantage to using groups to make decisions

View Answer

Answer: All of the above

Q54: Which of the following is associated with the force-field theory

View Answer

Answer: Both—Forces for change and forces against change are always in opposition in an organizationWhen forces are evenly balanced they are in a state of inertia

Q55: Which of the following is associated with Total Quality Management

View Answer

Answer: Benchmarking and Empowerment

Q56: Which of the following is best classified as a source other than a relic

View Answer

Answer: a legal record

Q57: Which of the following is content-related evidence of validity

View Answer

Answer: Test items are at an appropriate reading level

Q58: Which of the following is definitely a statistic

View Answer

Answer: the percentage of defective units in a random sample of units produced at a manufacturing plant

Q59: Which of the following is least affected by job satisfaction

View Answer

Answer: Job performance

Q60: Which of the following is least likely to be a primary source

View Answer

Answer: a textbook

Q61: Which of the following is least likely to be researched using content analysis

View Answer

Answer: characteristics of schools for the deaf

Q62: Which of the following is most likely to be a primary source

View Answer

Answer: a miner’s letter home during the Gold Rush

Q63: Which of the following is most likely to be a secondary source

View Answer

Answer: a book about educational theory in the early 1900s

Q64: Which of the following is most likely to be the alternate forms reliability coefficient for a well-established standardized test

View Answer

Answer: 0.89

Q65: Which of the following is not a characteristic of historical research

View Answer

Answer: It relies on naturalistic observation for valid data collection

Q66: Which of the following is not a criterion for developing market segments

View Answer

Answer: product/service production costs

Q67: Which of the following is not a disadvantage of content analysis

View Answer

Answer: the researcher can delve into records and documents to get some feel for the social life of an earlier time

Q68: Which of the following is not a disadvantage of historical research

View Answer

Answer: it permits the investigation of topics and questions that can be studied in no other way

Q69: Which of the following is not a general feature that characterizes most qualitative research

View Answer

Answer: inflexible design

Q70: Which of the following is not a good research question

View Answer

Answer: Is it good to include civics courses in the high school curriculum

Q71: Which of the following is NOT a guideline in developing an effective marketing plan

View Answer

Answer: make general assumptions

Q72: Which of the following is not a longitudinal survey design

View Answer

Answer: census

Q73: Which of the following is NOT a marketing reason for new-product failure

View Answer

Answer: high demand

Q74: Which of the following is not a possible global market entry strategy

View Answer

Answer: multinational approach

Q75: Which of the following is not a potential communication problem

View Answer

Answer: Rephrasing what you hear

Q76: Which of the following is not a problem associated with decentralization

View Answer

Answer: None of these – they’re all problems—Employees may begin to pursue their own goals at the expense of the organization’s goals.B) There could be a lack of communication among functions.C)Organizational performance may suffer

Q77: Which of the following is not a professional guideline concerning the use of deception

View Answer

Answer: Deception is permitted in studies involving children with parental consent

Q78: Which of the following is NOT a profit enhancement option

View Answer

Answer: Advertising

Q79: Which of the following is not a purpose of correlational research

View Answer

Answer: to identify cultural values

Q80: Which of the following is not a reason that a researcher might do a content analysis

View Answer

Answer: to conduct an analysis that would take a very short period of time

Q81: Which of the following is not a similarity between causal-comparative and correlational research

View Answer

Answer: They permit the manipulation of variables by the researcher

Q82: Which of the following is NOT a step in a Social Audit

View Answer

Answer: Research which causes are endeared by customers.

Q83: Which of the following is NOT a step in the planning phase of the strategic marketing process

View Answer

Answer: Gathering of resources

Q84: Which of the following is NOT a strategy to reduce social loafing

View Answer

Answer: When work is performed in a group, let group members know that there is no “I” in the word “team.” In other words, contributions of the group, not the individual, are most important.

Q85: Which of the following is not a suggested method to ensure confidentiality of research data

View Answer

Answer: Share the names of the participants only with the researchers in your state

Q86: Which of the following is not a trait which leaders often possess

View Answer

Answer: Passivity

Q87: Which of the following is not a type of causal-comparative research

View Answer

Answer: exploration of factors underlying a set of variables

Q88: Which of the following is not a type of interview used in research

View Answer

Answer: unstructured

Q89: Which of the following is NOT a way in which marketers try to change consumer attitude

View Answer

Answer: Creating new consumer needs

Q90: Which of the following is not an advantage of action research

View Answer

Answer: The results are widely generalizable

Q91: Which of the following is not an advantage of closed-ended questions

View Answer

Answer: they allow more freedom in response

Q92: Which of the following is not an advantage of coding manifest content

View Answer

Answer: getting to the underlying meaning

Q93: Which of the following is not an advantage of historical research

View Answer

Answer: the validity of information is questionable

Q94: Which of the following is not an aspect of stress

View Answer

Answer: Personality

Q95: Which of the following is not an example of a random sampling method

View Answer

Answer: systematic sampling

Q96: Which of the following is NOT an example of noise

View Answer

Answer: Spectators cannot see an advertisement on a bus bench when passing vehicles block the view.

Q97: Which of the following is not an impression management tactic

View Answer

Answer: Fund-raising

Q98: Which of the following is not an intrinsic work value

View Answer

Answer: Job security

Q99: Which of the following is not associated with a time and motion study

View Answer

Answer: The degree of satisfaction an employee receives from the task at hand

Q100: Which of the following is not associated with giving good feedback

View Answer

Answer: Focuses on the sender’s personality and attitude