Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

For all the following questions, ‘*’ indicates convolution. $ indicates integral

1. Find the value of h[n]*d[n-1], d[n] being the delta function.
a) h[n-2].
b) h[n].
c) h[n-1].
d) h[n+1].

View Answer

Answer: c [Reason:] Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

2. Evaluate (exp(-at)u(t))*u(t), u(t) being the heaviside function.
a) (1-exp(at)) u(t)/a
b) (1-exp(at)) u(-t)/a
c) (1-exp(-at)) u(t)/a
d) (1+exp(-at)) u(t)/a

View Answer

Answer: c [Reason:] Use the convolution formula.

3. Find the value of h[n]*d[n-5], d[n] being the delta function.
a) h[n-2].
b) h[n-5].
c) h[n-4].
d) h[n+5].

View Answer

Answer: b [Reason:] Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

4. Evaluate (exp(-4t)u(t))*u(t), u(t) being the heaviside function.
a) (1-exp(4t)) u(t)/a
b) (1-exp(-4t)) u(t)/a
c) (1-exp(=4t)) u(t)/a
d) (1+exp(-4t)) u(t)/a

View Answer

Answer: b [Reason:] Use the convolution formula.

5. Find the value of h[n-1]*d[n-1], d[n] being the delta function.
a) h[n-2].
b) h[n].
c) h[n-1].
d) h[n+1].

View Answer

Answer: a [Reason:] Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

6. Find the convolution of x(t) = exp(2t)u(-t), and h(t) = u(t-3)
a) 0.5exp(2t-6) u(-t+3) + 0.5u(t-3)
b) 0.5exp(2t-3) u(-t+3) + 0.8u(t-3)
c) 0.5exp(2t-6) u(-t+3) + 0.5u(t-6)
d) 0.5exp(2t-6) u(-t+3) + 0.8u(t-3)

View Answer

Answer: a [Reason:] Divide it into 2 sectors and apply the convolution formula.

7. Find the value of h[n]*d[n+1], d[n] being the delta function.
a) h[n-2].
b) h[n].
c) h[n-1].
d) h[n+1].

View Answer

Answer: d [Reason:] Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

8. Find the convolution of x(t) = exp(3t)u(-t), and h(t) = u(t-3)
a) 0.33exp(2t-6) u(-t+3) + 0.5u(t-3)
b) 0.5exp(4t-3) u(-t+3) + 0.8u(t-3)
c) 0.33exp(2t-6) u(-t+3) + 0.5u(t-6)
d) 0.33exp(3t-6) u(-t+3) + 0.33u(t-3)

View Answer

Answer: d [Reason:] Divide it into 2 sectors and apply the convolution formula.

9. Find the value of d(t-34)*x(t+56), d(t) being the delta function.
a) x(t + 56)
b) x(t + 32)
c) x(t + 22)
d) x(t – 22)

View Answer

Answer: c [Reason:] Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

10. Find x(t)*u(t)
a) tx(t)
b) t2x(t)
c) $x(t2)
d) $x(t)

View Answer

Answer: d [Reason:] Apply the convolution formula. The above corollary exists for any x(t) [not impulsive].

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }