Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. While loop checks the condition and the loop keeps on running till the condition is true, it stops when the condition becomes false.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] While condition is true keep on looping.

2. What is the output of the given code?

counter = 1
while counter < 11
  puts counter
  counter = counter + 1
end

a) Prints the number from 1 to 10
b) Prints the number from 1 to 11
c) Prints the number from 2 to 10
d) Infinite loop

View Answer

Answer: a [Reason:] Counter value is initialized to 1 and it keeps on looping till the counter is less than 11.

Output:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

3. What is the output of the given code?

counter = true
while counter !=false
  puts counter
end

a) True
b) False
c) Syntax error
d) Infinite loop

View Answer

Answer: d [Reason:] Counter value is true in all cases hence true will be printed infinite times.

Output:
true
true
...Infinite loop

4. What is the output of the given code?

i = 0
while i < 5
  puts i
   i=(i+1)**2
end

a) 1 2 3 4 5
b) 0 1 4
c) 0 1
d) 1 4

View Answer

Answer: b [Reason:] (i+1)**2 means i+1 to the power of 2 and hence the loop continues till i<5.
Output:
0
1
4

5. What is the output of the given code?

a=5
b=15
while a&&b
puts a+b
end

a) 5..15
b) 20
c) Infinite loop
d) 5 15

View Answer

Answer: c [Reason:] a && b will always be true so the looping will never come to an end.

Output:
20
20
....infinite loop

6. What is the output of the given code?

a=5
b=15
while b>a
puts a*(b-a)
while a>b
  a+=1
  b-=1
end
end

a) 5..15
b) 50
c) Infinite loop
d) 5 50

View Answer

Answer: c [Reason:] b>a will always be true so the looping will never come to an end and as a>b will always be false it will never enter the other while loop.

Output:
50
50
....infinite loop

7. What is the output of the given code?

i = 3
while i > 0 do
  print i
  i -= 1
end

a) 3
b) 321
c) Infinite loop
d) 3 2 1 0

View Answer

Answer: b [Reason:] The do statement here indicates that till the while condition is true execute the instructions.

Output:
321

8. What is the output of the given code?

i = 50
while i > 25 do
  print 50/i
  i -= 1
end

a) 50..25
b) 50..1
c) Infinite loop
d) 1111111111111111111111111

View Answer

Answer: d [Reason:] The do statement here indicates that till the while condition is true execute the instructions, so here it will print all the integer values of (50/i) which will always be one.

Output:
1111111111111111111111111

9. What is the output of the given code?

a = 5
b=10
while a<b do
  puts a*b
  a+=2
  b-=2
  end

a) 5 10
b) 50 56
c) Infinite loop
d) 5 6 7 8 9 10

View Answer

Answer: b [Reason:] The do statement here indicates that till the while condition is true execute the instructions and will print a*b only till a
Output:
50
56

10. What is the output of the given code?

i = 50 
j=55
while i > 25 && j>35 do
  puts 50*j/i
  i -= 1
  j-=2
end

a) 25 35
b) 50 55
c) Infinite loop
d) 55 54 53 52 51 50 48 47 46 45

View Answer

Answer: b [Reason:] It will print integer value of (50*j)/i

Output:
55
54
53
52
51
50
48
47
46
45

11. What is the output of the given code?

i = 50 
j=55
while i > 25 && i*j<100 do
  puts (50*j)/i
  i -= 1
  j-=2
end

a) 25 35
b) No output
c) Infinite loop
d) 55 54 53 52 51 50 48 47 46 45

View Answer

Answer: b [Reason:] The while condition is never true so no output.

Output:
nil

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com