Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The purpose of backup is:
a) To restore a computer to an operational state following a disaster
b) To restore small numbers of files after they have been accidentally deleted
c) Is to free space in the primary storage
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a, b

2. Backup of the source data can be created
a) On the same device
b) On another device
c) At some other location
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

3. Which of the following backup technique is most space efficient?
a) Full backup
b) Incremental backup
c) Differential backup
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b

4. Which of the following statements are true?
a) Data can be recovered fastest in online backup
b) Tape library is an example of nearline storage
c) Data recovery can take hours for offline backup
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

5. Which of the following qualifies as best DR (Disaster Recovery) site?
a) DR site in the same campus
b) DR site in the same city
c) DR site in the same country
d) DR site in a different country

View Answer

Answer: d

6. Which of the following techniques can be used for optimizing backed up data space?
a) Encryption
b) Compression
c) Authentication
d) Deduplication

View Answer

Answer: b, d

7. To decide on a backup strategy for your organization, which of the following should you consider?
a) RPO (Recovery Point Objective)
b) RTO (Recovery Time Objective)
c) Both RPO & RTO
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

8. Which of the following can be used for reducing recovery time?
a) Automatic failover
b) By taking backup on a faster device
c) Taking multiple backups – one in same location, another at different location
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

9. Which of the following is false?
a) The more important the data, the greater the need for backing it up
b) A backup is as useful as its associated restore strategy
c) Storing the backup copy near to its original site is best strategy
d) Automated backup and scheduling is preferred over manual operations

View Answer

Answer: c

10. Which of the following is Backup software?
a) Amanda
b) Bacula
c) IBM Tivoli Storage Manager
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d