Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which command is used to view NFS shared directories?
a) share
b) shareall
c) sharetab
d) dfshares

View Answer

Answer: d

2. Which file would you edit to mount an NFS filesystem at system boot time?
a) /etc/fstab
b) /etc/dfs/dfstab
c) /etc/vfstab
d) /etc/nfstab

View Answer

Answer: a

3. Which command would mount the directory utilities from the server named aidlo on the local mount point /opt/sf
a) mount -f nfs /sf:aidlo /opt/sf
b) mount -F nfs aidlo:/sf /opt/sf
c) mount -F nfs aidlo:/opt/sf /sf
d) mount /opt/sf aidlo:/sf

View Answer

Answer: b

4. CIFS runs over the following protocols:
a) TCP/IP
b) FTP
c) SNMP
d) DNS

View Answer

Answer: a

5. CIFS doesn’t support the following
a) Oplocks
b) Batch command
c) Unicode support
d) Stateless

View Answer

Answer: d

6. CIFS is used in the following OS
a) Windows
b) Unix
c) Netware
d) All the mentioned

View Answer

Answer: d

7. CIFS was originally derived from
a) PCB
b) NTFS
c) SMB
d) NIS

View Answer

Answer: c

8. CIFS authentication is done by
a) Kerberos
b) NTLM
c) LDAP
d) Both a & b

View Answer

Answer: d

9. SMB was originally developed by
a) IBM
b) Microsoft
c) 3COM
d) Intel

View Answer

Answer: a

10. RPC is used for
a) transporting data over the network
b) executing program on different computer
c) reporting process control
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b