Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Stability refers to adjustment in behaviour of weights during learning?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Stability refers to equilibrium behaviour of activation state.

2. Convergence refers to equilibrium behaviour of activation state?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Convergence refers to adjustment in behaviour of weights during learning.

3. What leads to minimization of error between the desired & actual outputs?
a) stability
b) convergence
c) either stability or convergence
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Convergence is responsible for minimization of error between the desired & actual outputs.

4. Stability is minimization of error between the desired & actual outputs?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Convergence is minimization of error between the desired & actual outputs.

5. How many trajectories may terminate at same equilibrium state?
a) 1
c) 2
c) many
d) none

View Answer

Answer: c [Reason:] There may be several trajectories that may settle to same equilibrium state.

6. If weights are not symmetric i.e cik =! cki, then what happens?
a) network may exhibit periodic oscillations of states
b) no oscillations as it doesn’t depend on it
c) system is stable
d) system in practical equilibrium

View Answer

Answer: a [Reason:] At this situation system exhibits some unwanted oscillations.

7. Is pattern storage possible if system has chaotic stability?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Pattern storage is possible if any network exhibits either fixed point, oscillatory, chaotic stability.

8. If states of system experience basins of attraction, then system may achieve what kind of stability?
a) fixed point stability
b) oscillatory stability
c) chaotic stability
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Basins of attraction is a property of chaotic stability.

9. What is an objective of a learning law?
a) to capture pattern information in training set data
b) to modify weights so as to achieve output close to desired output
c) it should lead to convergence of system or its weights
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These all are some objectives of learning laws.

10. A network will be useful only if, it leads to equilibrium state at which there is no change of state?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Its the basic condition for stability.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com