Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Can all hard problems be handled by a multilayer feedforward neural network, with nonlinear units?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Multilayer perceptrons can deal with all hard problems.

2. What is a mapping problem?
a) when no restrictions such as linear separability is placed on the set of input – output pattern pairs
b) when there may be restrictions such as linear separability placed on input – output patterns
c) when there are restriction but other than linear separability
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Its a more general case of classification problem.

3. Can mapping problem be a more general case of pattern classification problem?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Since no restrictions such as linear separability is placed on the set of input – output pattern pairs, mapping problem becomes a more general case of pattern classification problem.

4. What is the objective of pattern mapping problem?
a) to capture weights for a link
b) to capture inputs
c) to capture feedbacks
d) to capture implied function

View Answer

Answer: d [Reason:] The objective of pattern mapping problem is to capture implied function.

5. To provide generalization capability to a network, what should be done?
a) all units should be linear
b) all units should be non – linear
c) except input layer, all units in other layers should be non – linear
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] To provide generalization capability to a network, except input layer, all units in other layers should be non – linear.

6. What is the objective of pattern mapping problem?
a) to capture implied function
b) to capture system characteristics from observed data
c) both to implied function and system characteristics
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The implied fuction is all about system characteristics.

7. Does an approximate system produce strictly an interpolated output?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] An approximate system doesn’t produce strictly an interpolated output.

8. The nature of mapping problem decides?
a) number of units in second layer
b) number of units in third layer
c) overall number of units in hidden layers
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The nature of mapping problem decides overall number of units in hidden layers.

9. How is hard learning problem solved?
a) using nonlinear differentiable output function for output layers
b) using nonlinear differentiable output function for hidden layers
c) using nonlinear differentiable output function for output and hidden layers
d) it cannot be solved

View Answer

Answer: c [Reason:] Hard learning problem is solved by using nonlinear differentiable output function for output and hidden layers.

10. The number of units in hidden layers depends on?
a) the number of inputs
b) the number of outputs
c) both the number of inputs and outputs
d) the overall characteristics of the mapping problem

View Answer

Answer: d [Reason:] The number of units in hidden layers depends on the overall characteristics of the mapping problem.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com