Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Feedforward networks are used for?
a) pattern mapping
b) pattern association
c) pattern classification
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Feedforward networks are used for pattern mapping, pattern association, pattern classification.

2. Feedback networks are used for?
a) autoassociation
b) pattern storage
c) both autoassociation & pattern storage
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Feedback networks are used for autoassociation, pattern storage.

3. The simplest combination network is called competitive learning network?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] The most basic example of of combination of feedforward & feedback network is competitive learning net.

4. Competitive learning net is used for?
a) pattern grouping
b) pattern storage
c) pattern grouping or storage
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Competitive learning net is used for pattern grouping.

5. Feedback connection strength are usually ?
a) fixed
b) variable
c) both fixed or variable type
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Feedback connection strength are usually fixed & linear to reduce complexity.

6. Feedforward network are used for pattern storage?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Feedforward network are used for pattern mapping, pattern association, pattern classification.

7. If some of output patterns in pattern association problem are identical then problem shifts to?
a) pattern storage problem
b) pattern classification problem
c) pattern mapping problem
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Because then number of distinct output can be viewed as class labels.

8. The network for pattern mapping is expected to perform?
a) pattern storage
b) pattern classification
c) genaralization
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The network for pattern mapping is expected to perform genaralization.

9. In case of autoassociation by feedback nets in pattern recognition task, what is the behaviour expected?
a) accretive
b) interpolative
c) can be either accretive or interpolative
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] When a noisy pattern is given , network retrieves a noisy pattern.

10. In case of pattern by feedback nets in pattern recognition task, what is the behaviour expected?
a) accretive
b) interpolative
c) can be either accretive or interpolative
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:]Accretive behaviour is exhibited in case of pattern storage problem.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com