Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Lyapunov function is vector in nature?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Lyapunov function is scalar in nature.

2. What’s the role of lyaopunov fuction?
a) to determine stability
b) to determine convergence
c) both stability & convergence
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] lyapunov is an energy function.

3. Did existence of lyapunov function is necessary for stability?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] It is sufficient but not necessary condition.

4. V(x) is said to be lyapunov function if?
a) v(x) >=0
b) v(x) <=0
c) v(x) =0
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] It is the condition for existence for lyapunov function.

5. What does cohen grossberg theorem?
a) shows the stability of fixed weight autoassociative networks
b) shows the stability of adaptive autoaassociative networks
c) shows the stability of adaptive heteroassociative networks
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Cohen grossberg theorem shows the stability of fixed weight autoassociative networks.

6. What does cohen grossberg kosko theorem?
a) shows the stability of fixed weight autoassociative networks
b) shows the stability of adaptive autoaassociative networks
c) shows the stability of adaptive heteroassociative networks
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Cohen grossberg kosko shows the stability of adaptive autoaassociative networks.

7. What does 3rd theorem that describe the stability of a set of nonlinear dynamical systems?
a) shows the stability of fixed weight autoassociative networks
b) shows the stability of adaptive autoaassociative networks
c) shows the stability of adaptive heteroassociative networks
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] 3rd theorem of nonlinear dynamical systems, shows the stability of adaptive heteroassociative networks.

8. What happens during recall in neural networks?
a) weight changes are suppressed
b) input to the network determines the output activation
c) both process has to happen
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Follows from basic definition of Recall in a network.

9. Can a neural network learn & recall at the same time?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] It was later proved by kosko in 1988.

10. In nearest neighbour case, the stored pattern closest to input pattern is recalled, where does it occurs?
a) feedback pattern classification
b) feedforward pattern classification
c) can be feedback or feedforward
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] It is a case of feedforward networks.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com