Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which is a simplest pattern recognition task in a feedback network?
a) heteroassociation
b) autoassociation
c) can be hetero or autoassociation, depends on situation
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Autoassociation is the simplest pattern recognition task.

2. In a linear autoassociative network, if input is noisy than output will be noisy?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Linear autoassociative network gives out, what is given to it as input.

3. Does linear autoassociative network have any practical use?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Since if input is noisy then output will aslo be noisy, hence no practical use.

4. What can be done by using non – linear output function for each processing unit in a feedback network?
a) pattern classification
b) recall
c) pattern storage
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] By using non – linear output function for each processing unit, a feedback network can be used for pattern storage.

5. When are stable states reached in energy landscapes, that can be used to store input patterns?
a) mean of peaks and valleys
b) maxima
c) minima
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Energy minima corresponds to stable states that can be used to store input patterns.

6. The number of patterns that can be stored in a given network depends on?
a) number of units
b) strength of connecting links
c) both number of units and strength of connecting links
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The number of patterns that can be stored in a given network depends on number of units and strength of connecting links.

7. What happens when number of available energy minima be less than number of patterns to be stored?
a) pattern storage is not possible in that case
b) pattern storage can be easily done
c) pattern storage problem becomes hard problem for the network
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Pattern storage problem becomes hard problem, when number of energy minima i.e stable states are less.

8. What happens when number of available energy minima be more than number of patterns to be stored?
a) no effect
b) pattern storage is not possible in that case
c) error in recall
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Due to additional false minima, there is error in recall.

9. How hard problem can be solved?
a) by providing additional units in a feedback network
b) nothing can be done
c) by removing units in hidden layer
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Hard problem can be solved by providing additional units in a feedback network.

10. Why there is error in recall, when number of energy minima is more the required number of patterns to be stored?
a) due to noise
b) due to additional false maxima
c) due to additional false minima
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Due to additional false minima, there is error in recall.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }