Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: ___means redesigning jobs in a way that increases the opportunities for the worker to experience feelings of responsibility, achievement, growth, and recognition

View Answer

Answer: Job enrichment

Q2: ___means resorting to a neutral third party who is skilled in conciliating the two parties’ interests

View Answer

Answer: Mediation

Q3: ___means systematically moving workers from one job to another

View Answer

Answer: Job rotation

Q4: ___means that services cannot be seen, tasted, felt, heard, or smelled before they are bought

View Answer

Answer: Service intangibility

Q5: ___means that services cannot be separated from their providers, whether the providers are people or machines

View Answer

Answer: Service inseparability

Q6: ___means that the company or site offers to transact or facilitate the selling of products or services online

View Answer

Answer: E-commerce

Q7: ___means that the participant’s identity, although known to the researcher, is not revealed to anyone outside of the researcher and his or her staff

View Answer

Answer: Confidentiality

Q8: ___means that the service firm must effectively train and motivate its customer-contact employees and supporting service people to work as a team to provide customer satisfaction

View Answer

Answer: Internal marketing

Q9: ___means to process of providing and making available to an employee, a planned, prepared and coordinated programme which will improve individual and organizational goals

View Answer

Answer: Training

Q10: ___method of management development programme was developed at Harvard Business school and incident method was developed at___

View Answer

Answer: Case study

Q11: ___must be measured regularly to identify variances from the plan

View Answer

Answer: Project performance

Q12: ___must often take time off from work to attend training classes

View Answer

Answer: both (a) and (b)—s/b—Both—a. Workers b. Managers

Q13: ___occur(s) when a company introduces additional items in a given product category under the same brand name, such as new flavors, forms, colors, ingredients, or package sizes

View Answer

Answer: Line extensions

Q14: ___occurs when a company intentionally uses services as the stage, and goods as the props, to engage individual customers in a way that creates a memorable event

View Answer

Answer: Experience

Q15: ___occurs when a single firm uses two or more marketing channels to reach one or more customer segments

View Answer

Answer: Multichannel marketing

Q16: ___occurs when channel members are brought together to advance the goals of the channel, as opposed to their own potentially incompatible goals

View Answer

Answer: Channel coordination

Q17: ___occurs when two established brand names of different companies are used on the same product

View Answer

Answer: Co-branding

Q18: ___offer(s) a way to establish different features and appeal to different buying motives. It also allows a company to lock up more reseller shelf space. Or the company may want to protect its major brand by setting up flanker or fighter brands

View Answer

Answer: Multibrands

Q19: ___offers the opportunity to buy direct from the supplier with reduced costs and shorter cycle

View Answer

Answer: Disintermediation

Q20: ___organization try to segment their customers based on what product the customer purchased

View Answer

Answer: Product-centered

Q21: ___plays a significant role in under developed countries, as it is a multiplier of activities

View Answer

Answer: Marketing

Q22: ___probability is the proportion of times that an event will occur, assuming that all outcomes in a sample space are equally likely to occur

View Answer

Answer: Classical

Q23: ___products are offered in multinational and regional markets

View Answer

Answer: International

Q24: ___recognizes that a project or phase should begin and commits the organization to do so

View Answer

Answer: Solicitation process

Q25: ___refers to all forms of pay or rewards going to employees and arising from their employment

View Answer

Answer: Employee compensation

Q26: ___refers to an organized way of continually gathering, accessing, and analyzing information that marketing managers need to make ongoing decisions

View Answer

Answer: Marketing information system

Q27: ___refers to broadening the responsibilities of the company’s jobs, and encouraging employees not to limit themselves to what’s on their job descriptions

View Answer

Answer: De jobbing

Q28: ___refers to how well the particular sample of behaviors used to measure a characteristic reflects the entire domain of behaviors that constitutes that characteristic

View Answer

Answer: Content validity evidence

Q29: ___refers to physical or mental changes that may occur within individuals over time, such as aging, learning, boredom, hunger, and fatigue

View Answer

Answer: Maturation

Q30: ___refers to the fact that repeat and particularly committed customers tend to buy the brand consistently rather than waiting for a sale or continually negotiating price

View Answer

Answer: Price premium

Q31: ___refers to the influence of a single independent variable

View Answer

Answer: Main effect

Q32: ___refers to the ownership employees build up in their pension plan should their employment be terminated before retirement

View Answer

Answer: Vesting

Q33: ___refers to the procedures that develop and analyze new information about a market

View Answer

Answer: Marketing research

Q34: ___requires sellers to provide detailed nutritional information on food products, and recent sweeping acts by the Food and Drug Administration regulate the use of health-related terms such as low-fat, light, and high fiber

View Answer

Answer: The Nutritional Labeling and Educational Act of 1990

Q35: ___research accounts for about 40 percent of marketing research spending

View Answer

Answer: Syndicated

Q36: ___research occurs when the researcher manipulates the independent variable

View Answer

Answer: experimental research

Q37: ___results because no two customers are precisely alike, each will have unique demands or experience the service in a unique way

View Answer

Answer: Heterogeneity

Q38: ___results if you fail to reject the null hypothesis when the null hypothesis is actually false

View Answer

Answer: Type II error

Q39: ___serves as an excellent training ground for future senior executives in most organizations

View Answer

Answer: Project management

Q40: ___sets the floor for the price that the company can charge for its product

View Answer

Answer: Demand

Q41: ___sometimes, called risk symptoms or warning signs, are indications that a risk has occurred or is about to occur

View Answer

Answer: Triggers

Q42: ___tests focus on information acquired through the informal learning that goes on in life

View Answer

Answer: Aptitude

Q43: ___tests have proven to be particularly good predictors for jobs that require

View Answer

Answer: Intelligence

Q44: ___tests the trainees to determine whether they learned principles, skills, and facts

View Answer

Answer: Learning

Q45: ___thus reflects managerial choices and directions among alternatives and provides the answer of how to achieve the targeted results in the light of organization’s mission and prospects

View Answer

Answer: A strategy

Q46: ___training is a method in which trainees learn on actual or simulated equipment but are trained away from the job

View Answer

Answer: Vestibule

Q47: ___utilizes qualitative and quantitative analysis procedures to help marketing managers make more informed decisions

View Answer

Answer: Marketing research

Q48: Ogives for more than type and less than type distribution intersect at

View Answer

Answer: Median