Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following statements concerning contract type is correct

View Answer

Answer: Lump sum contracts offer sellers the greatest profit potential

Q2: Which of the following statements concerning cross-cultural differences is true

View Answer

Answer: There is no one “best way” for project organization

Q3: Which of the following statements concerning secondary data is correct

View Answer

Answer: Secondary data was originally collected for some other purpose

Q4: Which of the following statements describes a key difference between advertising and publicity

View Answer

Answer: Advertising is usually directly paid, and publicity is usually indirectly paid

Q5: Which of the following statements describes a taxonomy

View Answer

Answer: A browsable hierarchy

Q6: Which of the following statements describes Texonomy

View Answer

Answer: A browsable hierarchy

Q7: Which of the following statements describes the relationship between project phases and the project life cycle

View Answer

Answer: Collectively, the project phases are known as the project life cycle

Q8: Which of the following statements do you agree with

View Answer

Answer: ICT should enable knowledge management strategy rather than drive it

Q9: Which of the following statements do you agree with relating to knowledge audits

View Answer

Answer: Information and knowledge audits are complementary processes

Q10: Which of the following statements gives the Technical definition of Project Planning

View Answer

Answer: To cover area of government legislation and regulation related to “use of resources”

Q11: Which of the following statements is false? There are well-established and proven links between training, organizational productivity, and profit

View Answer

Answer: Training is normally a key aspect of high commitment management strategies

Q12: Which of the following statements is not accurate

View Answer

Answer: In a high-context country like Canada, businesspeople typically enjoy confrontation and debate

Q13: Which of the following statements is NOT true regarding corporate strategies

View Answer

Answer: They are concerned with how the organization is going to compete in a specific business or industry

Q14: Which of the following statements is true concerning Scope Definition

View Answer

Answer: The Work Breakdown Structure is a principle output and should be broken down to a level which allows sufficient accuracy in planning

Q15: Which of the following statements is true of a theory

View Answer

Answer: it most simply means “explanation”b. it answers the “how” and “why” questionsc. it can be a well developed explanatory system—all of these are correct

Q16: Which of the following statements is true regarding counterfactual thinking

View Answer

Answer: Marketers always try to reduce the likelihood that consumer think this way

Q17: Which of the following statements is True regarding the last step in the marketing research process solving the problem

View Answer

Answer: all of these. —s/b—all of these—A. In this step, managers use the research results to make decisions. B. Research needs to have action implications to have value. C. Managers should be able to apply the research findings to marketing strategy planning. D.Research that does not provide information that is useful for decision-making is a waste of time and money. E. all of these

Q18: Which of the following statements refer to a ‘regulated’ approach to training and development

View Answer

Answer: A belief that left to them, organizations will only invest in short-term, low-level training

Q19: Which of the following statements refer to a voluntarist approach to training and development

View Answer

Answer: Market pressures ensure that firms invest in training

Q20: Which of the following statements regarding the Production Order Quantity model is true

View Answer

Answer: It relaxes the assumption that all the order quantity is received at one time

Q21: Which of the following statements relating to Assumptions is inaccurate

View Answer

Answer: They limit the project team’s options

Q22: Which of the following statements sounds like a null hypothesis

View Answer

Answer: There is no difference between male and female incomes in the population

Q23: Which of the following steps is not part of the planning process for routine messages

View Answer

Answer: Open with a “hook” to capture the reader’s interest

Q24: Which of the following steps will most likely NOT help employers protect themselves against charges of negligent training

View Answer

Answer: paying employees for their training time

Q25: Which of the following strategy options will use data from the knowledge audit to develop employee profiles

View Answer

Answer: Expertise database

Q26: Which of the following symbols represents a population parameter

View Answer

Answer: s

Q27: Which of the following system typically a part of a company’s customer relationship management system that automatically records all the stages in a sales process

View Answer

Answer: Sales Force Automation (SFA)

Q28: Which of the following techniques accounts for path convergence and generally estimates project durations more accurately

View Answer

Answer: Schedule simulation

Q29: Which of the following techniques are not connected with human resource planning

View Answer

Answer: Management of change

Q30: Which of the following techniques uses a weighted average duration estimate to calculate activity durations

View Answer

Answer: PERT

Q31: Which of the following techniques yields a simple random sample

View Answer

Answer: Numbering all the elements of a sampling frame and then using a random number table to pick cases from the table

Q32: Which of the following term best represents the individuals who have interests in an Organisation and are influenced by it

View Answer

Answer: Stakeholders

Q33: Which of the following term is used to describe the process of helping a new employee to settle quickly in to their job so they become efficient and productive workers

View Answer

Answer: Induction

Q34: Which of the following term is used to identify, “what the job holder does”? “how it is done”? and “why it is done”

View Answer

Answer: Job description

Q35: Which of the following terms best describes an interaction effect

View Answer

Answer: The effect of one independent variable (on a DV) depends on the level of another independent variable

Q36: Which of the following terms best describes data that were originally collected at an earlier time by a different person for a different purpose

View Answer

Answer: Secondary data

Q37: Which of the following terms describes the ability to generalize from the sample of individuals on which a study was conducted to the larger target population of individuals and across different subpopulations within the larger target population

View Answer

Answer: Population validity

Q38: Which of the following terms is a sequencing effect that occurs from the order in which the treatment conditions are administered

View Answer

Answer: Order effect

Q39: Which of the following terms is a strategy where the researcher actively engages in critical self-reflection about his or her potential biases and predispositions

View Answer

Answer: Reflexivity

Q40: Which of the following terms refers to a procedure for providing new employees with basic background information about the firm

View Answer

Answer: orientation

Q41: Which of the following terms refers to a section of an employer’s Web site that provides employees with online access to job-related training courses

View Answer

Answer: learning portal

Q42: Which of the following terms refers to a set of instructions, diagrams, or similar methods available at the job site to guide the worker

View Answer

Answer: job aid

Q43: Which of the following terms refers to a statistical method that can be used to statistically equate groups on a pretest or some other variable

View Answer

Answer: Analysis of covariance

Q44: Which of the following terms refers to a teaching method that uses special collaboration software to enable multiple remote learners to participate in live audio and visual discussions via a PC or laptop

View Answer

Answer: virtual classroom

Q45: Which of the following terms refers to computer-based training systems that adjust to meet each trainee’s specific learning needs

View Answer

Answer: intelligent tutoring systems

Q46: Which of the following terms refers to formal methods for testing the effectiveness of a training program

View Answer

Answer: controlled experimentation

Q47: Which of the following terms refers to helping new employees appreciate the values and culture of a firm

View Answer

Answer: onboarding

Q48: Which of the following terms refers to studying a firm’s past employment needs over a period of years to predict future needs

View Answer

Answer: trend analysis

Q49: Which of the following terms refers to the background investigations, tests, and physical exams that firms use to identify viable candidates for a job

View Answer

Answer: selection tools

Q50: Which of the following terms refers to the use of nontraditional recruitment sources

View Answer

Answer: alternative staffing

Q51: Which of the following test indicates the person’s inclination towards a particular occupation that provides satisfaction to that individual

View Answer

Answer: Vocational interest test

Q52: Which of the following tests are used to test for normality

View Answer

Answer: A Chi-Square test and a Lilliefors test

Q53: Which of the following tips for conducting a mock interview is bad advice

View Answer

Answer: Practise sitting in an attentive position, rarely using hand gestures

Q54: Which of the following Tools and Techniques are part of Risk Management Planning

View Answer

Answer: Risk planning meetings

Q55: Which of the following topics is usually not included in the “Introduction” section of a formal report

View Answer

Answer: Synopsis

Q56: Which of the following training methods is most frequently used by employers

View Answer

Answer: on-the-job training

Q57: Which of the following training methods is the most familiar

View Answer

Answer: on-the-job training

Q58: Which of the following traits should salespeople have

View Answer

Answer: all of these.—a. Honesty. b. Patience. c. Responsiveness

Q59: Which of the following types of activities is more closely associated with projects rather than processes

View Answer

Answer: an activity that establishes its own work rules

Q60: Which of the following types of information can be collected via a job analysis

View Answer

Answer: All of these—a. work activities b. human behaviors c. performance standards d. job context

Q61: Which of the following types of interviews is not likely to be held on campus by a recruiter

View Answer

Answer: All of these are likely not to be held on campus by the recruiter—Screening interviewSelection interviewVideo interview

Q62: Which of the following types of margin and line justification are easiest to read

View Answer

Answer: Flush left with a ragged right margin

Q63: Which of the following types of questions should not be asked on an interview

View Answer

Answer: biased questions loaded questions

Q64: Which of the following types of reliability refers to the consistency of test scores over time

View Answer

Answer: Test-retest reliability

Q65: Which of the following types of sampling involves the researcher determining the appropriate sample sizes for the groups identified as important, and then taking convenience samples from those groups

View Answer

Answer: Quota sampling

Q66: Which of the following variables is considered by computer-calculated readability formulas

View Answer

Answer: Number of syllables

Q67: Which of the following ways contribute towards improving quality of work life

View Answer

Answer: All of these—a. Quality circles b. Management by objectives c. Suggestion system

Q68: Which of the following will give a more “accurate” representation of the population from which a sample has been taken

View Answer

Answer: A large sample based on simple random sampling

Q69: Which of the following will help you learn to communicate across cultures

View Answer

Answer: All of these are true—Learn about the cultures in which you plan to do business Learn general intercultural communication skillsLearn how to handle both written and oral communication

Q70: Which of the following will influence the method of recruitment and selection used by a company

View Answer

Answer: The size of the organization

Q71: Which of the following will most likely improve the effectiveness of a lecture presented for training purposes

View Answer

Answer: watching the audience’s body language

Q72: Which of the following will most likely occur during the third step of the training process

View Answer

Answer: training employees with an online program

Q73: Which of the following will not help overcome ethnocentrism

View Answer

Answer: Learn the language of the other culture

Q74: Which of the following work behaviors is considered “generic” or important to all jobs

View Answer

Answer: industriousness

Q75: Which of the following would a macroeconomist consider as investment

View Answer

Answer: Charlie builds a new coffee shop

Q76: Which of the following would be a source of primary data

View Answer

Answer: Market tests

Q77: Which of the following would be included as investment in the GDP accounts

View Answer

Answer: a firm increases its capital stock

Q78: Which of the following would be the best illustration of a pure service

View Answer

Answer: a doctor’s exam

Q79: Which of the following would be the best name for a use case

View Answer

Answer: withdraw money

Q80: Which of the following would be the best option for a business that needs to attract local applicants for hourly jobs

View Answer

Answer: walk-ins

Q81: Which of the following would both make the interest rate on a bond higher than otherwise

View Answer

Answer: the interest it pays is taxed and it is long term

Q82: Which of the following would fit the definition of statistical independence of events A and B

View Answer

Answer: P(A B) = P(A)

Q83: Which of the following would generally require the largest sample size

View Answer

Answer: Cluster sampling

Q84: Which of the following would likely be the least effective method of recruiting internal job candidates

View Answer

Answer: Advertising in national newspapers and journals

Q85: Which of the following would likely make the interest rate on a bond higher than otherwise

View Answer

Answer: both high credit risk and a long term

Q86: Which of the following would necessarily create a surplus at the original equilibrium interest rate in the loanable funds market

View Answer

Answer: an increase in the supply of or a decrease in the demand for loanable funds

Q87: Which of the following would necessarily increase the equilibrium interest rate

View Answer

Answer: The demand for loanable funds shifts right and the supply of loanable funds shifts left

Q88: Which of the following would NOT appear on a Cost of Goods Manufactured statement

View Answer

Answer: Finished goods inventory

Q89: Which of the following would not be a result of replacing the income tax with a consumption tax so that interest income was no longer taxed

View Answer

Answer: Investment would decrease

Q90: Which of the following would NOT be a source of primary data

View Answer

Answer: The Wall Street Journal

Q91: Which of the following would not be an operations activity in a fast-food restaurant

View Answer

Answer: Advertising new salad dishes

Q92: Which of the following would not be considered a barrier to entry

View Answer

Answer: High innovation

Q93: Which of the following would not form part of a flexible reward package

View Answer

Answer: Performance-related pay

Q94: Which of the following would not generally be a motive for a firm to hold inventories

View Answer

Answer: to minimize holding costs

Q95: Which of the following would shift the demand for loanable funds to the right

View Answer

Answer: Congress and the president pass an investment tax credit

Q96: Which of the following would usually require the smallest sample size because of its efficiency

View Answer

Answer: Simple random sampling

Q97: Which of the followings BEST describes a brand image

View Answer

Answer: The perception of your product or your brand by the consumer

Q98: Which of the processes includes all activities of the performing organization that determines policies and responsibilities of a project

View Answer

Answer: Project quality management

Q99: Which of the project management charts is most effective when you want to study the relationships between tasks

View Answer

Answer: PERT chart

Q100: Which of the protocols not used in Internet

View Answer

Answer: HTTPB. DHCPC. DNS—None of the above