Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following is not a web server?
a) Apache tomcat
b) BlueGriffon
c) Jetty
d) Tornado

View Answer

Answer: b [Reason:] BlueGriffon is an IDE.

2. State true or false. Tomcat is an open source web server that provides a servlet container allowing you to run Java code.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The answer is self explanatory.

3. LightTPD is not used by
a) You Tube
b) Wikipedia
c) Meebo
d) LocalHost

View Answer

Answer: d [Reason:] LighTPD is an open source web server, designed and optimized for high performance environments.

4.Which of the following is not a prepackaged server stack?
a) WAMP
b) XAAMP
c) MAMP
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] XAMPP is prepackaged stack.

5. Which of the following is not a channel of mozilla?
a) Firefox
b) Firefox alpha
c) Firefox Beta
d) Firefox Aurora

View Answer

Answer: b [Reason:] The answer is self explanatory.

6.State true or false. Google Chrome has its own task manager, which allows you to view and manage your memory and CPU usage”
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The answer is self explanatory.

7. Which of the following are automatically loaded and operates as a part of browser?
a) Add-ons
b) Plug-ins
c) Utilities
d) Widgets

View Answer

Answer: b [Reason:] Plugin programs are automatically loaded and operates as a part of browser..

8. Which of the following allows user to view a webpage?
a) Operating System
b) Website
c) Interpreter
d) Internet Browser

View Answer

Answer: d [Reason:] The answer is self explanatory.

9. What is DOM?
a) Hierarchy of objects in ASP.NET
b) Application programming interface
c) Convention for representing and interacting with objects in html documents
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The Document Object Model (DOM) is a cross-platform and language-independent convention for representing and interacting with objects in HTML, XHTML, and XML documents.

10.

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8"> is used to

a) make web page compatible only with IE8
b) mimic behaviour of IE8
c) make web page incompatible only with IE8
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] It provides fallback for IE8.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }