Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following element represents a thematic break rather than a horizontal rule, though that is the likely representation?

a) <dd>
b) <dt>
c) <hr>
d) <menu>

View Answer

Answer: c [Reason:] The hr tag defines a thematic break in an HTML page (e.g. a shift of topic).

2. Which of the following element was redefined to represent user interface menus, including context menus?

a) <ul>
b) <dt>
c) <hr>
d) <menu>

View Answer

Answer: d [Reason:] The menu tag is used for context menus, toolbars and for listing form controls and commands.

3. Which of the following HTML 4 attributes is removed in HTML5?
a) text
b) rules
c) link
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] All the mentioned attributes are deprecated in HTML5.

4. Which of the following element is removed by HTML5?
a) vlink
b) dir
c) marginwidth
d) compact

View Answer

Answer: b [Reason:] dir is rarely used, and provides similar functionality to unordered lists.

5. Which of the following is not a newly added element in HTML5?
a) article
b) audio
c) nav
d) frameset

View Answer

Answer: d [Reason:] frameset is usability concerns.

6. ____________ defines the accelerator key to be used for keyboard access to an element.
a) data-X
b) accesskey
c) rp
d) command

View Answer

Answer: b [Reason:] The accesskey attribute specifies a shortcut key to activate/focus an element.

7. Which of the following element represents the header of a section or the document and contains a label or other heading information for the related content?
a) data-X
b) header
c) mark
d) meter

View Answer

Answer: b [Reason:] The header element represents a container for introductory content or a set of navigational links.

8. Which of the following element sets is an item of microdata?
a) itemscope
b) itemref
c) itemtype
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The itemscope attribute is a boolean attribute. An element with the itemscope attribute specified creates a new item, a group of name-value pairs.

9. _____________ defines a group of content that should be used as a figure and may be labeled by a legend element.
a) figure
b) details
c) output
d) aside

View Answer

Answer: a [Reason:] The figure tag specifies self-contained content, like illustrations, diagrams, photos, code listings, etc.