Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following defines a part of text that might be formatted in a different direction from other text?

a) <details>
b) <aside>
c) <bdi>
d) <article>

View Answer

Answer: c [Reason:] This element is useful when embedding user-generated content with an unknown directional.

2. Which of the following defines a caption for a figure element?

a) <figcaption>
b) <dialog>
c) <caption>
d) <figure>

View Answer

Answer: a [Reason:] The figcaption element can be placed as the first or last child of the figure element.

3. Which of the following defines a command/menu item that the user can invoke from a popup menu?

a) <menuitem> 
b) <menu> 
c) <nav>
d) <class>

View Answer

Answer: a [Reason:] The menuitem tag is new in HTML5 and as of now is only supported in Firefox 8+ versions.

4. Which of the following tag defines the progress of a task?

a) <meter>
b) <progress>
c) <gauge>
d) <wbr>

View Answer

Answer: b [Reason:] Use the progress tag in conjunction with JavaScript to display the progress of a task.

5. Which of the following defines the result of a calculation?

a) <output>
b) <keygen>
c) <datalist>
d) <datalist>

View Answer

Answer: a [Reason:] The output tag represents the result of a calculation (like one performed by a script).

6. Which of the following defines graphic drawing using JavaScript?

a) <class>
b) <canvas>
c) <graphics>
d) <draw>

View Answer

Answer: b [Reason:] The canvas tag is only a container for graphics, you must use a script to actually draw the graphics.

7. Which of the following elements in HTML5 defines video or movie content?

a) <media>
b) <video>
c) <movie>
d) <audio>

View Answer

Answer: b [Reason:] Before HTML5, videos could only be played with a plug-in (like flash). The HTML5 video element specifies a standard way to embed a video in a web page.

8. Which of the following defines some content aside from the content it is placed in (like a sidebar)?

a) <aside> 
b) <header>
c) <sidebar>
d) <nav>

View Answer

Answer: a [Reason:] The aside content should be related to the surrounding content.

9. Which of the following defines a visible heading for a details element?

a) <brief>
b) <summary>
c) <mark>
d) <main>

View Answer

Answer: b [Reason:] The summary tag defines a visible heading for the details element. The heading can be clicked to view/hide the details.

10. Which of the following defines additional details that the user can view or hide?

a) <details>
b) <article>
c) <aside>
d) <figure>

View Answer

Answer: a [Reason:] The details tag can be used to create an interactive widget that the user can open and close. Any sort of content can be put inside the details tag.
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }