Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Online MCQ Assignment Answer

QN1: Complete the quotation: “It is a truth universally acknowledged that a single man in possession of a good fortune must be in want of a ___.”

a. house

b. title

c. wife

d. dog

View Answer

Answer: c. wife

QN2: The Bennet family lives in the village of

a. Pemberley

b. Longbourn

c. Rosings

d. London

View Answer

Answer: b. Longbourn

QN3: Mr. Bingley, when he attends the ball in Meryton, seems to be quite taken with

a. Elizabeth

b. Jane

c. Lydia

d. Charlotte Lucas

View Answer

Answer: b. Jane

QN4: How does Mr. Darcy offend Elizabeth at the first ball?

a. He insults her father.

b. He dances with Jane too often.

c. He slaps her.

d. He refuses to dance with her

View Answer

Answer: d. He refuses to dance with her

QN5: Elizabeth’s best friend is named

a. Mrs. Phillips

b. Charlotte Lucas

c. Miss Bingley

d. Mrs. Gardiner

View Answer

Answer: b. Charlotte Lucas

QN6: Why does Jane’s visit to the Bingleys end up lasting for days?

a. She gets soaked in a rainstorm and becomes ill

b. Mr. Bingley proposes to her.

c. Mrs. Bennet forgets to send a carriage to bring her home.

d. Jane is hoping to make Mr. Darcy fall in love with her.

View Answer

Answer: a. She gets soaked in a rainstorm and becomes ill

QN7: What does it mean that Mr. Bennet’s property is “entailed”?

a. Lady Catherine de Bourgh gave it to him.

b. It can only be inherited by a male

c. It comes from his wife’s family.

d. He rents from Sir William Lucas.

View Answer

Answer: b. It can only be inherited by a male

QN8: What reason does Wickham give Elizabeth for his dislike of Darcy?

a. Darcy killed his cousin in a duel.

b. Darcy wouldn’t let Wickham marry his sister.

c. Darcy betrayed his country.

d. Darcy cheated him out of an inheritance

View Answer

Answer: d. Darcy cheated him out of an inheritance

QN9: To which Bennet daughter does Mr. Collins propose marriage?

a. Elizabeth

b. Jane

c. Mary

d. Lydia

View Answer

Answer: a. Elizabeth

QN10: Whom does Mr. Collins marry?

a. Jane

b. Lydia

c. Miss Bingley

d. Charlotte Lucas

View Answer

Answer: d. Charlotte Lucas

QN11: What is the name of Sissy’s father’s dog?

a. Happylegs

b. Bandylegs

c. Merrylegs

d. Mr. Snips

View Answer

Answer: c. Merrylegs

QN12: What is the main principle of Mr. Gradgrind’s philosophy?

a. Fact

b. Fancy

c. Love

d. Patriotism

View Answer

Answer: a. Fact

QN13: Mrs. Pegler is the mother of which character?

a. Gradgrind

b. Sissy

c. Stephen

d. Bounderby

View Answer

Answer: d. Bounderby

QN14: Who robs the bank?

a. Stephen

b. Tom

c. Sissy

d. Mrs. Sparsit

View Answer

Answer: b. Tom

QN15: What is the common name for poor Coketown factory workers?

a. Cogs

b. Scum

c. Hands

d. Proles

View Answer

Answer: c. Hands

QN16: Sissy believes her father abandoned her for what reason?

a. Her own best interest

b. To elope with a Frenchwoman

c. Grief over her mother’s death

d. A desire to see the world

View Answer

Answer: a. Her own best interest

QN17: Which of the following characters dies during the course of the novel?

a. Sleary

b. Mrs. Gradgrind

c. Gradgrind

d. James Harthouse

View Answer

Answer: b. Mrs. Gradgrind

QN18: Who is Kidderminster?

a. A circus worker who dresses up as Cupid

b. Mr. Gradgrind’s fellow Member of Parliament

c. Sissy’s father

d. The Hand who organizes the workers’ union

View Answer

Answer: a. A circus worker who dresses up as Cupid

QN19: What does Rachael find that leads her to believe Stephen has been murdered?

a. A trail of bloody footprints

b. A note from the killer

c. His hat, abandoned in a field

d. An empty bottle of poison

View Answer

Answer: c. His hat, abandoned in a field

QN20: How does Stephen die?

a. He is crushed by factory machinery

b. A fall into Old Hell Shaft

c. Murder

d. Malnutrition as a result of poverty

View Answer

Answer: b. A fall into Old Hell Shaft

QN21: What is inscribed above the entrance of Wuthering Heights?

a. “Hindley Earnshaw, 1729”

b. “1623”

c. “Abandon all hope, ye who enter here”

d. “Hareton Earnshaw, 1500”

View Answer

Answer: d. “Hareton Earnshaw, 1500”

QN22: What kind of countryside surrounds Wuthering Heights and Thrushcross Grange?

a. Moorland

b. Savannah

c. Forest

d. Grassy plains

View Answer

Answer: a. Moorland

QN23: What destination does the young Catherine have in mind when she leaves Thrushcross Grange for the first time?

a. Wuthering Heights

b. The fairy caves at Penistone Crags

c. The nearby village

d. London, where her cousin Linton lives

View Answer

Answer: b. The fairy caves at Penistone Crags

QN24: What is the name of the village near Wuthering Heights?

a. Loch Crag

b. Gimmerton

c. Heatherton

d. Purvey

View Answer

Answer: b. Gimmerton

QN25: In what region of England was Emily Bronte raised?

a. Sussex

b. Gloucestershire

c. Yorkshire

d. Warwickshire

View Answer

Answer: c. Yorkshire

QN26: Who plans to live at Thrushcross Grange at the end of the novel?

a. Young Catherine and Hareton

b. Lockwood

c. Heathcliff

d. Young Catherine and Linton Heathcliff

View Answer

Answer: a. Young Catherine and Hareton

QN27: Over the course of the novel, which characters claim to see Catherine’s ghost?

a. Heathcliff, Hareton, young Catherine, and Joseph

b. Edgar Linton and Heathcliff

c. Joseph and Nelly Dean

d. Lockwood and Heathcliff

View Answer

Answer: d. Lockwood and Heathcliff

QN28: On what day do young Catherine and Hareton plan to be married?

a. New Year’s Day

b. The Ides of March

c. The anniversary of Heathcliff’s death

d. Valentine’s Day

View Answer

Answer: a. New Year’s Day

QN29: Why does young Catherine climb over the garden wall?

a. To escape from the Grange

b. To meet with Linton

c. To retrieve her hat, which fell off as she stretched for the fruit of a tree

d. To escape her mother’s ghost

View Answer

Answer: c. To retrieve her hat, which fell off as she stretched for the fruit of a tree

QN30: Who raises Hareton during the early years of his life?

a. Hindley

b. Heathcliff

c. Catherine

d. Nelly

View Answer

Answer: d. Nelly

QN31: In the opening dialogue of the novel, who is most open to the possibility of Indian- English friendship?

a. Hamidullah

b. Aziz

c. Mahmoud Ali

d. Hamidullah’s wife

View Answer

Answer: a. Hamidullah

QN32: Why is Aziz at the mosque where he meets Mrs. Moore?

a. Because it is the traditional time for prayer

b. Because Englishwomen have stolen his tonga

c. Because he is restless and agitated

d. Because he sensed her presence

View Answer

Answer: b. Because Englishwomen have stolen his tonga

QN33: How does Aziz sense Mrs. Moore is sympathetic to him?

a. She is knowledgeable about Islam

b. She approaches him first

c. She appears unafraid of him

d. She speaks frankly about her dislike for Mrs. Turton

View Answer

Answer: d. She speaks frankly about her dislike for Mrs. Turton

QN34: Why, at the beginning of the novel, is Adela Quested dissatisfied with her visit to India?

a. Because she wants to be engaged to Ronny

b. Because she wants to see the real India

c. Because she does not get along with Mrs. Moore

d. Because she dislikes Ronny’s friends

View Answer

Answer: b. Because she wants to see the real India

QN35: Why does Turton throw the Bridge Party?

a. He throws one every year

b. Because his superior ordered him to

c. To please Adela

d. To please the Nawab Bahadur

View Answer

Answer: c. To please Adela

QN36: Who runs their horse into the flowers at the Bridge Party?

a. Miss Derek

b. Aziz

c. Panna Lal

d. The Bhattacharyas

View Answer

Answer: c. Panna Lal

QN37: What is the main reason Aziz decides not to attend the Bridge Party?

a. It coincides with the anniversary of his wife’s death

b. He feels sick to his stomach

c. He wants to spend time with his children

d. He is angry with Major Callendar

View Answer

Answer: a. It coincides with the anniversary of his wife’s death

QN38: What disconcerts Ronny about his mother’s story about meeting a young man in the mosque?

a. She disobeyed his orders

b. She should not be hanging around with younger men

c. Her tone of voice does not indicate that the young man is Indian

d. She sounds depressed

View Answer

Answer: c. Her tone of voice does not indicate that the young man is Indian

QN39: Which of the following does not upset Mrs. Moore on the day of Fielding’s tea party?

a. Adela and Ronny’s bickering

b. Aziz’s overfriendliness

c. Adela’s spontaneous admission that she will return to England

d. Godbole’s religious song

View Answer

Answer: b. Aziz’s overfriendliness

QN40: Which of the following does not cause Adela to change her mind and become engaged to Ronny?

a. The landscape and sky of Chandrapore

b. The sexual magnetism between her and Ronny

c. Her and Ronny’s mutual distaste for Miss Derek and the Nawab Bahadur

d. A brief lecture from Mrs. Moore

View Answer

Answer: d. A brief lecture from Mrs. Moore