Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Online MCQ Assignment Answer

QN1: Which type of decision is one that happens repeatedly, and often periodically, whether weekly, monthly, quarterly, or yearly?

a) Structured decision

b) Non structured decision

c) Nonrecurring decision

d) None of the above

View Answer

Answer: b) Non structured decision

QN2: In multi-dimensional analysis, roll-up can be achieved by:

a) Moving up a dimension hierarchy like city -> state, etc.

b) Moving down a dimension hierarchy like state -> city, etc.

c) Adding a new dimension

d) Removing one or more dimensions

View Answer

Answer: a) Moving up a dimension hierarchy like city -> state, etc.

QN3: Which technique can be used to reduce the size of the candidate k-itemsets in Apriori Algorithm?

a) Pruning

b) Cleaning

c) Hash based

d) Partitioning

View Answer

Answer: a) Pruning

QN4: Classification belongs to which type of learning?

a) Supervised

b) Unsupervised

c) Rote

d) Machine

View Answer

Answer: a) Supervised

QN5: Structured query language (SQL) is a standardized fourth generation query language found in most DBMSs

a) True

b) false

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: a) True

QN6: A data warehouse is a logical collection of information – gathered from many different operational databases – used to create business intelligence that supports business analysis activities and decision-making tasks.

a) true

b) false

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: a) true

QN7: Online transactions processing (OLTP) is the manipulation of information to support decision making.

a) true

b) false

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: b) false

QN8: Data warehouses support only OLAP.

a) True

b) false

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: a) True

QN9: A database is a collection of information that you organize and access according to the physical structure of that information.

a) True

b) False

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: b) False

QN10: The physical view of information focuses on how you need to arrange and access information to meet the needs of the business.

a) true

b) false

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: b) false

QN11: A view helps you add, change, and delete information in a database and mine it for valuable information

a) True

b) false

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: b) false

QN12: Apriori algorithm used in–

a) Clustering

b) Classification

c) Association Rule mining

d) None of these

View Answer

Answer: c) Association Rule mining

QN13: DBSCAN technique comes under–

a) Classification

b) Clustering

c) Prediction

d) Other

View Answer

Answer: b) Clustering

QN14: Data warehouse schema can be–

a) Star schema

b) Asynchronous table

c) Formula

d) None of these

View Answer

Answer: a) Star schema

QN15: In Association Rule Mining support (A=>B) is–

a) Probability (AUB)

b) Subtraction i.e. (A-B)

c) Addition i.e. (A+B)

d) None of these

View Answer

Answer: a) Probability (AUB)

QN16: Select the Non Data Mining techniques–

a) Association rule mining

b) Clustering

c) Classification

d) Selection Sort

View Answer

Answer: d) Selection Sort

QN17: Which step in Apriori algorithm uses apriori property?

a) Join step

b) Prune step

c) Candidate generation step

d) Query processing

View Answer

Answer: a) Join step

QN18: Which among the following is an accuracy measure of classifier?

a) Support

b) Confidence

c) Specificity

d) Recall

View Answer

Answer: b) Confidence

QN19: Which decision type below represents employing a new marketing campaign?

a) Structured decision

b) Non structured decision

c) Nonrecurring decision

d) Recurring decision

View Answer

Answer: c) Nonrecurring decision

QN20: Which phrase describes a decision support system?

a) Highly flexible IT system

b) Interactive IT system

c) Designed to support decision making

d) All of the above

View Answer

Answer: d) All of the above

QN21: Which component of a DSS consists of both the DSS models and the DSS model management system?

a) Data management

b) Model management

c) User interface management

d) All of the above

View Answer

Answer: b) Model management

QN22: Which type of AI system is an adaptive system that works independently, carrying out specific, repetitive, or predictable tasks?

a) Expert systems

b) Neural networks

c) Genetic algorithms

d) None of the above

View Answer

Answer: d) None of the above

QN23: All of the following are IT components of an expert system, except:

a) Knowledge base

b) User acquisition

c) Inference engine

d) User interface

View Answer

Answer: b) User acquisition

QN24: An intelligent agent that checks your e-mail and sorts it according to priority is called

a) User agent

b) Monitoring-and-surveillance agent

c) Data-mining agent

d) Buyer agent

View Answer

Answer: a) User agent

QN25: Which of the following uses a series of logically related two-dimensional tables or files to store information in the form of a database?

a) Database

b) Database management system

c) Data warehouse

d) None of the above

View Answer

Answer: d) None of the above

QN26: All of the following terms describe OLAP, except

a) The gathering of input information

b) Processing input information

c) Updating existing information to reflect to the gathered and processed information

d) None of the above

View Answer

Answer: d) None of the above

QN27: Which tool is used to help an organization build and use business intelligence?

a) Data warehouse

b) Data mining tools

c) Database management systems

d) All of the above

View Answer

Answer: d) All of the above

QN28: What does the data dictionary identify?

a) Field names

b) Field types

c) Field formats

d) All of the above

View Answer

Answer: d) All of the above

QN29: What DBMS component contains facilities to help you develop transaction-intensive applications?

a) DBMS engine

b) Data definition subsystem

c) Application generation subsystem

d) Data administration subsystem

View Answer

Answer: c) Application generation subsystem

QN30: Which of the following is a data manipulation tool?

a) File generators

b) Query by example tool

c) Structure question language

d) All of the above

View Answer

Answer: b) Query by example tool

QN31: What data manipulation tool is a standardized fourth-generation query language found in most DBMSs?

a) Report generator

b) Query-by-example tool

c) Statistical tool

d) None of the above

View Answer

Answer: d) None of the above

QN32: The data administration subsystem helps you perform all of the following, except

a) Backups and recovery

b) Query optimization

c) Security management

d) Create, change, and delete information

View Answer

Answer: d) Create, change, and delete information

QN33: Which data administration subsystem periodically backs up information contained in a database?

a) Concurrency control facilities

b) Reorganization facilities

c) Backup and recovery facilities

d) Security management facilities

View Answer

Answer: c) Backup and recovery facilities

QN34: Who is the person responsible for the more technical and operational aspects of managing the information contained in organizational databases?

a) Chief information officer

b) Data administration

c) Data information officer

d) None of the above

View Answer

Answer: d) None of the above

QN35: Which phase of decision-making carries out the chosen solution, monitors the results, and makes adjustments as necessary?

a) Intelligence

b) Design

c) Choice

d) None of the above

View Answer

Answer: d) None of the above

QN36: Which type of intelligent agent travels around a network finding information and bringing it back to you?

a) Personal agent

b) User agent

c) Monitoring-and-surveillance agent

d) Shopping bots

View Answer

Answer: d) Shopping bots

QN37: Intelligent agents are software that does all of the following, except–

a) Assists you

b) Acts on your behalf

c) Performs repetitive computer-related tasks

d) Performs repetitive information-processing tasks

View Answer

Answer: d) Performs repetitive information-processing tasks

QN38: Business intelligence is information about your–

a) Customers

b) Competitors

c) Partners

d) Competitive environment

View Answer

Answer: b) Competitors

QN39: Operational databases are databases that support OLTP.

a) True

b) False

c) nil

d) nil

View Answer

Answer: a) True

QN40: A primary key field can be blank

a) true

b) false

c) NIL

d) nil

View Answer

Answer: b) false
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }