Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Multiple choice question for engineering

Set 1

1. Collaborative robots are easily integrated into existing production environment. With __________ articulation points.
a) 4
b) 5
c) 6
d) 3

View Answer

Answer: c [Reason:] Our three different Collaborative robots are easily integrated into existing production environment. 6 articulation points and a wide scope of flexibility.

2. The collaborative robot arms are designed to mimic the range of motion of a ________
a) Network
b) Machine arm
c) Device
d) Human arm

View Answer

Answer: d [Reason:] The collaborative robot arms are designed to mimic the range of motion of a human arm.

3. In co – robot co represents?
a) Coordinative
b) Collaborative
c) Computer
d) Control

View Answer

Answer: b [Reason:] A cobot or co-robot is a robot intended to physically interact with humans in a shared workspace.

4. A cobots as an apparatus and method for interaction between ________ and ________
a) person and computer
b) Device and computer
c) Device and human
d) Human and

View Answer

Answer: a [Reason:] A cobots as an apparatus and method for direct physical interaction between a person and a general purpose manipulator controlled by a computer.

5. The cobots assured human safety by having no internal source of ________
a) General motors
b) Safe equipment
c) Industrial material
d) Motive power

View Answer

Answer: d [Reason:] The first cobots assured human safety by having no internal source of motive power. It is a natural agent, used to impact motion to machinery such as engine.

6. Motive power was provided by the human worker.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The first cobots assured human safety by having no internal source of motive power. Motive power was provided by the human worker.

7. Cobots function was to allow computer control of motion by ________
a) Motors
b) Human worker
c) Payload
d) Power

View Answer

Answer: c [Reason:] Cobots function was to allow computer control of motion, by redirecting or steering a payload, in a cooperative way with human worker. Later cobots provided limited amounts of motive power as well.

8. IAD stands for ________
a) Intelligent Assist Device
b) Industrial Assist Device
c) International Assist Device
d) Informative Assist Device

View Answer

Answer: a [Reason:] The general motors team used the term Intelligent Assist Device as an alternative to cobot, especially in the context of industrial aterial handling and automotive assembly operations.

9. Cobots is also called as _______
a) ICD
b) IBD
c) IMD
d) IAD

View Answer

Answer: d [Reason:] The general motors team used the term Intelligent Assist Device as an alternative to cobot, especially in the context of industrial aterial handling and automotive assembly operations.

10. BAXTER is which type of robot?
a) Humanoid robot
b) Industrial robot
c) Hospital robot
d) Workspace robot

View Answer

Answer: b [Reason:] Universal robots released its first cobot, in 2008. Rethink Robotics released an industrial cobot, Baxter, in 2012.

11. ________ is the simplest method of collaborative robots and is used in applications when human interaction with robot is less.
a) Self monitored stop
b) Speed and separation monitoring
c) Power and force limiting
d) Hand guiding

View Answer

Answer: a [Reason:] Self monitored stop is the simplest method of collaborative robots and is used in applications when human interaction with robot is less.

12. Which type of collaborative robot installation also traditional industrial robots?
a) Self monitored stop
b) Speed and separation monitoring
c) Power and force limiting
d) Hand guiding

View Answer

Answer: b [Reason:] This type of collaborative robot installation also uses traditional industrial robots, but it is more suited for environments where employees will be frequently interacting with the robot.

13. _________ robots are the most collaborative of the types.
a) Self monitored stop
b) Speed and separation monitoring
c) Power and force limiting
d) Hand guiding

View Answer

Answer: c [Reason:] Power and force limiting robots are the most collaborative of the types mentioned and they are the only ones that can truly work alongside humans without any additional safety devices and process interruption.

14. __________ robot allows a programmer to teach robot paths and positions.
a) Self monitored stop
b) Speed and separation monitoring
c) Power and force limiting
d) Hand guiding

View Answer

Answer: d [Reason:] Hand Guiding is a collaborative feature that some robots have. It allows a programmer to teach robot paths and positions simply by moving the robot their hand to the desired positions.

15. All collaborative robot applications should follow ISO 10218.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] All collaborative robot applications should follow ISO 10218. However, not all processes are applicable to collaborative robots, which is why a risk assessment needs to be done.

Set 2

1. The temperature and humidity sensor values are printed in _________
a) OLED matrix
b) PIP
c) PYPI
d) SDK

View Answer

Answer: a [Reason:] When we read temperature and humidity values from the sensor, we printed the values in an OLED matrix and rotated a servo’s shaft to display the measured temperature expressed in degrees Fahrenheit with the shaft.

2. _________ installer we have to installer to make sure that the request package is installed.
a) PYPI
b) PIP
c) Python
d) SDK

View Answer

Answer: b [Reason:] The PIP installer was available to install additional python 2.7.3 package in the Yocto Linux that we are running on the board.

3. PIP stands for _________
a) Package Management System
b) Python Package Index
c) PIP installs packages
d) Python Management System

View Answer

Answer: c [Reason:] PIP is recursive acronyms that stand for either pip installs packages or pip installs python.

4. PIP is _________ acronym.
a) Excursive
b) Recursive
c) Incrusive
d) Package

View Answer

Answer: b [Reason:] PIP is a recursive acronym that stands for either pip installs packages or pip installs python.

5. We will use pip installer to make sure that the _________ Package is installed.
a) Requests
b) SDK
c) IoT Accelerator
d) Maven

View Answer

Answer: a [Reason:] Now, we will use pip installer to make sure that the requests package is installed. This package is very popular HTTP library for python.

6. Requests package is very popular _________ Library.
a) MQTP
b) SMTP
c) CoAP
d) HTTP

View Answer

Answer: d [Reason:] we will use pip installer to make sure that the requests package is installed. This package is very popular HTTP library for python that allows us to easily build and send HTTP requests with an extremely easy to understand syntax.

7. Requests package is very popular HTTP library for _________
a) C
b) Embedded c
c) Python
d) Java

View Answer

Answer: c [Reason:] we will use pip installer to make sure that the requests package is installed. This package is very popular HTTP library for python that allows us to easily build and send HTTP requests with an extremely easy to understand syntax.

8. What is the command to install packets?
a) pip install requests
b) pip_install_requests
c) pip-install-requests
d) Pip – install – requests

View Answer

Answer: a [Reason:] We need to run the following command in the SSH terminal to install the package.

9. _________ is created to represent the interface to Intel IoT Analytics.
a) Intel_IoT_Analytics
b) IntelIoTAnalytics
c) Intel_Iot_Analytics
d) IntelIotAnalytics

View Answer

Answer: d [Reason:] We will create an Intel Iot Analytics class to represent the interface to Intel IoT Analytics and make it easy for us to publish observations for the three components.

10. The class declares the ___________ method that receives the temperature.
a) public-observation
b) Public_observation
c) Public – observation
d) Public- Observation

View Answer

Answer: b [Reason:] The class declares the public_observation method that receives the temperature expressed in degrees Fahrenheit, the temperature expressed in degrees Celsius and the humidity level percentage.

Set 3

1. BAN stands for ________
a) Body Area Network
b) Brain Area Network
c) Body Android Network
d) Brain Android Network

View Answer

Answer: a [Reason:] With the rise of wearable, such as Android Wear or he Apple Watch your smart phone increasingly plays and additional role. This new role can be considered as the brain of your Body area network.

2. BAN gives _________
a) Communication
b) Storage
c) Network connectivity
d) Communication and storage

View Answer

Answer: d [Reason:] With the rise of wearable, such as Android Wear or he Apple Watch your smart phone increasingly plays and additional role. This new role can be considered as the brain of your Body area network, given the storage and communication capabilities of the smart phone.

3. NFC stands for ________
a) Near Fast Communication
b) Near Field Communication
c) Near Field Customer
d) Near Field Connection

View Answer

Answer: b [Reason:] Near Field Communication smart phones can function not only as sensors but also as actuators, that is, trigger actions or control other things, including TV’s or cars.

4. Phones act as actuators too.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Smart phones can function not only as sensors but also as actuators, that is, trigger actions or control other things, including TV’s or cars.

5. AI refers to ____________
a) Electronic environment
b) Devices
c) Applications
d) Electronic environment and devices

View Answer

Answer: d [Reason:] AI refers to “electronic environment and devices that are sensitive and responsive to people’s presence and activities”.

6. AI is considered as embedded.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] AI is considered as “embedded” because the devices used are seamlessly embedded within people’s environment.

7. AI is also named as __________
a) Context aware
b) Personalized
c) Adaptive
d) Context aware, personalized, and adaptive

View Answer

Answer: d [Reason:] AI is considered as “context aware” because these devices are used to know people’s situation and context conditions, “personalized” because they can be customized to the needs of users, “adaptive” because it changes depending on the user’s needs.

8. Smart phones can be used in IoT setup with _________ application categories.
a) 2 Applications
b) 3 Applications
c) 4 Applications
d) 5 Applications

View Answer

Answer: c [Reason:] Smartphones can be used in IoT setup along with four application categories: –> Personal IoT –> Group IoT –> Community IoT –> Industrial IoT.

9. Which category finds an increase in applications targeting health and fitness?
a) Personal IoT
b) Group IoT
c) Community IoT
d) Industrial IoT

View Answer

Answer: a [Reason:] Personal IoT where we find an increasing number of applications targeting health and fitness, and helping to solve everyday problems.

10. Which category is used in the context of connected cars?
a) Personal IoT
b) Group IoT
c) Community IoT
d) Industrial IoT

View Answer

Answer: b [Reason:] Group IoT where smartphones can be used in the context of connected cars to check the system status, or in smart homes.

11. Which category could be used by citizens to contribute to a smart city?
a) Personal IoT
b) Group IoT
c) Community IoT
d) Industrial IoT

View Answer

Answer: c [Reason:] Community IoT where could sourcing applications could be used by citizens to contribute to a smart city.

12. Which category is used for business to consumer process?
a) Personal IoT
b) Group IoT
c) Community IoT
d) Industrial IoT

View Answer

Answer: d [Reason:] Industrial IoT where smartphones are used for business to consumer purposes such as sending customized services and vouchers in real time.

13. Future application of IoT through phones includes viewing data and controlling sensors anywhere.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Future application of IoT through phones includes viewing data and controlling sensors anywhere.

14. Authors proposed 4 layer model named __________
a) K-Businesscare
b) K-Healthcare
c) Health-care
d) Business-care

View Answer

Answer: b [Reason:] Authors proposed a four layer model named “k-Healthcare” which is considered a comprehensive platform for accessing patient’s health data using the smartphones and applications.

15. __________ layer is the communication layer that connects the IoT devices with WAN.
a) Internet layer
b) Application layer
c) Sensor layer
d) Network layer

View Answer

Answer: d [Reason:] The network layer is the communication layer that connects the IoT devices with WAN using different protocols such as 802.16 for 3G.

Set 4

1. IIoT stands for __________
a) Industrial Internet of Things
b) Internet Internet of Things
c) Intelligence Internet of Things
d) Internal Internet of Things

View Answer

Answer: a [Reason:] Industrial IoT is the subset of IoT that associates itself with connected manufacturing operations to design and craft products and services.

2. IIoT is sophisticated.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Using IIoT, the previous labour intensive, time consuming technique can be substituted with vibrant, sophisticated, and automated mechanisms.

3. What does design provides?
a) Technology
b) Ecosystem
c) Technology and ecosystem
d) Digital revolution

View Answer

Answer: c [Reason:] Design not only provides the framework for how technology works and how it’s used, but also places it in a broader contest that includes the total ecosystem with which it interacts and the possibility of unintended consequences.

4. Which possibility ensures load balancing and peak levelling of energy consumption?
a) Transportation and logistics
b) Energy and utilities
c) Automotive
d) Connected supply chain

View Answer

Answer: b [Reason:] Energy and utilities: A network of smart grids, smart meters and devices continuously communicate with each other to ensure load balancing and peak levelling of energy consumption, down to the device level.

5. Which possibility automatically communicates with other vehicles?
a) Transportation and logistics
b) Energy and utilities
c) Automotive
d) Connected supply chain

View Answer

Answer: c [Reason:] Automotive: Within the automotive space, the connected car concept is a game changer. New models continuously generate data when in operation.

6. Which possibility connects the production line to suppliers?
a) Transportation and logistics
b) Energy and utilities
c) Automotive
d) Connected supply chain

View Answer

Answer: d [Reason:] Connected supply chain: By connecting the production line to suppliers, all stakeholders can understand inter dependencies, the flow of material and process cycle times.

7. Which possibility provide inter connectivity between shop floor and top floor?
a) Transportation and logistics
b) Energy and utilities
c) Plant control flow operation
d) Connected supply chain

View Answer

Answer: c [Reason:] Plant control flow operation: The IoT data network provide inter connectivity between shop floor and top floor, which enables the automation of specific process and reduces the human intervention required to address issues.

8. Which possibility is highest contributor to cost overhead for manufacturing facilities?
a) Transportation and logistics
b) Energy and utilities
c) Plant control flow operation
d) Energy management and resource optimization

View Answer

Answer: d [Reason:] Energy management and resource optimization: Energy is among the highest contributor to cost overhead for manufacturing facilities.

Set 5

1. Each object represents _________ in virtual network.
a) Thing
b) Device
c) Node
d) Small object

View Answer

Answer: c [Reason:] Each object represents a node in a virtual network, continuously transmission a large volume of data itself and its surroundings – we call these digital footprints a code halo.

2. Continuous transmission of data is called as ____________
a) Ac-halloc
b) Code halo
c) Halo code
d) Halloc-ac

View Answer

Answer: b [Reason:] Each object represents a node in a virtual network, continuously transmission a large volume of data itself and its surroundings – we call these digital footprints a code halo.

3. BoT stands for ___________
a) Base of Things
b) Built of Things
c) Benefits of Things
d) Business of Things

View Answer

Answer: a [Reason:] According to Gartner, “the installed base of things will grow to 26 billion units in 2020, a near 30 fold increase from 0.9 billion units in 2009.”

4. An informed manufacturing organization contains __________ elements.
a) 4 elements
b) 3 elements
c) 5 elements
d) 6 elements

View Answer

Answer: a [Reason:] An informed manufacturing organization contains four elements: Informed products Processes People and Infrastructure.

5. The manufacturing elements provide _________ manufacturing processes.
a) Automated
b) Intelligent
c) Streamlined
d) Automated, Intelligent, and Streamlined

View Answer

Answer: d [Reason:] An informed manufacturing organization contains four elements: Informed products, Processes, People and Infrastructure. These essential elements of manufacturing are converging like never before, creating a more automated, intelligent, and streamlined manufacturing process.

6. Informed _________ will enable machines to take autonomous action.
a) Product
b) People
c) Processes
d) Infrastructure

View Answer

Answer: a [Reason:] Advanced sensors, controls, and software applications work together to obtain and share real time information as finished goods make their way down the production line. Informed product will enable machines to take autonomous action.

7. Informed __________ will provide intelligent design, operation as well as safety.
a) Product
b) People
c) Processes
d) Infrastructure

View Answer

Answer: b [Reason:] Informed people will people will provide intelligent design, operations and maintenance, as well as higher quality service and safety.

8. Informed _______ lead to flexible and adaptable supply chain.
a) Product
b) People
c) Processes
d) Infrastructure

View Answer

Answer: c [Reason:] By emphasizing bi directional information sharing across the global manufacturing value chain from supplier to customer-Informed process lead to flexible and adaptable supply chain.

9. Informed _________ will better manage complexities and enable more efficient manufacturing of goods.
a) Product
b) People
c) Processes
d) Infrastructure

View Answer

Answer: d [Reason:] Using smart infrastructure components that interface with mobile devices, products and people, informed infrastructure will better manage complexities and enable more efficient manufacturing of goods.

10. Which possibility is based on combination of materials and information flow?
a) Automotive
b) Energy and utilities
c) Transportation and logistics
d) Connected supply chain

View Answer

Answer: c [Reason:] Transportation and Logistics: Logistics and distribution networks are based on a combination of materials and information flow between various supply chain participants.