Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

CSS MCQ Set 1

1. Which of the following property defines the length of time that a transition takes?

a) transition
b) transition-duration
c) transform-duration
d) transition-property

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

2. Which of the following property defines when the transition will start and it allows a transition to begin execution some some period of time from when it is applied?

a) transform-delay
b) transition-delay
c) transform-duration
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

3. Which of the following transform property value defines a 2D translation?

a) translate(x,y)
b) translate2d(x,y)
c) translate3d(x,y)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

4. Which of the following transform property value defines a translation, using only the value for the X-axis?

a) translate(x)
b) translateZ(x)
c) translateY(x)
d) translateX(x)

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

5. Which of the following transform property value defines a 3D scale transformation?

a) circle(x,y,z)
b) scale3d(x,y,z)
c) rotate3d(x,y,z,angle)
d) rotate(angle)

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

6. Which of the following transform property value defines a perspective view for a 3D transformed element?

a) perspective3d(n)
b) perspective(n,n,n)
c) perspective(n)
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

7. Which of the following transform property value defines a 2D skew transformation along the X- and the Y-axis?
a) skewX(angle)
b) skewY(angle)
c) skew(x-angle,y-angle)
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

8. Which of the following transform property value defines a 3D transformation, using a 4×4 matrix of 16 values?

a) matrix3d(n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n)
b) matrix(n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n)
c) matrix2d(n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n,n)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

9. Which of the following transform property value defines a 3D rotation along the Z-axis?

a) rotate-Z(angle)
b) rotate-Z-axis(angle)
c) rotateZ(angle)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

10. Which of the following transform property value defines a 3D rotation?

a) rotate3d(x,y,z,angle)
b) rotated(x,y,z,angle)
c) rotate-all(x,y,z,angle)
d) rotate(x,y,z,angle)

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

CSS MCQ Set 2

1. Which of the following CSS Property selects an animation defined in an @keyframes rule and applies it to the element?
a) animation
b) animation-name
c) animation-element
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Self-explainatory.

2. Which of the following CSS Property determines whether an animation should run in reverse on some cycles?
a) animation
b) animation-run
c) animation-repeat
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] animation-direction : Determines whether an animation should run in reverse on some cycles.

3. Which of the following CSS Property defines which property values to apply to the element before the animation begins (if delayed) and after it ends?
a) animation-play
b) animation-delay
c) animation-fill-mode
d) animation-play-state

View Answer

Answer: c [Reason:] Self-explainatory.

4. Which of the following CSS Property sets the pace of the transition to the next keyframe, as described in the previous section?
a) animation-timing-function
b) animation-pace-function
c) animation-transition-function
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Self-explainatory.

5. Which of the following CSS property defines whether the animation is running or paused?
a) animation-pause-state
b) animation-state
c) animation-play-state
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Self-explainatory.

6. Which of the following property defines when the animation will start. It allows an animation to begin execution some time after it is applied?
a) animation-stop
b) animation-delay
c) animation-start
d) animation-control

View Answer

Answer: b [Reason:] Self-explainatory.

7. Which of the following property specifies the number of times an animation should run?
a) animation-repeat
b) animation-count
c) animation-iteration-count
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Self-explainatory.

8. Which of the following property specifies whether an element is an accelerator indicator or not?
a) animation
b) accelerator
c) scan
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Self-explainatory.

9. Which of the following property specifies the direction in which a marquee should move?
a) marquee
b) marquee-direction
c) marquee-time
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Self-explainatory.

10. @keyframes rule is used to define the properties that will control the audio/video formats. State true or false.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] @keyframes rule is used to define the properties that will be animated in an animation rule.

CSS MCQ Set 3

1. Which of the following selector same as :after; changed under CSS3 to make pseudo-elements obvious?

a) ::after
b) :after
c) #after
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:]

Example: div::after {content: url(sectionend.gif);}

 
 

2. Which of the following property controls CSS counter values?
a) counter-increment
b) counter-decrement
c) counter
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:]

Syntax: counter-increment: counter-name1 [integer] ... counter-nameN [integer] | none |  inherit

3. Which of the following property contains a list of one or more counter names to be cleared or set to a particular value?
a) counter
b) counter-origin
c) counter-reset
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:]

Syntax: counter-reset: counter-name1 [integer] ... counter-nameN [integer] | none |inherit

4. Which of the following property is used in conjunction with the :before or :after pseudo-elements?
a) text
b) generated-content
c) content
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:]

Syntax: content: { { string | uri | counter}}

5. Which of the following property defines the text selection policy for various portions of a document?
a) user-origin
b) user-select
c) user
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:]

Syntax: user-select: all | none | text

where the default value all allows for selection.

6. Which of the following CSS3 property can be used to allow line breaks within words?
a) word-wrap
b) word-break
c) line-wrap
d) line-break

View Answer

Answer: b [Reason:]

Syntax: word-break: break-all | keep-all | normal

7. Which of the following property can be used to set text flow appropriate for European alphabets or East Asian alphabets?
a) writing-mode
b) language-mode
c) text-mode
d) reading-mode

View Answer

Answer: a [Reason:]

Syntax: writing-mode: bt-lr | bt-rl

8. Which of the following property is used to zoom in or out on an element?
a) zoom
b) zoom-set
c) zoom-in
d) zoom-out

View Answer

Answer: a [Reason:]

Syntax: zoom: float | percentage | normal

9. Which of the following property is used to describe all transition-related properties at once?
a) transition-set
b) transition-wrap
c) transition
d) animation

View Answer

Answer: c [Reason:]

Syntax: transition: transition-property transition-duration transition-timing-function transition-delay

where the individual transition properties are defined in their own entries. Multiple
transitions can be listed separated by commas.

10. Which of the following property is used to define which properties a transition will be applied to?
a) transition
b) transition-property
c) transition-wrap
d) transition-style

View Answer

Answer: b [Reason:]

Syntax: transition-property: all | none | property-name-1 [,...property-name-N]