Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The instructions in 68000 can deal with operands of three different sizes.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The operands are of different sizes because of the difference in the values.

2. As the instructions can deal with variable size operands we use _____ to resolve this.
a) Delimiter
b) Size indicator mnemonic
c) Special assemblers
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] To indicate the size of the operand we use a separate variable mnemonic to indicate it.

3. The starting address is denoted using _____ directive.
a) EQU
b) ORIGIN
c) ORG
d) PLACE

View Answer

Answer: c [Reason:] The starting address is the location where the program is stored.

4. The constant can be declared using ____ directive.
a) DATAWORD
b) PLACE
C) CONS
d) DC

View Answer

Answer: d [Reason:] To declare Global constants we use this directive.

5. To allocate a block of memory we use ____ directive.
a) RESERVE
b) DS
c) DATAWORD
d) PLACE

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

6. The Branch instruction in 68000 provides how many types of offsets?
a) 3
b) 1
c) 0
d) 2

View Answer

Answer: d [Reason:] The Branch instruction basically just adds a constant value to the address present in the PC, to change the instruction to be executed.

7. The purpose of using DBcc as branch instruction is ______
a) It provides two conditions to be satisfied for branch to occur
b) It provides a counter to check the number of times the branch as taken place
c) It is used to check condition along with the branch condition
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

8. The 68000 uses _____ method to access I/O devices buffers.
a) Memory mapped
b) I/O mapped
c) Buffer mapped
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In this method, both the I/O device and the memory share a common address space.

9. _____ instruction is used to set up a frame pointer for the sub routines in 68000.
a) CREATE
b) LINK
c) UNLK
d) FRAME

View Answer

Answer: b [Reason:] This pointer is used to monitor the stack.

10. The LINK instruction is always followed by ______ instruction.
a) MOV
b) UNLK
c) ORG
d) MOVEM

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }