Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The first feild of any packet is _____
a) PID
b) ADDR
c) ENDP
d) CRC16

View Answer

Answer: a [Reason:] The PID is the field that is used to identify the device (the device id).

2. The 4 bit PID’s are transmitted twice.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The fields are transmitted twice, once with the true values and the second time with the complemented values.

3. The last field in the packet is ______
a) PID
b) ADDR
c) ENDP
d) CRC

View Answer

Answer: d [Reason:] The last 5 bits of the packet is used for error checking, that is cyclic redundancy check.

4. The CRC bits are computed based on the values of the _____
a) PID
b) ADDR
c) ENDP
d) Both ADDR and ENDP

View Answer

Answer: d [Reason:] The CRC bits are calculated based on the values of the address and endp.

5. The data packets can contain data upto ______
a) 512 bytes
b) 256 bytes
c) 1024 bytes
d) 2 KB

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

6. The most important objective of the USB is to provide ______
a) Isochronous transmission
b) Plug and play
c) Easy device connection
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The above are all the common features of the USB.

7. The transmission over the USB is divided into ____
a) Frames
b) Pages
c) Packets
d) Tokens

View Answer

Answer: a [Reason:] To support the isochronous mode of operation the usb transmission is divided into frames.

8. The _____ signal is used to indiacate the beginning of a new frame.
a) Start
b) SOF
c) BEG
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The SOF(State Of Frame) is used to inidicate the beginning of a new frame.

9. The SOF is transmitted every ______
a) 1s
b) 5s
c) 1ms
d) 1Us

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

10. The power specification of usb is _____
a) 5v
b) 10v
c) 24v
d) 10v

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }