Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following product migrate files from one datastore to another datastore ?
a) vNetwork Distributed Switch
b) Storage VMotion
c) VMotion
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] :Virtual machine uses the datastore continues to run.

2. Point out the wrong statement :
a) A part of the DRS called the distributed power management (DPM) module can manage the power consumption of systems
b) DMS monitors network connections, provides firewall services, and enables the use of third-party switches
c) Physical computers can be standalone hosts or a set of clustered systems
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] DVS has capability to maintain a network runtime state for virtual machines as they are migrated from one physical system to another.

3. ________ virtualization abstracts networking hardware and software into a virtual network that can be managed.
a) Storage
b) Network
c) Software
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The key feature that makes virtual infrastructure so appealing for organizations implementing a cloud computing solution is flexibility.

4. Which of the following visualization is most commonly achieved through a mapping mechanism where a logical storage address is translated into a physical storage address ?
a) Storage
b) Network
c) Software
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Block-based storage such as those used in SANs use a feature called a Logical Unit Identifier (LUN) with specific addresses stored in the form of an offset called the Logical Block Address (LBA).

5. Point out the wrong statement :
a) A virtual network can create virtual network interfaces
b) Instantiating a virtual machine is a very slow process
c) You can make machine images of systems in the configuration that you want to deploy or take snapshots of working virtual machines
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Instantiating a virtual machine is a very fast process, typically only a few seconds in length.

6. A _______ image makes a copy or a clone of the entire computer system inside a single container such as a file.
a) system
b) software
c) hardware
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The system imaging program is used to make this image and can be used later to restore a system image.

7. Which of the following is open standard for storing a system image ?
a) OVF
b) PPF
c) VOF
d) Compliance

View Answer

Answer: a [Reason:] OVF stands for pen Virtualization Format.

8. _________ is used by Amazon Web Services to store copies of a virtual machine.
a) AMI
b) EMI
c) IMI
d) Application services

View Answer

Answer: a [Reason:] AMI stands for Amazon Machine Image.

9. AMI imaging service is provided by Amazon for :
a) private use
b) public use
c) pay-per-use
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] An AMI can be for public use under a free distribution license, for pay-per-use with operating systems such as Windows, or shared by an EC2 user with other users who are given the privilege of access.

10. Which of the following runs on Xen Hypervisor ?
a) Azure
b) AWS EC2
c) AWS EC3
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The term virtual appliance is meant to differentiate the software image from an operating virtual machine.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following is audio streaming application by Microsoft ?
a) Hangout
b) Skype
c) Voice
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Skype is a telecommunications application software product that specializes in providing video chat and voice calls from computer.

2. Point out the correct statement:
a) Streaming files is a way of delivering large content in pieces so playback can begin more quickly
b) Streaming is used for broadcasting current events
c) Cloud computing provides large storage for maintaining libraries
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Cloud computing has a number of advantages that aid content providers and delivery systems.

3. How many types of streamed material exist for audio/video streaming applications ?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

View Answer

Answer: b [Reason:] Streamed material can be live or on-demand.

4. Which of the following streaming is also called progressive download ?
a) Offline
b) Live
c) On demand
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Live streaming is called progressive streaming.

5. Point out the wrong statement:
a) Video streaming was among the first media applications to find widespread use on the Internet
b) VoIP is a form of audio streaming with a set of specialized protocols
c) Broadband connections and low-cost infrastructure have made video streaming services widely available
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Cloud computing has expanded the use of streamed audio to make radio, Web casts, music sites, and other services widely available.

6. Which of the following streaming occurs from material that is already stored to disk ?
a) Online
b) Live
c) On demand
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Streaming media are files that are sent in pieces by a service and played back by a client as the delivery continues.

7. When a live stream is sent multicast to 1,000 concurrent users at 500 kbps, the number of megabytes transferred is :
a) 220 GB
b) 220 MB
c) 220 TB
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Formula for data transfer is: MB transferred = Bandwidth x Time x Number of Users.

8. Which of the following is a stream sent from a service to an individual user ?
a) Unicast
b) Multicast
c) Broadcast
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] For many content services, such as the music services Last fm and Rhapsody, a vast number of files are being served to individual users and they go out using unicast protocols as individual streams.

9. Applications that protect streamed content by playing part of the file and discarding it are more aptly referred to as _________
a) Streaming
b) Scaling
c) Gathering
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Even if delivery is always over a WAN connection, CDN (Content Delivery Network) still offers enormous inefficiencies.

10. Which of the following transmission protocol is used in case of streamed media scenario ?
a) TCP
b) UDP
c) HTTP
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] UDP stands for user datagram protocol.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. ________ Wireless operates services are based on a Wi-Fi Positioning System (WPS).
a) Skydrive
b) Skyhook
c) SkyLook
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The advantage of WPS is that there are hundreds of millions of Wi-Fi access points worldwide and they are closer to the mobile device.

2. Point out the wrong statement:
a) MEMS stands for microelectromechanical systems
b) MEMS as a class can be between 1000 and 100000 micrometers in size
c) Several MEMS are packaged in smartphones
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] MEMS as a class can be between 1 and 1000 micrometers in size.

3. Which of the following system is constantly polling locations to update them and recalibrating data points to improve accuracy over time ?
a) WPS
b) GPS
c) XPS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The system uses a large reference database of Wi-Fi access points and cell tower IDs, raw position data from each location source (a signal), and the company’s proprietary algorithm to locate the device.

4. Which of the following has a Java API that works with the Skyhook network ?
a) Looki
b) Look
c) Loki
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Loki has its browser plug-in to locate users for subscribing Web sites.

5. Point out the correct statement:
a) MEMS is a class of very small sensor or actuator devices where small mechanical systems are driven by electricity to indicate a position
b) The incorporation of low-cost geo-sensors in the form of GPS chips into mobile devices opens the mobile user to a whole range of services based on the client’s location
C) The iPhone uses the proximity sensor to turn the screen off when a user puts the phone to his face
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] There are many more contexts that can be used in processing client requests and returning relevant information.

6. Which of the following service is example of push technology ?
a) Automated software updates
b) Comet
c) HTTP streaming
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The opposite of a push is a pull technology, in which the client polls for and requests a transaction.

7. The IRC protocol and the XMPP IM and VoIP protocol are examples of ______ push technologies.
a) P2P
b) C2C
c) B2B
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The XMPP PubSub extension is how Apple creates a push service for MobileMe.

8. Which of the following transport protocol combined with XMPP can be used for push service?
a) BOSH
b) UOSH
c) MOSH
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] BOSH stands for Bidirectional Streams Over Synchronous HTTP.

9. In the parlance of system design, the active transfer process is referred to as “push” and server is called _______
a) CDN
b) MDA
c) MDB
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] client is called Mail User Agent(MUA).

10. Which of the following push technology is similar to SMTP ?
a) Push-IMAP
b) Pull-IMAP
c) Push-POP3
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Push-IMAP stands for the Push extensions for Internet Message Access Protocol.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following service creates an application hosting environment ?
a) EBS
b) Azure AppFabric
c) ESW
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] AppFabric is a cloud-enabled version of the .NET Framework.

2. Point out the wrong statement:
a) Microsoft’s approach is to view cloud applications as software plus service
b) Microsoft calls their cloud operating system the Windows Platform
c) Azure is a combination of virtualized infrastructure to which the .NET Framework has been added as a set of .NET Services
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] In SaaS model, the cloud is another platform and applications can run locally and access cloud services or run entirely in the cloud and be accessed by browsers using standard Service Oriented Architecture (SOA) protocols.

3. Which of the following is also known as Compute ?
a) set of virtual machine instances
b) set of replicas
c) set of commodity servers
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Azure and its related services were built to allow developers to extend their applications into the cloud.

4. Database marketplace based on SQL Azure Database is code-named ________ .
a) Akamai
b) Dallas
c) Denali
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Azure is a virtualized infrastructure to which a set of additional enterprise services has been layered on top.

5. Point out the correct statement:
a) The Windows Azure service itself is a hosted environment of virtual machines enabled by a fabric called Windows Azure ApplicationFab
b) Windows Azure service is a Compliance as a Service offering
c) Windows Live Services is a collection of applications and services that run on the Web
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Some of these applications called Windows Live Essentials are add-ons to Windows and downloadable as applications.

6. ________ Live Services can be used in applications that run in the Azure cloud.
a) Microsoft
b) Windows
c) Yahoo
d) Ruby

View Answer

Answer: b [Reason:] Windows Live Services is a collection of services that runs on Windows Live.

7. Which of the following is based on Microsoft Dynamics ?
a) Static CRM
b) Social CRM
c) Dynamics CRM
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Dynamics CRM is an xRM (Anything Relations Management) service.

8. Which of the following is based on Microsoft Sharepoint ?
a) Sharepoint Services
b) .NET Services
c) Windows Services
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] A document and collaboration service based on SharePoint is called SharePoint Service.

9. Azure is Microsoft’s ___________ as a Service Web hosting service.
a) Platform
b) Software
c) Infrastructure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Windows Azure Platform is a competitor to Google’s App Engine.

10. Which of the following is a pure infrastructure play ?
a) Azure
b) Google App Engine
c) AWS
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Microsoft has a very different vision for cloud services than either Amazon or Google does.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. Which of the following mobile platform support hundreds of thousands of third-party applications ?
a) iPhone
b) Symbian
c) Windows Mobile Phone
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The five major smartphone operating systems to consider are Google’s Android, Apple’s iOS (iPhone OS), RIM BlackBerry, Symbian, and Windows Mobile Phone.

2. Point out the wrong statement:
a) Cloud services are having a major impact on cellular phone technology, and vice versa
b) Very few smartphones come with native applications that consume Web services
c) Mobile application developers are staging their apps in the cloud, and a number of hosting services provide support for this
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Many smartphones come with native applications that consume Web services.

3. In which of the following computing, mobile device serves as the presentation platform or the display ?
a) Soft
b) Mobile
c) JVS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Most of the computing applications that run on mobile devices run on the local device itself, with a few exceptions.

4. Which of the following applications are processed locally on the phone ?
a) Google Earth
b) Google Maps
c) Google Voice
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Smartphones are essentially miniaturized computers which run locally.

5. Point out the wrong statement:
a) When you develop an application for the cloud, you need multiple type of developer and then all the connected phones can use that application
b) When you develop an application for the cloud, you need just one of developer and then all the connected phones can use that application
c) The codec that compresses the video content uses a block-oriented motion-compensation scheme
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This is one of the main reasons why cloud computing represents a disruptive technology for mobile computing and cell phones.

6. Mobile Lite is an extension of the __________ cloud service.
a) Salesforce.com
b) Google.com
c) aol.com
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Salesforce.com’s Mobile Lite illustrates an important trend in software to extend its products as cloud services for mobile access.

7. ________ is slated to add both the Opera Mini 5 and Opera Mobile 10 browsers to the Brew mobile platform.
a) Snapdragon
b) Qualcomm
c) Quadrangle
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] There’s little uniformity in the features and interoperability in the micro-browser arena, but that could change quickly.

8. Which of the following are essential characteristic of smartphone in cloud ?
a) A smartphone offers advanced calling features such as video calls or conferencing
b) A smartphone has a recognizable operating system
c) A smartphone comes with a touchscreen
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Smartphones are small computers on which you can make phone calls, send messages, and access Internet data in real time.

9. Which of the following factors needs to be considered while moving from smartphone execution to a virtual machine running in the cloud ?
a) Network bandwidth
b) Memory
c) Processing power
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] If you move smartphone execution to a virtual machine running in the cloud, smartphones are no longer constrained by their processing power, memory, or storage capacity.

10. Which of the following was built to serve as a mobile platform for Internet computing ?
a) Windows Phone
b) Android
c) Symbian
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The Android software is based on Java and runs in a Dalvik virtual machine.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }