Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following correctly describes components roughly in their order of importance from top to down ?
a) cloud-computing-mcqs-q1a
b) cloud-computing-mcqs-q1b
c) cloud-computing-mcqs-q1c
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Amazon Elastic Compute Cloud is the central application in the AWS portfolio.

2. Point out the wrong statement:
a) Virtual private servers can provision virtual private clouds connected through virtual private networks
b) Amazon Web Services is based on SOA standards
c) Starting in 2012, Amazon.com made its Web service platform available to developers on a usage-basis model
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Through hardware virtualization on Xen hypervisors, Amazon.com has made it possible to create private virtual servers that you can run worldwide.

3. Which of the following is the central application in the AWS portfolio ?
a) Amazon Elastic Compute Cloud
b) Amazon Simple Queue Service
c) Amazon Simple Notification Service
d) Amazon Simple Storage System

View Answer

Answer: a [Reason:] Amazon Elastic Compute Cloud enables the creation, use, and management of virtual private servers running the Linux or Windows operating system over a Xen hypervisor.

4. Which of the following is a message queue or transaction system for distributed Internet-based applications ?
a) Amazon Elastic Compute Cloud
b) Amazon Simple Queue Service
c) Amazon Simple Notification Service
d) Amazon Simple Storage System

View Answer

Answer: b [Reason:] In a loosely coupled SOA system, a transaction manager is required to ensure that messages are not lost when a component isn’t available.

5. Point out the correct statement:
a) SQL Server is having enormous impact in cloud computing
b) Amazon.com’s services represent the largest pure Infrastructure as a Service (IAAS)
c) EC2 is a Platform as a Service (PaaS) market
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] EC2 is estimated to run on over 40,000+ servers worldwide divided into six availability zones.

6. Which of the following is a system for creating block level storage devices that can be used for Amazon Machine Instances in EC2 ?
a) CloudWatch
b) Amazon Elastic Block Store
c) AWS Import/Export
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The Load Balancing feature can detect when an instance is failing and reroute traffic to a healthy instance, even an instance in other AWS zones.

7. Which of the following feature is used for scaling of EC2 sites ?
a) Auto Replica
b) Auto Scaling
c) Auto Ruling
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Autoscaling is part of Amazon Cloudwatch and available at no additional charge.

8. Which of the following is a Web service that can publish messages from an application and deliver them to other applications or to subscribers ?
a) Amazon Elastic Compute Cloud
b) Amazon Simple Queue Service
c) Amazon Simple Notification Service
d) Amazon Simple Storage System

View Answer

Answer: c [Reason:] SNS provides a method for triggering actions, allowing clients or applications to subscribe to information (like RSS), or polling for new or changed information or perform updates.

9. Which of the following metrics are used to support Elastic Load Balancing ?
a) CloudWatch
b) Amazon Elastic Block Store
c) AWS Import/Export
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Amazon Machine Instances (AMIs) in EC2 can be load balanced using the Elastic Load Balancing.

10. Which of the following is an online backup and storage system ?
a) Amazon Elastic Compute Cloud
b) Amazon Simple Queue Service
c) Amazon Simple Notification Service
d) Amazon Simple Storage System

View Answer

Answer: d [Reason:] A high speed data transfer feature called AWS Import/Export can transfer data to and from AWS using Amazon’s own internal network to portable storage devices.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following layer of Wolf platform architecture is depicted in the following figure ?
cloud-computing-quiz-q1
a) upper
b) middle
c) lower
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] In Wolf, the data and transaction management conforms to the business rules you create.

2. Point out the correct statement :
a) SquareSpace is used in major Web sites and organizes vast amounts of information
b) LongJump creates browser-based Web applications that are database-enabled
c) LongJump extends Python and uses a Model-View-Controller architecture (MVC) for its framework
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] LongJump comes with an Object Model Viewer.

3. Which of the following instrumentation tool displays the real-time parameters of your application in a visual form in AppBase ?
a) Security Roles Management
b) Dashboard Designer
c) Report Builder
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Applications that you create are deployed with the AppBase Application Revision Management console.

4. Which of the following lets you sort, aggregate, display, and format report information based on the data in your application ?
a) Presentation Builder
b) Dashboard Designer
c) Report Builder
d) Business Objects Build

View Answer

Answer: c [Reason:] The applications you create in AppBase may be integrated with Amazon S3 Web Services (storage).

5. Point out the wrong statement:
a) LongJump comes with a security policy engine that has user and group privileges
b) Squarespace lets you create beautiful hosted Web sites with a variety of capabilities with visual tools alone
c) LongJump is WYSIWYG editor
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The applications are built using visual tools and deployed on hosted infrastructure.

6. Which of the following object database has the ability to create rich data objects and create relationships between them ?
a) Presentation Builder
b) Business Objects Build
c) Business Process Designer
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Presentation builder allows you to drag and drop visual controls for creating Web forms and data entry screens and to include the logic necessary to automate what the user sees.

7. Which of the following technologies are used in LongJump’s PaaS ?
a) REST
b) SOAP
c) Java
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Its development environment is based on Java and uses REST/SOAP APIs.

8. Which of the following is a WYSIWYG web builder ?
a) WaveMaker
b) Eccentex AppBase
c) Ez Publish
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] WaveMaker is a visual rapid application development environment for creating Java-based Web and cloud Ajax applications.

9. ___________ tool is used to create business logic for your application.
a) Presentation Builder
b) Business Objects Build
c) Business Process Designer
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] With it, you can manage workflow, integrate modules, create rules, and validate data.

10. Which of the following architecture is shown in the following figure ?
cloud-computing-quiz-q10
a) AppOne
b) AppBase
c) AppSquare
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] AppBase includes a set of different tools for building applications.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. What should be the message given by Web Service 3 to Web Service 2 in the following figure for execution in coperative way ?
cloud-computing-quiz-online-q1
a) Reply
b) Invoke
c) Reject
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] With choreography, business process execution is a cooperative affair.

2. Point out the correct statement:
a) Some mature SOA implementations favor orchestration over choreography
b) Most mature SOA implementations favor choreography over orchestration
c) With orchestration, multiple service manages the various processes
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Most mature SOA implementations favor orchestration over choreography.

3. Which of the following element is used by orchestrated business process commonly referred as ?
a) conductor
b) coordinator
c) orchestrator
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] orchestrator is the central controlling service element.

4. SOA _____ an extension of the Service Oriented Architecture to respond to events that occur as a result of business processes.
a) 2.0
b) 3.0
c) 4.0
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] SOA 2.0 can allow low-level events to trigger a business process, correlate events with information contained in the SOA design.

5. Point out the wrong statement:
a) Event handling is part of event-driven SOA or SOA 2.0
b) An ESB provides a lower layer for event management with a messaging infrastructure
c) UML is the modeling language of the Object Management Group that provides a method for creating visual models for software
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] An ESB isn’t required by SOA, but it is often used to create a compliant and efficient service architecture.

6. Which of the following application has ability to query event data in the same way that a stock ticker or trading application can query trading data ?
a) CVE
b) CEV
c) XML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The CVE application provides the same kind of heartbeat and correlation functionality that a stock trading application does.

7. What does CVE in SOA design stands for ?
a) Causal Vector Engine
b) Continuous Vector Engine
c) Causal Valuable Engine
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Many CVE systems display events in a console in different contexts so that an observer can analyze the display and take appropriate actions.

8. Which of the following is a collaborative effort where the logic of the business process is pushed out to the members ?
a) Orchestration
b) Choreography
c) SOA 2.0
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In choreography, each Web service that is part of a business process is aware of when to process a message and with what client or component it needs to interact with.

9. In the ______ model, data and messages are exchanged in a Service Data Object (SDO).
a) CSA
b) SCA
c) UDDI
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Components are coded with their service logic and their dependencies, QoS is established, and the service is instantiated.

10. How many types of methods are used to combine web services ?
a) 1
b) 2
c) 3
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Two main methods are used to combine Web services: orchestration and choreography.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following type is not supported by workspaces in Acrobat ?
a) audio
b) pdf
c) word
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Workspaces do not support audio or video file types.

2. Point out the correct statement:
a) Documents stored in the cloud is fully secure and are certainly under a user’s full control
b) Online productivity applications generally have fewer features than their shrink-wrapped competitors
c) Data in the cloud cannot be lost and must be managed and backed up
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Documents stored in the cloud may not be secure and are certainly not under a user’s full control.

3. ____________ is a collection of integrated applications that are packaged within a complete desktop environment.
a) Glide Digital
b) TransMedia
c) Safari
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Glide is compatible with Internet Explorer, Firefox, Chrome, and Safari.

4. Which of the following standard business application is supported by Glide ?
a) Presenter
b) Crunch
c) Calendar
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Crunch is used to create spreadsheets.

5. Point out the wrong statement:
a) Documents created with desktop applications are fully compatible with cloud-based applications
b) Buzzword supports the roles of coauthor, reviewer, and reader for a document
c) Buzzword is cross compatible with other Office suites
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Documents created with desktop applications may not be fully compatible with cloud-based applications.

6. Which of the following is an online storage drive that stores files within a container ?
a) Glide HD
b) Portal
c) Collaboration
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Collaboration is a meeting and blog tool.

7. Which of the following office applications allows users to create, modify, share, and work on documents collaboratively by Google ?
a) Google Docs
b) GDocs
c) Gdrive
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Google Docs is supported on Linux, Macintosh OS X, and Microsoft Windows, as well as on Android and iPhone mobile phones.

8. Which of the following type is not supported for mobile application viewing for Google docs?
a) Spreadsheets
b) Database files
c) Word processor files
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Google Docs creates native HTML files that are stored online.

9. Microsoft’s Office Web Apps are written in _______ and eventually are to be supplemented with Silverlight features.
a) COBOL
b) AJAX
c) BASIC
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Microsoft’s Office Web Apps are online slimmed-down versions of the Microsoft Office suite.

10. Office Web Apps can be accessed through Windows Live ________ using a SharePoint Server.
a) Google Drive
b) SkyDrive
c) Dropbox
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Skydrive can be a repository for your desktop office files or can serve as an online file share.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }