Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. When you deploy an application on Google’s PaaS App Engine cloud service, the Administration Console provides you with the which of the following monitoring capabilities ?
a) View data and error logs
b) Analyze your network traffic
c) View the application’s scheduled tasks
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] However, you have almost no operational control.

2. Point out the wrong statement:
a) In the cloud, the particular service model you are using directly affects the type of monitoring you are responsible for
b) In AaaS, you can alter aspects of your deployment
c) You can monitor your usage of resources through Amazon CloudWatch
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In IaaS, you can alter aspects of your deployment.

3. Which of the following provides tools for managing Windows servers and desktops ?
a) Microsoft System Center
b) System Service
c) System Cloud
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Microsoft System Center is an example of how management products are being adapted for the cloud.

4. Which of the following is not phase of cloud lifecycle management ?
a) The definition of the service as a template for creating instances
b) Client interactions with the service
c) Management of the operation of instances and routine maintenance
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A management program has to touch on each of the six different stages in that lifecycle.

5. Point out the wrong statement:
a) Google App Engine lets you deploy the application and monitor it
b) From the standpoint of the client, a cloud service provider is different than any other networked service
c) The full range of network management capabilities may be brought to bear to solve mobile, desktop, and local server issues
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] From the standpoint of the client, a cloud service provider is different than any other networked service.

6. Which of the following is Virtual machine conversion cloud ?
a) BMC Cloud Computing Initiative
b) Amazon CloudWatch
c) AbiCloud
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] BMC Cloud Computing Initiative is used for Cloud planning, lifecycle management, optimization, and guidance.

7. _______ is Microsoft’s cloud-based management service for Windows systems.
a) Intune
b) Utunes
c) Outtunes
d) Windows Live Hotmail

View Answer

Answer: a [Reason:] The management services include an Operations Manager, the Windows Service Update Service (WSUS), a Configuration Manager for asset management, a Data Protection Manager, and a Virtual Machine Manager, among other components.

8. Which of the following is a virtualization provisioning system that will be rolled into Dell’s AIM ?
a) Dell Scalent
b) CloudKick
c) Elastra
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] AIM stands for Advanced Infrastructure Manager.

9. Which of the following is used for Web site monitoring and analytics ?
a) Gomez
b) Ganglia
c) Elastra
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Ganglia is distributed network monitoring software.

10. Which of the following is used for performance management for virtualized Java Apps with VMware integration ?
a) Hyperic
b) Internetseer
c) RightScale
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Internetseer is a Web site monitoring service.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following service provider provides the least amount of built in security ?
a) SaaS
b) PaaS
c) IaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] You get the least amount of built in security with an Infrastructure as a Service provider, and the most with a Software as a Service provider.

2. Point out the correct statement:
a) Different types of cloud computing service models provide different levels of security services
b) Adapting your on-premises systems to a cloud model requires that you determine what security mechanisms are required and mapping those to controls that exist in your chosen cloud service provider
c) Data should be transferred and stored in an encrypted format for security purpose
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] When you identify missing security elements in the cloud, you can use mapping to work to close the gap.

3. Which of the following services that need to be negotiated in Service Level Agreements ?
a) Logging
b) Auditing
c) Regulatory compliance
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Logging, auditing, and regulatory compliance are all features that require planning in cloud computing systems.

4. The following flowchart is intended to evaluate __________ in any cloud.
cloud-computing-questions-answers-cloud-security-q4
a) risk
b) errors
c) inconsistencies
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Your risks in any cloud deployment are dependent upon the particular cloud service model chosen and the type of cloud on which you deploy your applications.

5. Point out the wrong statement:
a) You can use proxy and brokerage services to separate clients from direct access to shared cloud storage
b) Any distributed application has a much greater attack surface than an application that is closely held on a Local Area Network
c) Cloud computing don’t have vulnerabilities associated with Internet applications
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Additional vulnerabilities arise from pooled, virtualized, and outsourced resources.

6. Which of the following area of cloud computing is uniquely troublesome ?
a) Auditing
b) Data integrity
c) e-Discovery for legal compliance
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Storing data in the cloud is of particular concern.

7. Which of the following is operational domain of CSA ?
a) Scalability
b) Portability and interoperability
c) Flexibility
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] CSA is an industry working group that studies security issues in cloud computing and offers recommendations to its members.

8. Which of the following is considered an essential element in cloud computing by CSA ?
a) Multi-tenancy
b) Identity and access management
c) Virtualization
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Multi-tenancy adds a number of additional security concerns to cloud computing that need to be accounted for.

9. Which of the following is used for Web performance management and load testing ?
a) VMware Hyperic
b) Webmetrics
c) Univa UD
d) Tapinsystems

View Answer

Answer: b [Reason:] CA Cloud Insight is a cloud metrics measurement service.

10. Which of the following is application and infrastructure management software for hybrid multi-clouds ?
a) VMware Hyperic
b) Webmetrics
c) Univa UD
d) Tapinsystems

View Answer

Answer: c [Reason:] Tapinsystems is provisioning and management service.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. Which of the following is a key cloud service attribute ?
a) Abstraction
b) Infrastructure
c) User Interface
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Each provider has a unique solution, uses its own APIs, and provides unique services.

2. Point out the correct statement:
a) The cloud turns physical systems into virtual systems
b) The printing service decided to eliminate infrastructure and streamline the process
c) The first stage in the redeployment is to eliminate the local processing associated with the scanning machines
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Organizations choose to deploy systems to the cloud entirely when they can recreate the essential part of their process and eliminate infrastructure.

3. Which of the following is first level cloud service attribute ?
a) Accounting
b) Application support
c) Core Services
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Accounting is second level attribute in accordance with Core services.

4. Which of the following is a second level cloud attribute in relation to Platform Features ?
a) Development environment
b) Programming language support
c) Deployment technology
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Testing and application attribute is also considered second level cloud attribute for platform features.

5. Point out the correct statement:
a) Virtual machines are not provisioned to process the scans
b) Virtual machines are only stateless
c) Infrastructure, storage, and the queuing system all come together to eliminate a great deal of cost and operational complexity
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] This is a pure cloud play.

6. Which of the following is not a second level cloud attribute in relation to Storage ?
a) Non-relational
b) SQL support
c) Replication
d) Language and locale

View Answer

Answer: d [Reason:] Language and locale attribute is second level attribute in relation to platform feature.

7. Which of the following scenario can be referred to as cloud bursting ?
a) Part of the application is on a local system, and part is in the cloud
b) Complete part of the application is on local system
c) Complete part of the application is on local system
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Each cloud platform also has its own set of attributes that need to be mapped.

8. Which of the following is not a first level cloud service attribute ?
a) Applications
b) Infrastructure
c) Core Services
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These are key features for any cloud applications.

9. An application that provides for transaction overflow in a reservation system is an example of:
a) cloud servicing
b) cloud bursting
c) cloud provisioning
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Most systems built to perform cloud bursting have a simple underlying design.

10. Which of the following is not a second level cloud attribute ?
a) Applications
b) Infrastructure
c) Database
d) Storage

View Answer

Answer: c [Reason:] Database is second level cloud attribute for Application.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following is storage data interchange interface for stored data objects ?
a) OCC
b) OCCI
c) OCMI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] OCCI stands for Open Cloud Computing Interface.

2. Point out the correct statement:
a) To determine whether your application will port successfully, you should perform a functionality mapping exercise
b) Cloud computing supports some application features better than others
c) Cloud bursting is an overflow solution that clones the application to the cloud and directs traffic to the cloud during times of high traffic
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Mapping process involves determining the critical application features and then matching them to the cloud provider’s offering to see if those features can be supported.

3. ________ data represents more than 50 percent of the data created every day.
a) Shadow
b) Light
c) Dark
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Lots of shadow data does get retained, having never been touched by a human being.

4. Cloud storage data usage in the year 2020 is estimated to be ___ percent resident by IDC.
a) 10
b) 15
c) 20
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] There will be a steady growth of cloud storage at the expense of online storage over the next decade.

5. Point out the wrong statement:
a) Some APIs are both exposed as SOAP and REST
b) The role of a cloud vendor’s specific API has impact on porting an application
c) There are mainly three types of cloud storage
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Cloud storage can be either unmanaged or managed.

6. Which of the following system does not provision storage to most users ?
a) PaaS
b) IaaS
c) CaaS
d) SaaS

View Answer

Answer: b [Reason:] Cloud storage is storage accessed by a Web service API.

7. The addition of a software package on top of a cloud storage volume makes most cloud storage offerings conform to a ________ as a Service model.
a) Software
b) Platform
c) Analytics
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Most users interact with cloud storage using backup, synchronization, archiving, staging, caching, or some other sort of software.

8. How many categories of storage devices broadly exist in cloud ?
a) 1
b) 2
c) 3
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Storage devices may be broadly categorized as either block storage devices or file storage devices.

9. Which of the following storage devices exposes its storage to clients as Raw storage that can be partitioned to create volumes ?
a) block
b) file
c) disk
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] It is up to the operating system to create and manage the file system.

10. Which of the following impose additional overhead on clients and offer faster transfer ?
a) Block storage
b) File Storage
c) File Server
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] File-oriented storage devices are generally slower, but require less overhead from attached clients.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. _________ model consists of the particular types of services that you can access on a cloud computing platform.
a) Service
b) Deployment
c) Application
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Service models describe the type of service that the service provider is offering.

2. Point out the correct statement :
a) The use of the word “cloud” makes reference to the two essential concepts
b) Cloud computing abstracts systems by pooling and sharing resources
c) cloud computing is nothing more than the Internet
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Abstraction and Virtualization are the two essential concepts.

3. ________ refers to the location and management of the cloud’s infrastructure.
a) Service
b) Deployment
c) Application
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The deployment model tells you where the cloud is located and for what purpose.

4. Which of the following is deployment model ?
a) public
b) private
c) hybrid
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Public, private, community, and hybrid clouds are deployment models.

5. Point out the wrong statement :
a) Cloud Computing has two distinct sets of models
b) Amazon has built a worldwide network of datacenters to service its search engine
c) Azure enables .NET Framework applications to run over the Internet
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Google has built mega data centres for its search engine.

6. Which of the following is best known service model ?
a) SaaS
b) IaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The best-known service models are Software as a Service, Platform as a Service, and Infrastructure as a Service—the SPI model.

7. The __________ model originally did not require a cloud to use virtualization to pool resources.
a) NEFT
b) NIST
c) NIT
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] NIST stands for National Institute of Standards and Technology.

8. _______ model attempts to categorize a cloud network based on four dimensional factors.
a) Cloud Square
b) Cloud Service
c) Cloud Cube
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Cloud Cube model is mainly used for secure collaboration.

9. How many types of dimensions exists in Cloud Cube Model ?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

View Answer

Answer: d [Reason:] There are four types of dimensions in Cloud Cube.

10. Which of the following dimension is related to organization’s boundaries ?
a) Physical location of data
b) Ownership
c) Security boundary
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Internal (I) / External (E) determines your organization’s boundaries.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }