Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What actually is bit bagging?
a) it actually refers to the technique of assigning the bits with their inputs
b) a technique by which a MSP430 can communicate through hardware
c) a technique by which MSP430 can communicate through software
d) a technique through which conversion becomes possible

View Answer

Answer: c [Reason:] Bit bagging is the technique through which a processor can communicate to its associate partners when an appropriate hardware is not available for its purpose. This communication is made possible through the software.

2. SPI, I2C, Asynchronous serial communication are the means of communicating a processor with its associate partners?
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] SPI, I2C, Asynchronous serial communication are the means for the processor by which communication is made possible.

3. All digital communications doesn’t require any clock.
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: b [Reason:] Clock is the prior need for any communication to occur. This is because synchronization is maintained by the help of a clock.

4. SPI needs______ wires than I2C?
a) less
b) same
c) more
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: c [Reason:] In SPI, there is no control of transmission in software—no addresses or acknowledgement, that’s why it requires more amount of wires.

5. USI handles
a) SPI
b) I2C
c) Both of the mentioned
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] USI(Universal Serial Interface) supports both the types of synchronous communication i.e. SPI and I2C.

6. USCI consists of
a) one channel
b) two channels
c) three channels
d) four channels

View Answer

Answer: b [Reason:] USCI consists of mainly two channels, A and B. These are largely independent but share a few registers and interrupt vectors.

7. LIN is enabled in which of the following channels?
a) A
b) B
c) C
d) D

View Answer

Answer: a [Reason:] Channel A is the asynchronous receiver/ transmitter channel. It can detect the baud rate of an incoming signal, which enables its use on a local interconnect network (LIN).

8. Can one device have more than one USC interfaces?
a) yes
b) no
c) depends on the conditions
d) cant be said

View Answer

Answer: a [Reason:] Yes, one device can have more than one USC interfaces. There is a small difference because the interrupt flags and enable bits for the “0” modules are in the special function registers IFG2 and IE2, while those for the “1” modules are in their own registers, UC1IFG and UC1IE.

9. Which of the following conditions is more difficult to attain?
a) synchronous masters
b) synchronous slaves
c) asynchronous masters
d) asynchronous slaves

View Answer

Answer: d [Reason:] Synchronous slaves are the most difficult to attain because the problem is that the slave must react quickly when a clock transition arrives from the master.

10. Timer_A is used in
a) SPI
b) I2C
c) Asynchronous Serial Communication
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Timer_A is used in the Asynchronous Serial Communication.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com