Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The status register in MSP430 consists of
a) 1 byte
b) 2 bytes
c) 1 bit
d) 2 bit

View Answer

Answer: b [Reason:] The status register of MSP430 consists of 2 bytes of length. The bits of the status register consists of the C flag, Z flag, N flag, GIE flag, CPU off, OSC off, SCG0, SCG1, V flag and some reserved bits.

2. Which of the following bits is a bit of the status register that allows the micro controller to operate in its low power mode?
a) Z
b) Reserved
c) CPU off
d) N

View Answer

Answer c [Reason:] The CPU off bit, OSC off bit, SCG0 bit, SCG1 bit of the status register are used to allow the micro controller to operate in its low power mode.

3. What is actually done to improve the efficiency of a RISC processor?
a) instructions are reduced
b) they have two or more processors inbuilt connected between
c) they have many instructions that are interrelated to each other
d) they have one or more registers hard wired to the commonly used values

View Answer

Answer: d [Reason:] To improve the efficiency of the RISC processor, the registers that are hard wired to commonly used values are used instead of other ones.

4. To improve the efficiency of a MSP430 based micro controller, for one register
a) their is only one value for all addressing modes
b) their are two values for each addressing mode
c) their are 2 values for four addressing modes
d) their are 4 values for four addressing modes

View Answer

Answer: d [Reason:] In MSP430, their are namely 4 addressing modes. So the main advantage of this controller( which basically increases its efficiency )is that for one register their exists 4 different values for 4 different addressing modes of the controller.

5. Their are_______________ number of emulated instructions found in the MSP430?
a) 4
b) 8
c) 16
d) 24

View Answer

Answer: d [Reason:] The constants CG1 and CG2 are combined together to give 27 native instructions. These instructions are further converted into 24 emulated instructions. So, their are 24 emulated instructions found in a MSP430 based controller.

6. .w form is used for operations
a) that uses bytes
b) that uses words
c) that uses both
d) that uses none

View Answer

Answer: c [Reason:] .w form is used for operations, that uses both bytes and words for operations.

7. Pre increment addressing is available in MSP430?
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: b [Reason:] MSP430 supports only post increment addressing. For performing pre increment addressing, we require some special functions that accomplish that work.

8. Which out of the following is a correct emulated instruction?
a) dst==0
b) *–SP=src
c) dst=*SP++
d) dst+=C

View Answer

Answer: b [Reason:] *–SP=src is not an emulated instruction.

9. dadd instruction can act as
a) valid BCD addition
b) valid adder with carry
c) both of the mentioned
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Dadd instruction can act as a valid BCD addition instruction, if the numbers are initially in BCD state(0-9).

10. Which of the following instructions donot affect the status bits?
a) bis
b) bic
c) both of the mentioned
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] bis and bic donot affect the bits of the status register.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }