Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which arranges for one object to be placed on another?
a) Put-on
b) Put-up
c) Variable
d) List

View Answer

Answer: a [Reason:] Put-on arranges the object one after the another in lisp.

2. How the put-on will succeed in lisp?
a) No error
b) All procedures failed
c) All sub-procedures succeeds
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Put-on will succeed only if all its sub-procedures succeed.

3. Which should report when lisp is encountered with unexpected situations?
a) List
b) Procedures
c) Variables
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Procedures should report on what is going on when they encounter unexpected situations.

4. Which causes procedures to print their arguments and values?
a) Time
b) Describe
c) Trace
d) Break

View Answer

Answer: c [Reason:] Trace causes procedures to print their arguments and values.

5. Which stops evaluation so that you can evaluate forms?
a) Time
b) Describe
c) Trace
d) Break

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

6. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (defun count-atoms (expression);
  (if (atom expression)
  1
  (+ (count-atoms (first expression))
  (count-atoms (rest expression)))))
* (count-atoms '((this is)))

a) Count-atoms
b) 4
c) Count
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This statement will reoccur over the statement again and again. Output: 4

7. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (defun count-atoms (expression);
  (if (atom expression)
  1
  (+ (count-atoms (first expression))
  (count-atoms (rest expression)))))
*(count-atoms '((this is) (a test)))

a) 4
b) 5
c) 6
d) 7

View Answer

Answer: d [Reason:] None. Output: 0: (COUNT-ATOMS ((THIS IS) (A TEST))) 1: (COUNT-ATOMS (THIS IS)) 2: (COUNT-ATOMS THIS) 2: COUNT-ATOMS returned 1 2: (COUNT-ATOMS (IS)) 3: (COUNT-ATOMS IS) 3: COUNT-ATOMS returned 1 3: (COUNT-ATOMS NIL) 3: COUNT-ATOMS returned 1 2: COUNT-ATOMS returned 2 1: COUNT-ATOMS returned 3 1: (COUNT-ATOMS ((A TEST))) 2: (COUNT-ATOMS (A TEST)) 3: (COUNT-ATOMS A) 3: COUNT-ATOMS returned 1 3: (COUNT-ATOMS (TEST)) 4: (COUNT-ATOMS TEST) 4: COUNT-ATOMS returned 1 4: (COUNT-ATOMS NIL) 4: COUNT-ATOMS returned 1 3: COUNT-ATOMS returned 2 2: COUNT-ATOMS returned 3 2: (COUNT-ATOMS NIL) 2: COUNT-ATOMS returned 1 1: COUNT-ATOMS returned 4 0: COUNT-ATOMS returned 7 7

8. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (defun current (n);
  (if (= n 1)
  1
  (+ (minus-one n) (minus-two n))))
* (defun minus-one (n)
  (current (- n 1)))
* (defun minus-two (n)
  (current (- n 2)))

a) Minus-one
b) Minus-two
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Because of the given statement the control stack will be exhausted.

9. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf symbol-example '(a b c))
* (describe 'symbol-example)

a) A
b) B
c) C
d) Description of symbol-example

View Answer

Answer: d Description:Describe is used to print the information about the current procedure or variable. Output: COMMON-LISP-USER::SYMBOL-EXAMPLE [symbol]

SYMBOL-EXAMPLE names an undefined variable: Value: (A B C)

10. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (defun count-atoms (expression);
  (if (atom expression)
  1
  (+ (count-atoms (first expression))
  (count-atoms (rest expression)))))
* (time (count-atoms '((this is))))

a) 4
b) Depending on your compiler
c) Error
d) Both 4 & Depending on your compiler

View Answer

Answer: d [Reason:] This statement will print the information about the compilation and resource used. Output: 0: (COUNT-ATOMS ((THIS IS))) 1: (COUNT-ATOMS (THIS IS)) 2: (COUNT-ATOMS THIS) 2: COUNT-ATOMS returned 1 2: (COUNT-ATOMS (IS)) 3: (COUNT-ATOMS IS) 3: COUNT-ATOMS returned 1 3: (COUNT-ATOMS NIL) 3: COUNT-ATOMS returned 1 2: COUNT-ATOMS returned 2 1: COUNT-ATOMS returned 3 1: (COUNT-ATOMS NIL) 1: COUNT-ATOMS returned 1 0: COUNT-ATOMS returned 4 Evaluation took: 0.001 seconds of real time 0.000000 seconds of total run time (0.000000 user, 0.000000 system) 0.00% CPU 14 forms interpreted 1,654,235 processor cycles 43,976 bytes

4