Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which process helps to build large and complicated programs?
a) Macros
b) Procedure abstraction
c) Defun
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Procedure abstraction process helps to build large and complicated programs and it is easy to understand.

2. Which abstractions have a prescribed behavior?
a) Auxiliary procedures
b) Procedure abstraction
c) Primary procedures
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Auxiliary procedures will help to produce a proper result and it will have a prescribed behavior.

3. What is the process of arranging procedures into layers?
a) Procedure
b) Abstraction
c) Abstraction layers
d) Procedure abstraction

View Answer

Answer: c [Reason:] Abstraction layers helps to arrange procedures into layers.

4. Which is used to seperate the abstraction layers?
a) Abstraction boundaries
b) Data
c) Procedure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

5. Which hides details behind abstraction boundaries?
a) Procedures
b) Procedure abstraction
c) Recursion
d) Both Procedures & Procedure abstraction

View Answer

Answer: b [Reason:] Procedure abstraction hides details behind abstraction boundaries and it is increase the security between layers.

6. What is the output of the following statement?

*(setf thing 'sphere r 1)
* (cond ((eq thing 'circle) (* pi r r)) ((* 4 pi r r)))

a) 10.566
b) 11.5683
c) 12.56637
d) 13

View Answer

Answer: c [Reason:] This statement will help to find the area of sphere. Output: 12.566370614359172d0

7. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf p .6)
* (cond ((> p .75) 'very-likely)((> p .5) 'likely)((> p .25) 'unlikely)(t 'very-unlikely))

a) Very-likely
b) Likely
c) Unlikely
d) Very-unlikely

View Answer

Answer: b [Reason:] As the value p is .6, it is printing likely. Output: LIKELY

8. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf thing 'point r 1)
* (case thing (circle (*pi r r))(sphere (* 4 pi r r)))

a) 1
b) 12.56637
c) NIL
d) T

View Answer

Answer: c [Reason:] As the value is not matched, it is printing as NIL. Output: NIL

9. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf breakfast '(eggs bacon toast tea))
* (cond ((> (length breakfast) 10) 'glutton) ((not (endp breakfast)) 'normal)(t 'anorexic))

a) Anorexic
b) Breakfast
c) Eggs
d) Normal

View Answer

Answer: d [Reason:] As breakfast is not empty, It is printing normal. Output: NORMAL

10. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf thing 'point r 1)
* (case thing (circle (*pi r r))(sphere (* 4 pi r r)) (otherwise 0))

a) 1
b) 0
c) 12.566
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Otherwise is like else statement, So it is printing 0. Output: 0