Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which is a string of boxes linked by arrow like pointers?
a) Lisp
b) List
c) Variables
d) Pointers

View Answer

Answer: b [Reason:] A list in box and pointer notation is a string of boxes linked by arrow like pointers.

2. What is the other name of boxes?
a) Cons cells
b) Conses
c) Both Cons cells & Conses
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The box is called as atoms and two-pointer entities, in which the boxes can tie together.

3. Which is used to construct new lists by linking the right pointers?
a) Links
b) List
c) Variables
d) Right pointers

View Answer

Answer: d [Reason:] Lisp maintains a list of spares boxes, linked by their right pointers for constructing new lists.

4. Which can be represented in bytes?
a) Boxes and pointers
b) Lists
c) Lisp
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

5. Which can build new lists by depositing pointers in free boxes?
a) Do
b) Dobuild
c) Cons
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Cons builds new lists by depositing pointers in free boxes.

6. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf abc '(a b c) xyz '(x y z))
* (setf bc (rest abc))
* bc

a) A
b) B
c) C
d) BC

View Answer

Answer: d [Reason:] This statement will print BC because of definied variable bc. Output: (B C)

7. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf abc '(a b c) xyz '(x y z))
* abc

a) A
b) B
c) ABC
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] This statement is printing abc because of definition. Output: (A B C)

8. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf toss '(heads tails tails tails heads tails))
* (delete 'heads toss)
* toss

a) Heads tails
b) Heads tails tails tails tails
c) Heads
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This statement will print the result by mainpulation of delete. Output: (HEADS TAILS TAILS TAILS TAILS)

9. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf fact1 '(big computers are nice))
* (setf (first fact1) 'fast)

a) Big computers
b) Fast
c) Big computers are fast
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This statement will print the given result because of the definition of first. Output: FAST

10. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf l1 (list 'a 'b 'c))
* (setf l2 (list 'a 'b))
* (setf l1 l2)

a) A B
b) A B C
c) B C
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This statement will print the a and b because of computing the intersection of the two values. Output: (A B)