Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Multiple choice question for engineering

Set 1

1. If a software production gets behind schedule, one can add more programmers and catch up.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] As new people are added, people who were working must spend time educating the newcomers, thereby reducing the amount of time spent on productive development effort.

2. Choose an internal software quality from given below:
a) scalability
b) usability
c) reusability
d) reliability

View Answer

Answer: c [Reason:] rest all are external qualities which are visible to the user.

3. RUP stands for____________ created by a division of ____________
a) Rational Unified Program, IBM
b) Rational Unified Process, Infosys
c) Rational Unified Process, Microsoft
d) Rational Unified Process, IBM

View Answer

Answer: d

4. The RUP is normally described from three perspectives-dynamic, static & practice.What does static perspective do ?
a) It shows the process activities that are enacted
b) It suggests good practices to be used during the process
c) It shows the phases of the model over time
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a

5. The only deliverable work product for a successful project is the working program.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] A working program is only one part of a software configuration that includes many elements. Documentation provides a foundation for successful engineering and, more important, guidance for software support.

6. Which phase of the RUP is used to establish a business case for the system ?
a) Transition
b) Elaboration
c) Construction
d) Inception

View Answer

Answer: d

7. Which one of the following is not a fundamental activity for software processes in software engineering ?
a) Software Verification
b) Software Validation
c) Software design and implementation
d) Software evolution

View Answer

Answer: a [Reason:] Software Verification is accounted for in implementation & testing activity.

8. A general statement of objectives is the major cause of failed software efforts.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] A formal and detailed description of the information domain, function, behavior, performance, interfaces, design constraints and validation criteria is essential which can be determined only after thorough communication between customer and developer.

9. The longer a fault exists in software
a) the more tedious its removal becomes
b) the more costly it is to detect and correct
c) the less likely it is to be properly corrected
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

10. Component-based Software Engineering allows faster delivery.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Due to using previously tested components they produce more reliable system at a faster rate.

11. Arrange the following steps to form a basic/general Engineering Process Model.
i. Test
ii. Design
iii. Install
iv. Specification
v. Manufacture
vi. Maintain
a) 2, 4, 5, 1, 6, 3
b) 4, 2, 5, 1, 3, 6
c) 2, 4, 5, 1, 3, 6
d) 4, 2, 5, 1, 6, 3

View Answer

Answer: b

Set 2

1. The process of generating analysis and design documents is known as
a) Software engineering
b) Software re-engineering
c) Reverse engineering
d) Re-engineering

View Answer

Answer: c [Reason:] Reverse engineering is the process followed in order to find difficult, unknown and hidden information about a software system..

2. What is a software patch?
a) Required or Critical Fix
b) Emergency Fix
c) Daily or routine Fix
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] A software patch is an emergency fix which is worked upon the obsolete version whenever a vulnerability is encountered.

3. Which one of the following is not a maintenance model?
a) Waterfall model
b) Reuse-oriented model
c) Iterative enhancement model
d) Quick fix model

View Answer

Answer: a [Reason:] Waterfall model is a software development model.

4. What does ACT stands for in In Boehm model for software maintenance?
a) Actual change track
b) Annual change track
c) Annual change traffic
d) Actual change traffic

View Answer

Answer: c

5. Choose the suitable options with respect to regression testing.
a) It helps in development of software
b) It helps in maintenance of software
c) It helps in development & maintenance of software
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Regression testing preserves the quality and reliability of software and ensures the software’s continued operation.

6. What are legacy systems?
a) new systems
b) old systems
c) under-developed systems
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Legacy systems are the existing systems which may require some modification or maintenance.

7. Which of the following manuals is not a user documentation?
a) Beginner’s Guide
b) Installation guide
c) Reference Guide
d) SRS

View Answer

Answer: d [Reason:] SRS provides information on exact requirements of system as agreed between user and developers.

8. Which of the following manuals is a user documentation?
a) SRS -Software Requirement Specification
b) SDD -Software Design Document
c) System Overview
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] System overview provides general description of the system’s functions.

9. The process of transforming a model into source code is known as
a) Forward engineering
b) Reverse engineering
c) Re-engineering
d) Reconstructing

View Answer

Answer: a

10. How many stages are there in Iterative-enhancement model used during software maintenance?
a) two
b) three
c) four
d) five

View Answer

Answer: b [Reason:] The stages include: analysis of existing system, characterize proposed modifications, redesign and implement current version.

Set 3

1. SA/SD features are obtained from which of the methodologies?
a) Constantine and Yourdon’s methodology
b) DeMarco and Yourdon’s methodology
c) Gane and Sarson’s methodology
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

2. Which of the following is not an activity of Structured Analysis (SA) ?
a) Functional decomposition
b) Transformation of a textual problem description into a graphic model
c) All the functions represented in the DFD are mapped to a module structure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The module structure is the software architecture.

3. To arrive at a form which is suitable for implementation in some programming language is the purpose of
a) Structured Analysis (SA)
b) Structured Design (SD)
c) Detailed Design (DD)
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

4. The results of structured analysis can be easily understood by ordinary customers.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The results of structured analysis directly represents customer’s perception of the problem and uses customer’s terminology for naming different functions and data.

5. Structured Analysis is based on the principle of Bottom-Up Approach.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] Structured Analysis follows uses decomposition approach.

6. The context diagram is also known as
a) Level-0 DFD
b) Level-1 DFD
c) Level-2 DFD
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Context diagram captures the various entities external to the system interacting with it and data flow occurring between the system and the external entities.

7. A directed arc or line in DFD represents
a) Data Store
b) Data Process
c) Data Flow
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] It resembles data flow in the direction of the arrow.

8. A DFD is always accompanied by a data dictionary.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] A data dictionary lists all data items appearing in a DFD including definition and data names.

9. Which of the following is a function of CASE Tool?
a) Supporting Structured analysis and design (SA/SD)
b) Maintaining the data dictionary
c) Checking whether DFDs are balanced or not
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a

10. Data Store Symbol in DFD represents a
a) Physical file
b) Data Structure
c) Logical file
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A logical file can be a data structure or a physical file on disk.

Set 4

1. The testing in which code is checked
a) Black box testing
b) White box testing
c) Red box testing
d) Green box testing

View Answer

Answer: b [Reason:] White-box testing is a method of testing software that tests internal structures or workings of an application, as opposed to its functionality .

2. Testing done without planning and Documentation is called
a) Unit testing
b) Regression testing
c) Adhoc testing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Adhoc testing is used term for software testing performed without planning and documentation. The tests are intended to be run only once, unless a defect is discovered.

3. Acceptance testing is also known as
a) Grey box testing
b) White box testing
c) Alpha Testing
d) Beta testing

View Answer

Answer: d [Reason:] Acceptance testing is a test conducted to determine if the requirements of a specification or contract are met and is done by users.

4. Which of the following is non-functional testing?
a) Black box testing
b) Performance testing
c) Unit testing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Performance testing is in general testing performed to determine how a system performs in terms of responsiveness and stability under a particular workload.

5. Beta testing is done at
a) User’s end
b) Developer’s end
c) User’s & Developer’s end
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In beta testing the user evaluates the product and gives his feedback.

6. SPICE stands for
a) Software Process Improvement and Compatibility Determination
b) Software Process Improvement and Control Determination
c) Software Process Improvement and Capability Determination
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] SPICE stands for Software Process Improvement and Control Determination.

7. Unit testing is done by
a) Users
b) Developers
c) Customers
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Unit testing is a method by which individual units of source code, sets of one or more computer program modules together with associated control data, usage procedures, and operating procedures are tested to determine if they are fit for use.

8. Behavioral testing is
a) White box testing
b) Black box testing
c) Grey box testing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Black-box testing is a method of software testing that examines the functionality of an application without peering into its internal structures or workings.

9. Which of the following is black box testing
a) Basic path testing
b) Boundary value analysis
c) Code path analysis
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Boundary value analysis is a software testing technique in which tests are designed to include representatives of boundary values.

10. Which of the following is not used in measuring the size of the software
a) KLOC
b) Function Points
c) Size of module
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] KLOC and function points both can be used as size measurement for measuring the size of the software.

Set 5

1. Which of the following process ensures that versions of systems and components are recorded and maintained?
a) Codeline
b) Configuration control
c) Version
d) Workspace

View Answer

Answer: b [Reason:] In configuration control changes are managed and all versions of components are identified and stored for the lifetime.

2. Which of the following process is concerned with analyzing the costs and benefits of proposed changes?
a) Change management
b) Version management
c) System building
d) Release management

View Answer

Answer: a [Reason:] It involves approving those changes that are worthwhile, and tracking which components in the system have been changed.

3. Which of the following is not a Version management feature?
a) Version and release identification
b) Build script generation
c) Project support
d) Change history recording

View Answer

Answer: b [Reason:] All other options are a part of version management.

4. Which method recommends that very frequent system builds should be carried out with automated testing to discover software problems?
a) Agile method
b) Parallel compilation method
c) Large systems method
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In keeping with the agile methods notion of making many small changes, continuous integration involves rebuilding the mainline frequently, after small source code changes have been made.

5. Which of the following is not a build system feature?
a) Minimal recompilation
b) Documentation generation
c) Storage management
d) Reporting

View Answer

Answer: c [Reason:] To reduce the storage space required by multiple versions of components that differ only slightly, version management systems usually provide storage management facilities.

6. Which of the following is a collection of component versions that make up a system?
a) Version
b) Codeline
c) Baseline
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Baselines are controlled, which means that the versions of the components making up the system cannot be changed.

7. Which of the following is a configuration item?
a) Design & Test specification
b) Source code
c) Log information
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A configuration item is an approved and accepted deliverable, changes have to be made through formal procedure.

8. Which of the following is a part of system release?
a) electronic and paper documentation describing the system
b) packaging and associated publicity that have been designed for that release
c) an installation program that is used to help install the system on target hardware
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Release creation is the process of creating the collection of files and documentation that includes all of the components of the system release.

9. A sequence of baselines representing different versions of a system is known as
a) System building
b) Mainline
c) Software Configuration Item(SCI)
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

10. Which of the following term is best defined by the statement “The creation of a new codeline from a version in an existing codeline”?
a) Branching
b) Merging
c) Codeline
d) Mainline

View Answer

Answer: a [Reason:] The code may then be developed independently.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }