Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

QN1. Company ABC sells a variety of products on its website to the highest bidder. What type of business model are they using?

a) Affiliate Marketing

b) Online Auction

c) Supply Chain improver

d) Name your price

View Answer

Answer: b) Online Auction

QN2. Company XYZ helps individuals sell products to other individuals and takes a small commission on each sale. What EC classification do they fit?

a) B2C

b) B2B

c) C2C

d) P2P

View Answer

Answer: c) C2C

QN3. Which of the following is a pure electronic commerce corporation?

a) Mike’s business sells products out of his store in Chicago.

b) Tom’s business sells products out of his store in Chicago and online.

c) Jane’s business sells products out of her website.

d) Ann’s business sells products out of her website and mail order catalog

View Answer

Answer: c) Jane’s business sells products out of her website.

QN4. Which of the following is not a limitation of EC?

a) Some customers like to physically inspect products before buying

b) Customers now have nearly unlimited bandwidth.

c) The standards for security are still evolving.

d) Software tools change frequently

View Answer

Answer: a) Some customers like to physically inspect products before buying

QN5. Company XYZ sells products to individuals. What EC classification do they fit?

a) B2C

b) B2B

c) C2C

d) P2P

View Answer

Answer: a) B2C

QN6. Which of the following is not an attribute of a corporate portal?

a) A company’s partners use the portal to communicate

b) The company’s employees use this system to communicate

c) The public uses this portal to access the Internet

d) The public uses this portal to access information about the company

View Answer

Answer: c) The public uses this portal to access the Internet

QN7. Which of the following is a limitation of EC?

a) Ability to operate 24 hours a day.

b) Integration of distributor and supplier IT systems.

c) Special network and hardware requirements.

d) Increased market area

View Answer

Answer: c) Special network and hardware requirements.

QN8. Which of the following is a benefit of EC?

a) Insufficient telecommunications bandwidth

b) Individuals can telecommute more easily

c) Customers may be unsure of EC security

d) EC theory and practice is constantly evolving

View Answer

Answer: b) Individuals can telecommute more easily

QN9. EC reduces cycle time in all of the following ways except:

a) Customer satisfaction

b) Development of marketing materials

c) Product distribution

d) Time to market

View Answer

Answer: a) Customer satisfaction

QN10. Why is B2C generally less attractive than B2B?

a) Easier to implement

b) Less expensive to implement

c) Larger number of organizations

d) Channel conflict

View Answer

Answer: d) Channel conflict

QN11. Company helps individuals exchange digital products. What EC classification do they fit?

a) B2C

b) B2B

c) C2C

d) P2P

View Answer

Answer: c) C2C

QN12. Company ABC has several divisions that have created private resources that can be accessed using Internet protocols. The company is now going to link these resources together. What

type of network is being described?

a) Internet

b) Extranet

c) Intranet

d) Virtual private network

View Answer

Answer: d) Virtual private network

QN13. Company XYZ sells a variety of products on its website. What type of business model are they using?

a) Affiliate Marketing

b) Online Auction

c) E-tailing

d) Name your price

View Answer

Answer: a) Affiliate Marketing

QN14. Association ABC helps its members get discounts on the purchases by buying in bulk. What type of business model are they using?

a) Group purchasing

b) Online Auction

c) Affiliate Marketing

d) Name your price

View Answer

Answer: a) Group purchasing

QN15. The disadvantages of use of computer in business transactions are

1. They never be able to exercise judgment

2. They lack creativity

3. Lack experience to manage exceptions

4. Speed up the flow of information

5. They cannot solve problems.

a) 1, 2, 3, 4

b) 2, 3, 4, 5

c) 1, 2, 3, 5

d) 1, 2, 4, 5

View Answer

Answer: b) 2, 3, 4, 5

QN16. Which of the following types of sites features the greatest amount of self-generated content?

a) hub sites

b) portals

c) connectors

d) destinations

View Answer

Answer: b) portals

QN17. E-business software is best defined as to manage:

a) internal administrative applications.

b) buy-side applications.

c) sell-side e-commerce applications.

d) All of the above

View Answer

Answer: d) All of the above

QN18. Which of the following statements do you agree with relating to knowledge audits?

a) A knowledge audit should always be completed before an information audit

b) Information and knowledge audits are complementary processes

c) Information and knowledge audits are unrelated

d) An information audit should always be completed before a knowledge audit

e) Information and knowledge audits are the same

View Answer

Answer: d) An information audit should always be completed before a knowledge audit

QN19. E-commerce:

a) is based on the exchange of digitized information

b) depends upon technology.

c) includes intra- and inter-organizational activities that support exchanges.

d) all of the above.

View Answer

Answer: a) is based on the exchange of digitized information

QN20. Purchasing and procurement transactions are a major part of the

category of e-commerce.

a) B2C

b) B2B

c) C2B

d) P2P

View Answer

Answer: b) B2B

QN21. Amazon.com was a pioneer in e-commerce.

a) B2C

b) B2B

c) C2B

d) P2P

View Answer

Answer: a) B2C

QN22. The “backbone” of modern firms is the:

a) ERP system

b) IT system

c) CRM system

d) EC system

View Answer

Answer: d) EC system

QN23. A firm’s interface, data set, and code set can be integrated by a system.

a) ERP

b) IT

c) CRM

d) EC

View Answer

Answer: a) ERP

QN24. Which of the following is not a web browser?

a) Netscape’s Navigator

b) Mosaic

c) Amaya

d) Gopher

View Answer

Answer: d) Gopher

QN25. The disadvantages of use of computer in business transactions are

1. They never be able to exercise judgment

2. They lack creativity

3. Lack experience to manage exceptions

4. Speed up the flow of information

5. They cannot solve problems.

a) 1, 2, 3, 4

b) 2, 3, 4, 5

c) 1, 2, 3, 5

d) 1, 2, 4, 5

View Answer

Answer: b) 2, 3, 4, 5

QN26. The main protocol for transferring information on the web is

a) HTTP

b) PPP

c) FTP

d) SLIP

View Answer

Answer: a) HTTP

QN27. connect a company with its suppliers and distributors.

a) Supply nets

b) Intranets

c) Extranets

d) Internets

View Answer

Answer: d) Internets

QN28. E-markets are ” ,” rather than physical “marketplaces”.

a) Marketspaces

b) Brick-and-mortar

c) Bazaars

d) Click-and-brick

View Answer

Answer: d) Click-and-brick

QN29. If a Web page designer were to use a “skyscraper,” he or she could be using a technique that had which of the following characteristics?

a) A box that is much larger than a banner advertisement.

b) Tall, skinny advertisements at the side of a Web page.

c) An online ad that pops up between changes on a Web site.

d) An advertisement that moves across the screen.

View Answer

Answer: c) An online ad that pops up between changes on a Web site.

QN30. A browser is “told” how to access desired content by a(n):

a) URL

b) JPEG

c) IP

d) WYSIWYC

View Answer

Answer: a) URL

QN31. Website development:

a) is strictly a technological exercise.

b) requires the use of outside experts.

c) is a game of tradeoffs

d) must be undertaken from the firm’s point of view

View Answer

Answer: d) must be undertaken from the firm’s point of view

QN32. is the most common way to communicate with a user’s browser.

a) CRM

b) GUI

c) CPM

d) HTML

View Answer

Answer: d) HTML

QN33. In hypertext, the term “hyper” refers to:

a) speed

b) ability to link to other pages

c) the dynamic character of its content

d) the volume of content

View Answer

Answer: b) ability to link to other pages

QN34. Which of the following is not a Web scripting language?

a) ASP

b) PHP

c) ColdFusion

d) Apache

View Answer

Answer: d) Apache

QN35. HTML stands for

a) Hypertext Markup Language

b) Hitext Markup Language

c) Hypertext Marked Language

d) Hypertext Mark Language

View Answer

Answer: a) Hypertext Markup Language
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }