Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Online Assignment MCQ Set

Online Assignment MCQ Set Flash Card is suitable for Amity Distance learning program and you can use for your amity mba online assignments, imt cdl assignments, smu assignments and exam purpose.

QN1. Compensation can be ___ benefits
(A): Monetary
(B): Non-monetary
(C): both ‘a’ and ‘b’
(D): None of the above

View Answer

Answer: (C): both ‘a’ and ‘b’

QN2. Wages represents ___ rates of pay.
(A): Hourly
(B): Daily
(C): weekly
(D): Monthly

View Answer

Answer: (A): Hourly

QN3. ___ are also called ‘payments by results’.
(A): Allowances
(B): Claims
(C): Incentives
(D): Fringe benefits

View Answer

Answer: (C): Incentives

QN4. Incentives depends upon
(A): Productivity
(B): Sales
(C): Profits
(D): All of the above

View Answer

Answer: (D): All of the above

QN5. The following is paid only at the time of employees exit after serving more than five years
(A): Perquisites
(B): Claims
(C): Gratuity
(D): Allowances

View Answer

Answer: (C): Gratuity

QN6. The following is a perquisites.
(A): Club membership
(B): Provident fund
(C): Medical allowance
(D): Group insurance

View Answer

Answer: (A): Club membership

QN7. A behaviour which has rewarding experience is likely to be repeated’ is postulated by
(A): Reinforcement and expectancy theory
(B): Equity theory
(C): Agency theory
(D): None of the above

View Answer

Answer: (A): Reinforcement and expectancy theory

QN8. A fair day work for fair day pay’ denotes a sense of ___ felt by employees
(A): Responsibility
(B): Equity
(C): Happines
(D): Respect

View Answer

Answer: (B): Equity

QN9. The remuneration system needs to meet the following type(s) of equity
(A): Internal
(B): External
(C): Individual
(D): All of the above

View Answer

Answer: (D): All of the above

QN10. Which of the following factor influence(s) employee compensation?
(A): Labour market
(B): Cost of living
(C): labour unions
(D): All of the above

View Answer

Answer: (D): All of the above

QN11. Any compensation plan must be
(A): Understandable, workable, acceptable
(B): Reasonable, workable, acceptable
(C): Understandable, feasible, acceptable
(D): Understandable, workable, compensable

View Answer

Answer: (A): Understandable, workable, acceptable

QN12. The following is not a part of remuneration model
(A): Job description
(B): Job Evaluation
(C): Job Hierarchy
(D): Job Analysis

View Answer

Answer: (D): Job Analysis

QN13. Enlitist remuneration systems are prevalent among
(A): Well established firms
(B): Companies with mature products
(C): Companies with limited competition
(D): All of the above

View Answer

Answer: (D): All of the above

QN14. In organized industrial establishments pay review takes place once in ____ years.
(A): Three
(B): Seven
(C): Ten
(D): Fifteen

View Answer

Answer: (A): Three

QN15. Equal remuneration Act 1976, prohibits discrimination in matters relating to remuneration on the basis of
(A): Religion
(B): Region
(C): Sex
(D): All of the above

View Answer

Answer: (D): All of the above

QN16. The following is not a concept of wage
(A): Daily wage
(B): Minimum wage
(C): Fair Wage
(D): Living wage

View Answer

Answer: (A): Daily wage

QN17. ___ can be fixed by comparison with an accepted standard wage
(A): Minimum wages
(B): Fair Wage
(C): Living Wage
(D): All of the above

View Answer

Answer: (B): Fair Wage

QN18. A ____ must be fixed considering the general economic conditions of the country.
(A): Minimum wages
(B): Fair Wage
(C): Living Wage
(D): All of the above

View Answer

Answer: (C): Living Wage

QN19. In India, ___ wage is determined mainly for sweated industries
(A): Minimum
(B): Fair Wage
(C): Living
(D): Standard

View Answer

Answer: (A): Minimum

QN20. Providing equal pay for jobs of equal nature based on job evaluation ensures ___ in compensation administration.
(A): external equity
(B): internal equity
(C): neutrality
(D): None of the above

View Answer

Answer: (A): external equity

QN21. Payment of cash rewards for the work extracted from the employee is normally called
(A): direct compensation
(B): indirect compensation
(C): non-monetary compensation
(D): None of the above

View Answer

Answer: (A): direct compensation

QN22. Which of the following is the fixed component in compensation packages?
(A): Profit-sharing
(B): Base salary
(C): Gain-sharing
(D): Equity stock options

View Answer

Answer: (B): Base salary

QN23. Insurance schemes, retirement benefits and leave travel concession are examples of
(A): indirect monetary compensation
(B): direct monetary compensation
(C): non-monetary compensation
(D): None of the above

View Answer

Answer: (A): indirect monetary compensation

QN24. Ensuring a fair balance between an employee’s contributions to the job and the rewards received in return from that job is the essence of
(A): equity theory
(B): expectancy theory
(C): agency theory
(D): contingency theory

View Answer

Answer: (A): equity theory

QN25. Which of the following theory states that the employees work hard in the job only when they are sure of positive outcomes from that job?
(A): Equity theory
(B): expectancy theory
(C): agency theory
(D): contingency theory

View Answer

Answer: (B): expectancy theory

QN26. Managers never own complete responsibility for the all the decisions made by them since they are not the owners of the business is the assumption of
(A): Equity theory
(B): expectancy theory
(C): agency theory
(D): contingency theory

View Answer

Answer: (C): agency theory

QN27. Wages which are usually positioned above the minimum wages but below the living wages are described as
(A): real wages
(B): fair wages
(C): minimum wages
(D): living wage

View Answer

Answer: (B): fair wages

QN28. When there are several pay grades in a pay structure, it is called
(A): traditional pay structure
(B): broad-graded structure
(C): job family structure
(D): None of the above

View Answer

Answer: (A): traditional pay structure

QN29. Which of the following factors is not an external influencing factor in wages and salary administration?
(A): Cost of living
(B): Labour legislations
(C): Labour market conditions
(D): Ability to pay

View Answer

Answer: (D): Ability to pay

QN30. Which of the following factors is not an external influencing factor in wages and salary administration?
(A): Capacity of the organization to pay
(B): Corporate policies and philosophy
(C): Performance evaluation report
(D): None of the above

View Answer

Answer: (D): None of the above

QN31. Which of the following is not an objective of executive compensation plans?
(A): Separating ownership interest and controlling interest
(B): Enhancing employee motivation, involvement and commitment
(C): Promoting managerial efficiency
(D): Attracting and retaining the best executives

View Answer

Answer: (A): Separating ownership interest and controlling interest

QN32. Provision for cars, parking lots and membership in country club are examples of
(A): base salary of executives
(B): short-term incentive plans
(C): executive perks
(D): None of the above

View Answer

Answer: (C): executive perks

QN33. Stock option and performance shares are examples of
(A): base salary
(B): short-term incentive plan
(C): long-term incentive plan
(D): All of the above

View Answer

Answer: (C): long-term incentive plan

QN34. Performance-based annual bonuses are an example of
(A): base salary
(B): short-term incentive plan
(C): long-term incentive plan
(D): All of the above

View Answer

Answer: (B): short-term incentive plan

QN35. The factor/factors affecting Pay Structure is/are
(A): Corporate culture and values
(B): Management Philosophy
(C): External Economic Environment
(D): All

View Answer

Answer: (D): All

QN36. Personal car service to executive is
(A): Incentive
(B): Fringe Benefit
(C): Perquisite
(D): All

View Answer

Answer: (C): Perquisite

QN37. Executive compensation in India is built around
(A): Job complexity
(B): Employers ability to pay
(C): Executive human capital
(D): All

View Answer

Answer: (D): All

QN38. Paid Time-Off benefits are
(A): Financial Services
(B): Educational assistance
(C): Holidays & Vacations
(D): All

View Answer

Answer: (C): Holidays & Vacations

QN39. Benefit Audit is
(A): Defining objectives of organization
(B): Linking HR & Organizational objectives
(C): Assessing needs of employees
(D): None of the above

View Answer

Answer: (D): None of the above

QN40. Employee Service is
(A): Paid sick leave
(B): Educational assistance
(C): Holidays & Vacations
(D): All

View Answer

Answer: (B): Educational assistance

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }