Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.     };
  6.     void main()
  7.     {
  8.         struct student m;
  9.         struct student *s = &m;
  10.         s->c = "hello";
  11.         printf("%s", s->c);
  12.     }

a) hello
b) Run time error
c) Nothing
d) Depends on compiler

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

2. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.     };
  6.     void main()
  7.     {
  8.         struct student *s;
  9.         s->c = "hello";
  10.         printf("%s", s->c);
  11.     }

a) hello
b) Segmentation fault
c) Run time error
d) Nothing

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

3. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.     };
  6.     void main()
  7.     {
  8.         struct student m;
  9.         struct student *s = &m;
  10.         s->c = "hello";
  11.         printf("%s", m.c);
  12.     }

a) Run time error
b) Nothing
c) hello
d) Varies

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

4. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.     };
  6.     void main()
  7.     {
  8.         struct student m;
  9.         struct student *s = &m;
  10.         (*s).c = "hello";
  11.         printf("%s", m.c);
  12.     }

a) Run time error
b) Nothing
c) Varies
d) hello

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.     };
  6.     void main()
  7.     {
  8.         struct student n;
  9.         struct student *s = &n;
  10.         (*s).c = "hello";
  11.         printf("%pn%pn", s, &n);
  12.     }

a) Different address
b) Run time error
c) Nothing
d) Same address

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

6. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct p
  3.     {
  4.         int x[2];
  5.     };
  6.     struct q
  7.     {
  8.         int *x;
  9.     };
  10.     int main()
  11.     {
  12.         struct p p1 = {1, 2};
  13.         struct q *ptr1;
  14.         ptr1->x = (struct q*)&p1.x;
  15.         printf("%dn", ptr1->x[1]);
  16.     }

a) Compile time error
b) Segmentation fault/code crash
c) 2
d) 1

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

7. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct p
  3.     {
  4.         int x[2];
  5.     };
  6.     struct q
  7.     {
  8.         int *x;
  9.     };
  10.     int main()
  11.     {
  12.         struct p p1 = {1, 2};
  13.         struct q *ptr1 = (struct q*)&p1;
  14.         ptr1->x = (struct q*)&p1.x;
  15.         printf("%dn", ptr1->x[0]);
  16.     }

a) Compile time error
b) Undefined behaviour
c) Segmentation fault/code crash
d) 1

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

8. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct p
  3.     {
  4.         int x;
  5.         int y;
  6.     };
  7.     int main()
  8.     {
  9.         struct p p1[] = {1, 2, 3, 4, 5, 6};
  10.         struct p *ptr1 = p1;
  11.         printf("%d %dn", ptr1->x, (ptr1 + 2)->x);
  12.     }

a) 1 5
b) 1 3
c) Compile time error
d) 1 4

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

9. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct p
  3.     {
  4.         int x;
  5.         char y;
  6.     };
  7.     int main(){
  8.         struct p p1[] = {1, 92, 3, 94, 5, 96};
  9.         struct p *ptr1 = p1;
  10.         int x = (sizeof(p1) / sizeof(struct p));
  11.         printf("%d %dn", ptr1->x, (ptr1 + x - 1)->x);
  12.     }

a) Compile time error
b) Undefined behaviour
c) 1 3
d) 1 5

View Answer

Answer: d [Reason:] None.