Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. When compiler accepts the request to use the variable as a register?
a) It is stored in CPU
b) It is stored in cache memory
c) It is stored in main memory
d) It is stored in secondary memory

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

2. Which data type can be stored in register?
a) int
b) long
c) float
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

3. Which of the following operation is not possible in a register variable?
a) Reading the value into a register variable
b) Copy the value from a memory variable
c) Global declaration of register variable
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

4. Which among the following is the correct syntax to declare a static variable register?
a) static register a;
b) register static a;
c) Both static register a; and register static a;
d) We cannot use static and register together

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

5. Register variables reside in
a) stack
b) registers
c) heap
d) main memory

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

6. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         register int x = 0;
  5.         if (x < 2)
  6.         {
  7.             x++;
  8.             main();
  9.         }
  10.     }

a) Segmentation fault
b) main is called twice
c) main is called once
d) main is called thrice

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

7. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         register int x;
  5.         printf("%d", x);
  6.     }

a) 0
b) Junk value
c) Compile time error
d) Noting

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

8. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     register int x;
  3.     void main()
  4.     {
  5.         printf("%d", x);
  6.     }

a) Varies
b) 0
c) Junk value
d) Compile time error

View Answer

Answer: d [Reason:] None.